Kurumlar Vergisi Beyannamesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan stajer49
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

stajer49

Katkı Sunan Üye
Merhabalar,

Kurumlar Vergisi beyannamesi doldururken birkaç husus kafama takıldı.
1-Kar dağıtım tablosu bildiğim kadarıyla belirli bir limitin altında kalan firmalar doldurmuyordu. (sanırım aktif toplamı 9 milyon veya satışlarının toplamı 20 milyon üstü olanlar) Doğrumu ?
2-Mükellefim baba oğul iki tane limited şirket sahibi. 2011 yılında ikiside faaliyetteydi. Birbirleri ile mal alışverişinde bulundular. Tabi normal piyasa fiyatlarından. Bunları beyannamenin herhangi bir yerinde belirtmem gerekiyor mu ?
3-Ortaklara borçlar hesabını (baya yüklüydü 350 bin civarı) 2011 de sermayeye ilave ettik. Bununla ilgili bir bildirim gerekir mi ?

Görüşleriniz için teşekkürler...

Ynt: Kurumlar Vergisi Beyannamesi

1-Mali tablolar temel ve ek mali tablolar olarak 2'ye ayrılmaktadır. Teme mali tablolar bilanço,gelir tablosu, ek mali tablolar ise kar dağıtım tablosu,nakit akım tablosu,fon akım tablosu ve özkaynak değişim tablosudur. Bu ek mali tablolar için bazı sınırlar vardır, bu sınırlar aşılmışsa ek mali tablolar da doldurulacaktır. Aşağıda 2011 yılı için bu sınırları veriyorum.

Aktif Toplamı=9.803.274.-TL
Net Satışlar Toplamı=24.012.422.-TL

2-Bu işlemleri transfer fiyatlandırması formunda göstermeniz gerekli.

3-Sermaye ye ilave edilen tutarı da öz kaynak değişim tablosunda "ödenmiş sermaye artışı" kısmında göstermeniz gerekir.