Limited Şirket Devralmaktan Vazgeçmek

Üyelik
16 Eki 2016
Mesajlar
1
Konum
Ankara
Merhaba sayın kullanıcılar,
Ben 4 Ekim tarihinde Ankara'da bulunan bir ltd şirketi devralmak için (%51 hisse) noterden devir sözleşmesini imzaladım. Yalnız geçmişinden tam emin olamadığım ve riskleri göze almak istemediğim için ticari sicilde yayınlanmadan, devralmaktan vazgeçtim. Noter sözleşmesinden başka hiç bir yere de imza atmadım. Şimdi bunu iptal ettirmem için ne yapmam gerekiyor? Bana yardımcı olur musunuz lütfen? Şirketin eski sahibi 4-5 bin tl para istiyor devri iptal etmek için.
 
İstanbul Ticaret Odasında tescil ettirilmediği sürece, bu hisse devrinin bir önemi yoktur. Tescil ettirilebilmesi içinde ortaklar kurulu kararının imzalanmış olması gerekir. Böyle bir karara imza atmadıysanız problem yoktur, ancak sahte imza ile karara imza atabilirler, bu durumda da mahkeme yolu ile dava açarak iptal ettirmeniz gerekecektir, iş daha da uzayacaktır.

Bunun haricinde ne yapılabilir, belki noter ile görüşülerek atmış olduğum imzanın iptaline karşılık bir şey yapılabilir mi diye? Henüz tescil olmadığı için azilname gibi bir şey. En sonda Ticaret Odası ile görüşülerek bir beyan/dilekçe verilebilir, ben tescil edilmesini istemiyorum, şeklinde. Noter veya Ticaret Odasından sonuç alınabilir mi bilmiyorum, ancak görüşülebilir.

İTO Örnek Karardan alıntıdır.
Not : Hisse devir kararını ayrılan ortak/ortakların da şirketi devam ettiren ortaklarla birlikte imzalaması gereklidir.
 
Şirket devir işlemleri olamasa da hisse satanın elinde noter onaylı sözleşme var ise tazminat davası açabilir.
 
Üst