fonradar

Limited Sirket Hisse Devri

Üyelik
13 Haz 2011
Mesajlar
1
Merhaba,

2009 yilinda arkadasimin ricasi uzerine %0,1 oraninda bir limited sirkete ortak olmak uzere noterden gerekli ortaklik evraklarini imzaladim.

Bugun Ticaret Sicil kaydina baktigimda ben ortak olarak gorunmuyorum. Ortaklar farkli kisiler olarak gorunuyor.


1. Halen ortak olup olmadigimi nasil ogrenirim? ( Arkadasima ulasamiyorum, Muhasebeye ulasiyorum. Sozle verdikleri bilgilere inanmiyorum.)

2. Bilgim olmadan 2009 daki Noterdeki belge ile benim haberim olmadan bugun ortak yapabilirlermi.

3. Noterde 2009 da imzaladigim ortaklik belgesini nasil iptal ettirebilirim.


Tesekkurler.
iyi calismalar.
 
Ynt: Limited Sirket Hisse Devri

noterin noter gibi çalıştığını varsayımı altında siz ltd ye ortak olmamışsınız, ilk ortaklık yapılmış olsa idi, şu an ki ortaklar arasında da adınız yer alırdı, hisse devir sözleşmesinde noter sizin imzanıza başvururdu,, 2009 da imzalanan imzaların şu an itibariyle bir geçerliliği yok yani o imzalara dayanarak şu an o firmaya sizi ortak yapamazlar. Firmanın diğer gazetelerine ulaşmaya çalışın 2009 dan beri başka değişiklik var mı vb...
 
Ynt: Limited Sirket Hisse Devri

Selamlar.
Normal şartlarda tecil ilan edilmeyen noter devirlerinin bir hükmü yoktur.Her ne kadar vergi dairesine hisse devriyle ilgili noterden yapılan işlem gitmişsede,işleme konulmadığı için hüküm ifade etmez.
Yapılan devrin iptali için devir eden ve devir alan kişilerin yine notere gitmeleri gerekir.Mümkün olmadığına göre; eğer devrin işleme konulmadığından eminseniz ve devrin bir sureti de sizde mevcutsa ilgili vergi dairesine usulen bir dilekçeyle durumu bildirmenizde fayda var.2009 da noterden devrin yapıldığı fakat işleme alınmadığı ve şirket yetkililerine de ulaşılamadığından devrin iptal edilemediği ve bu nedenle işleme alınmaması gerektiğini bildirin.
Sizden habersiz devir işleme konulabilir mi? Aslında alınacak karara imzanızı taklit etmek suretiyle işleme koyabilirler.Fakat şirkete yeni ortak olarak girdiğiniz için ticaret odası sizin nüfus cüzdan suretinizi isteyecektir.Eğer bu evrak ellerinde yoksa yani zamanında vermediyseniz işleme koyamazlar.Çünkü ticaret odası eksik evrakla işlem yapmaz.Vermişseniz ve bir şekilde ilan ederlerse iradem dışında karar alınıp imzam taklit edildi gerekçesiyle ilgili işlemin iptali konusunda dava açabilirsiniz.

Saygılar.
 
Üst