Limited Şirket Ortağı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan stajyer27
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhaba sayın üstadadlar

Bir limited şirket ortağı aynı zamanda başka bir limited şirkette muhasebe sorumlusu olarak çalışabilir mi

bakın bu saat olmuş hala çalışıyorum :) stajyer uyumaz diyorum

saygı ve sevgiyle kalın

çalışabilir, limited şirket ortağı olmak o şirkette çalışma zorunluluğu getirmez.

ltd. şti. ort.

bir ltd. şti. 'de ortak olan kişi o şirket bünyesinde bağkurlu olması hasebiyle; başka bir şirket bünyesinde çalışması mümkün değil. (kayıt dışı çalışma durumu tabiki istisna) çünkü bu ortağın sosyal güvencesi bulunmaktadır.

Merhaba Arkadaşlar;

Bu durumda biri olarak durumumu izah etmek isterim. Bir aile şirketimiz var ben buna ortağım (ltd şti) ve aynı zamanda da başka bir yerde muhasebeci olarak ssk lı çalışıyorum.

Ltd şti ortağı olarak ise ssk olması ve primlerimin 30 üzerinden yatması yeterli oluyor.

İyi çalışmalar, hoşçakalın.

pekiii

peki o halde siz bağkurdan istisnamısınız ? bu konuyu biraz açabilirmisiniz.?

sy muratsayar,
ssk sigortanız devam etmekte iken şirket ortaklığınız oldu ise tamamda tersi durumda bağkurlu olmalısınız.

haklısın nane

bir şirkette ssk 'lı olarak çalışrken şirket ortağı olan kişiler ; buraya dikkat ;; ''' gün kaybı olmaksızın bir şirkete ortak olması durumunda ssk lı olarak çalışmaya devam edebilir ve bağkurlu olma zorunluluğu ortadan kalkar.''' fakat gün kaybı olması halinde bağkurlu olma zorunluluğu mevcuttur..

iyi çalışmalar..

Günaydın,
Evet tamamen arkadaşımın söylediği gibi. Eğer ssk lı olarak çalışırken eğer hiç ara vermeden şirket ortağı olursanız bağ kur lu olmazsınız SSK devam eder.

hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

zaten bahsettiğim kişi önce bir limited şirkette sigortalı olarak çalışıyordu daha sonra başka bir limited şirkete ortak oldu. yani sizlerin de dediği gibi kanuni açıdan bir sakınca yok.