fonradar

Limited Şirketde Devir Öncesi Borçlarını Devir Etmek ?

  • Konbuyu başlatan sigara
  • Başlangıç tarihi
S

sigara

Ziyaretçi
Selam Arkadaşlar 2010 yılında kurulan bir limited şirketin en fazla hissesiyle şirket müdürü benim ve kısa zamanda devir işlemi yapmaz bununla ilgili bir kaç sorum var. Zaten dolandırıldım bu konuda iyi niyetimden. Şu yaşıma kadar kimseye borcum yoktu ne bankaya nede devlet dairelerine..

1. şirket devri olurken noter devir sözleşmesine şirketin borçlarıyla birlikde devir alıyorum diye kabul ederse borçlarından sorumlumuyum.

2. Yada avukatla görüşerek kendimiz arasında bir sözleşme imzalasak bütün borçlarını alarak devir aliyorum diye imza atsak borcun halen benmi sorumlusu olacağım..

Forumda çok araştırdım. Zaten böle şeyler başımıza gelmediği sürece bazı seyleri akıl edemiycez.. Ama bu borçdan sıyrılmanın bir yolu yokmu yada kaç sene bu borçdan sorumlu kalırım..
 
Ynt: Limited Şirketde Devir Öncesi Borçlarını Devir Etmek ?

Şirketler TTK tabidir.TTK' nın maddeleri dururken sizin aranızda yaptığınız sözleşmenin bir işe yarayacağını sanmam.
Ortaklıktan ve müdürlükten ayrıldıktan sonra yeni ortaklar borçlarını ödemezse, icra zamanıda geldiği zaman vergi dairesi kimseyi bulamadığı zaman, sizin kapınızı çalacaktır.
Ortak olduğunuz için hisseniz oranında, ancak müdür olduğunuz zaman içerisindeki borçların %100 ünden sorumlusunuz.
 
Ynt: Limited Şirketde Devir Öncesi Borçlarını Devir Etmek ?

Bugün Notere Gittim Ve Bu Konuyu Danıştım.

Noterde Yetkilinin Bana Söylediği Aktif Pasif Bütün Borçlarıyla Devretmeniz Mümkündür. Karşı Taraf Kabul Ediyorsa Borçdan Sorumluluğunuz Kalkar Dedi..

Şimdi Kafam Karıştı Bu İşten Böyle Birşey Vardıda Kimsenin Haberi Yok.
 
Ynt: Limited Şirketde Devir Öncesi Borçlarını Devir Etmek ?

Konuyu yanlış yere danışmışsınız. Vergi dairesine gitseydiniz sn Zindanın dediği gibi cevap alacaktınız. Kurumlara olan borçlarınızdan noter sorumlu değil ki. Bu konu vergi dairenizi ilgilendirir. Onlarda kanun aracılığı ile size cevap vereceklerdir.

Şirket müdürü olduğunuz için göreviniz süresince tüm borçlardan sorumlusunuz.
 
Üst