Limited Şirketi Müdürlüğünün ve Hissesinin Diğer Ortağa Devredilmesi Hakkında Yardım Lütfen

Üyelik
20 Kas 2012
Mesajlar
4
Konum
ankara
Arkadaşlar öncelikle değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Yaklaşık 3 yıl önce, 7 yıldır makina mühendisliği yaptığım şahıs firmasının sahibi yeni bir limited şirketi kurarak %95 oğlu,%5 benim hissem ve müdürlüğümde üretime devam etti.hem kendi şahıs şirketi hem de yeni ltd şirketi faaliyetine devam etti.Fakat bugün ikamet ettiğim(kira) evime vergi dairesinden ltd şirketinin 70.000 tl vergi borcu olduğunu ve diğer ildeki benim üstüme olan evime haciz koyduklarını,15 gün içinde tecil veya taksitlendirme yapmamız gerektiğini,yoksa evin haciz yoluyla satılacığını belirtir yazı geldi.Şu an bu işyerinde çalışmama devam ediyorum ,patronum en kötü ihtimalle taksitlendirme yapacağını ve bir kaç ay sonra hepsini kapatmak istediğini bana söyledi.Şimdi benim asıl merak ettiğim konu,bu ortaklığımdan ben ayrıca hiçbir gelir elde etmedim,sadece kağıt üzerinde ortak oldum.Yaklaşık 6 ay sonra şirketten ayrılıp kendi işimi kurmak istiyorum.İşten ayrıldığımda hissem,müdürlüğüm ve geriye dönük şirket borçlarını patronuma devretmek için nasıl bir yol izlemem gerekiyor.Lütfen yorumlarınızı eksik etmeyin,benim olmayan bir borçtan dolayı ileride sıkıntı çekmek istemiyorum.
 
Bu borçtan kurtulmanızın tek yolu borcun ödenmesidir. Yoksa bulunduğunuz dönemde tahakkuk etmiş tüm kamu borçlarından hisseniz oranında sorumlu olursunuz
 
Sayın Nizam Bey,devir aşamasında en kötü ihtimalle kendi hissem oranında borcumdan sorumlu olmaya razıyım fakat şirket müdürü olduğum için borcun hepsinden sorumlu olma ihtimali korkutuyor beni.Sizce öyle bir ihtimal olabilirmi?
 
Olabilir mi değil. Var tabi. Şirket ana sözleşmesine bakmak lazım büyük bir ihtimalle tam yetkili olarak atanmıştır. Bu durumda kamu borcunun tamamından sorumludur.
 
Nizam Bey teşekkür ederim,şimdilik ortada ödememe gibi bir problem gözükmüyor.İlerleyen zamanlarda olaylar nasıl gelişir bilmiyorum.Birde eve kredi ödediğim için ,bankadan ipotekli,vergi dairesi bu şekilde de olsa evi satabilirmi.Evime konan haczin kalkması için borcu taksitlendirmek yeterli olurmu acaba.Yoksa borcun tamamının ödenmesimi gerekir.
 
Borcun taksitlendirilmesi haczi durdurur. İpotek 3, şahıslar olduğu için kamu alacağı öne geçer. Yani satış yapılır vergi borcu ödenir. Sonra ipotek borcu ödenir.
 
Üst