Limited Şirketlerde Hisse Devri Hk.

Üyelik
7 Haz 2005
Mesajlar
68
aile şirketi kasım 2006 tarihi itibarıyla hisselerini devrederek şirketle ilişkilerini kesmiş durumdalar hisseleri alan yeni ortaklar geriye doğru fatura kesip geçmiş dönemlerdeki zararları karşılayıp firmayı kara geçirmeye ve bu karla bankadan kredi çekmek istediklerini söylediler ve bizden geçmiş yılların defterlerini istediler. bu işlem sonunda verecekleri düzeltme beyannamelerinden ve çıkacak vergi borçlarından eski ortakların bi sorumluluğu oılurmu tşk.
 
Hisse devrinden önceki tarihe işlem yapılırsa tabi. Bu iş biraz karışık. Bir sürü düzeltme
 
geriye doğru fatura kesilmesi ne kadar doğru ki?hele örneğin ekim/2006 nın KDV beyannamesi verilmişse ve bu aya ait kesilen bir fatura varsa bu nasıl mümkün olabilir ki?dikkat etmek lazım...
 
Re: selam

DANIŞTAY YEDİNCİ DAİRE

Tarih : 27.06.2001
Esas No : 2000/3801
Karar No : 2001/2476


LİMİTED ŞİRKET ORTAĞI HİSSE DEVRİNDEN SONRAKİ DÖNEMLERE AİT VERGİ BORCUNDAN SORUMLU TUTULAMAZ


Limited şirketteki hissesinin tamamını noter tasdikli hisse devir sözleşmesi ile devrettiği ve bu durumun Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde yayımlanarak tescil ve ilan edildiği hususlarının taraflar arasında ihtilafsız bulunması karşısında, şirketle hiçbir hukuki bağı kalmayan davacı, hisse devrinden sonraki dönemlere ait vergi borçlarından sorumlu tutulamaz.

İstemin Özeti: (...) Akaryakıt Nakliyat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nden tahsil imkanı kalmayan kamu alacağının, kanuni temsilci sıfatıyla davacıdan tahsili amacıyla düzenlenen ödeme emrini; olayda, davacının limited şirketteki hissesinin tamamını noter tasdikli (...) tarihli hisse devir sözleşmesi ile devrettiği ve bu durumun (...) tarihli Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde yayımlanarak tescil ve ilan edildiği hususlarının taraflar arasında ihtilafsız bulunması karşısında, şirketle hiçbir hukuki bağı kalmayan davacının, hisse devrinden sonraki dönemlere ait vergi borçlarından sorumlu tutulamayacağı gerekçesiyle iptal eden Vergi Mahkemesi Kararı’nın; yapılan işlemin yerinde olduğu ileri sürülerek bozulması istenilmektedir.

Karar: Temyiz dilekçesinde ileri sürülen iddialar, mahkeme kararının bozulmasını sağlayacak durumda bulunmadığından, temyiz isteminin reddine oy birliği ile karar verildi.
 
Üst