Limited şirketlerde imza yetkisi...

Üyelik
6 Ağu 2008
Mesajlar
73
Konum
TRABZON
limited şirket Ortak A ve Ortak B olmak üzere 2 otaklıdır. şirket müdürü Ortak A dır. Fakat ortak A 5 sene şehir dışında duracak. İmza yetkisini limited şirketinde hizmet akdiyle çalışan C ye vermek istiyor. Ticaret sicilinde tescil ve ilan için ne yapmak gerekir?
 
Ynt: Limited şirketlerde imza yetkisi...

Selamlar
imza yetkisini çalışan birine vermektense diğer ortağa verse daha iyi olmaz mı?
ben çalışan olsam açıkcası bu imza yetkisini almam.Ama oldu da kabul etti diyelim.Bunu sadece vekaletle de halledebilir.Yetkiyi tamamen devretmek istiyorsa müdür seçimi kararı alınarak şirket dışından bu kişinin müdür seçilmesi lazım.Diğer ortağa yetkiyi devredecekse yine müdür seçimi kararı alınarak şirket ortağının müdür seçildiği belirtilecektir.Ortak A'nın müdürlüğü sona erdirilmeden diğer ortak veya çalışana da 2.bir müdürlük yetkisi verilebilir.Bu konuda da münferiden müdürlük kararı alınabilir.
Siz isterseniz neye karar verdiğinizi belirtin,kararın yazılma aşamasında yine yardımcı olabiliriz.
Saygılar
 
Ynt: Limited şirketlerde imza yetkisi...

Vekalet verilecekse noterden çıkarması yeterlidir.İstenirse vekalet süre ve yetkilendirilen işlerle ilgili sınırlandırılabilir.vekalet verilecekse de usulen ortaklar kararı alınabilir ve bu kararında tescile gerek kalmaksızın sadece noterden onaylanması yeterlidir.
 
Ynt: Limited şirketlerde imza yetkisi...

teşekkürler twolf. Yardımsever bir insansınız. şimdi bizim şirketin durumu karışık o yüzde atmasyon isimlerle anlatacağım.. :)) şimdi Ahmet ile yeliz şirket kurdular. 8 ay sonra ahmet askere gitmeden önce hisselerinin tamamını mustafaya devretti. karar defterine ve pay defterine işlenmiştir. ticaret ve sanayı odası limited şirketlerde hisse devirlerinin tescilinin zorunlu olmadığını söyledi. tescil yapmadık. Daha sonra diğer ortak olan yeliz 22 yaşındaki ayşegüle hisseslerinin tamamını devredecek daha devretmedi. mevcut şirketin dışında başka şirketlerde sigortaları yatmaya devam edecek. o yüzden bağkurlu olmaları gerekmiyor. şimdi mustafa ticaret gazetesinde tescil yapalım dedi. tamam dedim. fakat müdür mustafa olacak yani müdür değişiyor. Sanayi odasına sorduğumda 2 sinin devir işlemini birlikte yapabileceğini söyledi. Yani devir alan mustafa ile ayşegülü ticaret siciline tescil ettireceğiz. Fakat oda hisse deviri tescilsiz bir işlem olduğu için hisse devri kararı ile yetki kararı birleştirilmeli ve ayrı ayrı alınmalıdır diyor. bununla ilgili örnek bir dilekçe gönderebilirmisiniz.? adresim [email protected] Şimdi müdür değişecek mustafa olacak. Diğer bir kısım da imza yetkisi onu vekaletname ile hallerderler. tesciline grek yok sanırım.
 
Ynt: Limited şirketlerde imza yetkisi...

Valla bir söyle bin ah işit gibi oldu. :)
eğer nickinizdeki 61 memleketinizse hemşehriyiz diyebilirim.
Konunuza gelirsek;
Önce anlamadığım konuyu söyliyim.limited'siniz ve oda,hisse devirlerinin tescilinin zorunlu olmadığını söyledi demişsiniz,böyle birşey mümkün değil.Tam tersi a.ş.lerde zorunlu olmayıp ltd'lerde zorunludur.
bu bölümü biraz daha açarsanız iyi olur.Çünkü burda bir problem var.
 
Ynt: Limited şirketlerde imza yetkisi...

O zaman şöyle söyleyeyim.genelde tescil edilmeyen hisse devrine rastlamadım diyerek durumu kurtarmaya çalışayım :)
Şu an için aklımda veya hazırda elimde bir dilekçe metni yok.Bulursam paylaşmaya çalışırım.
Saygılar
 

Benzer konular

Üst