Limited Şirkette Kayıp Olan Ortak ve Müdür

Üyelik
5 Eki 2007
Mesajlar
40
Konum
Antalya
5 ortaklı ve biri ortak dışı olmak üzere 2 müdürlü limited şirkette % 26 hisseye sahip olan ortak ile ortak dışı olan müdür kayıptır.

Şirketin ortak olan müdür ile ortak dışı müdürün birlikte imzaları ile temsil yetkileri var iken Ortak dışı ve kayıp olan müdür, şirketin faturaları ile birlikte kaybolmuştur. Ayrıca % 26 hisseye sahip olan ortak ile Ortak dışı müdür karı kocadır.
Şirketin feshedilmesi, Tasfiyeye sokulması ne şekilde mümkündür? Yada Diğer % 74 hisseye sahip ortakların Şirket ortaklağından ayrılmasına imkan var mıdır?
Teşekkürler
 
Ynt: Limited Şirkette Kayıp Olan Ortak ve Müdür

Sayın erdoğan;
Sorduğunuz soru kanımca bir SMMM nin tek başına araştırmadan verebileceği bir soru değil. Özel olarak başına böyle bir durum gelmemişse tabi.
Kaldı ki sadece olayın mali yönü değil hukuki yönü var.Hukuk forumlarında bence yardım almanız mümkün.
Genel şeyler söylenebilir hisse devri mümkündür ortakların 4te 3 nün kararıyla.Karar defterine karar alınacak.Ortaklar pay defterine işlenecek.Hisse devri ve temlik sözleşmesi noter aracılığıyla yapılacak Ticaret sicilde yayınlanacak.
Ama sizinki özel durum.Ortak kayıp üstelik müdür.Faturalar kayıp(kaldıki maliyeye bildirim yapmak gerekecek).Bir an önce avukata danışın derim.
 
Ynt: Limited Şirkette Kayıp Olan Ortak ve Müdür

Yetkili hukuk mahkemesine vaş vurarak gaiplik kararı almalısınız. Ondan sonra prosedürler işler.
 
Üst