Ltd. de Problem

Kızıldereli

Katkı Sunan Üye
Üyelik
3 Kas 2007
Mesajlar
823
Slm kolay gelsin
Şirketimiz karı ve koca ortaklı bir aile şirketi şimdi normalde şirket çok büyük bir şirket ve kocaya ait normalde sadece mecburi olduğu için eşini yani karısını şirkete ortak gösteriyor koca %60 kadın %40 hisse lere sahipler yani kadının işle hiçbir alakası yoktur tüm iş kocaya ait bunlar 3 ay önce ayrıldılar firmanın asıl sahibi beyfendi eşine yüklü bir tutar ile hisselerini devretmesini teklif ettiki çok cömert davrandı fakat eşi hanımefendi zorluk çıkarmak istiyor hiçbir kararı aldırmıyor ve şirket ortaklığını bırakmıyor firma çok eski isim yapmış şimdi koca yani beyfendi işin asıl sahibi eski eşini nasıl firma dışında bırakabilir şunu denedik sermaye yi aşırı artırarak hissesini düşük bırakalım fakat karar alınması gerektiğinden izin vermiyor karara katılmıyor Bu iş nasıl çözülünebilinir
Yardımlarınız için teşekkürler
 
Ynt: Ltd.de problem

sn kızıldereli,
durumunuz zor.
sanırım koca şirket müdürü. şirket müdürlüğünü kullanarak gerekenleri yapmaya çalışsın.
temsil yetkisi bitene kadar şirket müdür tarafından idare edilir.
şirketinizin tasfiyeye gideceği kesin gibi gözüküyor.
bir konuda tıkandığınızda taraflardan biri kayyım atanmasını isteyebilir.
aksi şirketin tasfiyesidir.
bende şimdi bir firmada kayyımlık yapıyorum. orada da paylar eşit. organların süresi sona ermiş. şirket organsız kalmış.
eğer kayyım vasıtası ile organlar oluşturulamazsa trilyonluk firma tasfiye olacak. başka da bir çözüm yok.
ayrıca sizin sermayeyi artırmanız çok bir şey kazandırmaz size. çünki yine diğer konularda karar almak için eşin onayına ihtiyacınız olacak. mesela temsil yetkisi sona erdiğinde bankadaki paraya, faturalara dahi dokunamazsınız.

iyi bir hukukçuya danışın derim. zaman kazanıp bu arada bir şeyler yapabilirsiniz.

saygılarımla
 
Ynt: Ltd. de Problem

Sayın kızıldereli,
Şu andaki şirkette anlaşmazlık olduğu kesin. Benim önerim yeni bir şirket kurun. Nasıl olsa beyefendi şirket müdürüdür. Şirketin bütün varlığını yeni şirkete satın. isim yapmış bir firma diyorsunuz. Aynı isimle ünvandaki ikinci üçüncü ibraeleri değiştirebilirsiniz. Ticaret sicilinden sorgulatmak fayda var. Bir tek şirket kuruluş prosedürüyle uğraşacaksınız. Önceki şirketi gayri faal duruma getirin derim.
Saygı ve sevgilerimle,
 
Ynt: Ltd. de Problem

sn muhasebe-ci

umarım daha önce böyle bir uygulama yapmışsınızdır.
durumu çok basite almışsınız.

daha önce böyle bir tecrübeniz yok ise inanın bu kadar basit olmuyor. ama gösterdiğiniz yol çok kolay. sn kızıldereli, bir uygulayın isterseniz diyeyim.

saygılarımla
 
Ynt: Ltd. de Problem

Şriket müdürü nasıl şirketin tüm varlığını satıyor. Böyle bir karar ortaklar kurulunda alınır. Büyük ortak istemeden hiçbirşey yapamazsınız. Büyük ortak derhal şirket müdürünü azil edebilir.
Anlaşma yolu ile tasfiye veya şekil değiştirmeye gitmek olabilir.
 
Ynt: Ltd. de Problem

Sayın nguroy,
Anladığım kadarıyla büyük ortak %60'la beyefendi gibi görünüyor. Ayrıca yine anladığım kadarıyla şirket müdürü ve alıp satma yetkisi vardır diye düşünüyorum. Tabiki belgeleri görmeden bir şey söylemek yanlış olur ama bu forumda belge gösteremeyecğini düşünüyorum. Arkadaşın verdiği bilgiler doğrultusunda görüşümü belirttim.

Sayın kalyon,
Estağfurullah basite aldığım birşey yok. Sadece düşüncelerimi paylaşmak istedim.
:-X :-X :-X
 
Ynt: Ltd. de Problem

Ltd şirketlerde sermaye artırımı için oybirliği ile mi karar veriliyor?
 
Ynt: Ltd. de Problem

anasözleşme tadillerinde nisap ttk 513 e göre sermayenin 2/3'üdür. 2 ortaklı limited şirketlerde ortakların umumiyeti ile karar alınması gerekir. yani ortakların hepsinin katılımı gerekir.

sn muhasebe-ci
basite almaktan kastım, çok detaylı bir konuyu çok kısa ve öz bir operasyonla çözmenizden di. yoksa düşüncenize saygısızlık etmek istemedim.

tabii şirket müdürü anasözleşmede aksine bir hüküm yoksa her şeyi satabilir. ancak bunun ticari bir amaç taşıması gerekir.

şirket aleyhine yapılan işlemler mahkemeye gidildiğinde ki gidileceği muhakkak iptal olur. hele ki şirket müdürünün kendi adına kurduğu bir şirkete satması.

ayrıca aynı mahiyette bir iştigal konusunda şirket müdürünün diğer ortakların onayı olmadan şirket kurması mümkün değildir.

saygılarımla
 
Ynt: Ltd. de Problem

Sayın kalyon,
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
Saygı ve sevgilerimle,
 
Üst