fonradar

Ltd. Şirket Tescil Hakkında

Üyelik
19 Tem 2010
Mesajlar
9
İyi günler. Ben 2 hafta önce şirketteki patronumun hisselerini noterde üzerime almıştım. Ancak tescil olabilmesi için ticaret siciline para yatırılması gerekiyormuş. Patron bu parayı yatırmadığı için henüz tescil olmamış. Ancak patron şu anda tatilde ve ben o olmadan bu devir işlemini iptal edebiliyor muyum??
 
Ynt: Ltd. Şirket Tescil Hakkında

Noterden alınan kararın tarihinin 15 gün içinde tescil edilmesi gerekiyor. Yoksa tescil olmaz.

Eğer tescil ettirmek için parayı yatırmazsan tecsil olmaz zaten.
 
Ynt: Ltd. Şirket Tescil Hakkında

Sibel Hanım,

Cevabınız için teşekkür ederim. Ancak sormak istediğim konu hisselerini devraldığım şahıs burada yokken ben sicil işlemlerini iptal edebiliyor muyum ?
 
Ynt: Ltd. Şirket Tescil Hakkında

Sibel Hanım,

15 gün içerisinde tescil olması gerekiyor yoksa olmaz demişsiniz. 15 gün sonunda para yatırılmadığı için tescil iptal olması durumunda tekrar 2 tarafın notere mi gitmesi gerekiyor? Ayrıca, tescilin iptal olup olmadığını nereden öğrenebiliriz?
 
Ynt: Ltd. Şirket Tescil Hakkında

Sayın SİBEL Hanımın söylediği doğrudur.Fakat yanlış anlaşılmasını önlemek için müsadenizle küçücük bir düzeltme yapayım :)
Bildiğiniz üzere noterden hisse devri yaptıktan sonra ortaklar kurulu kararı alınarak bu kararda ayrıca noterden onaylatılıyor. Bahsedilen 15 günlük süre alınan bu ortaklar kurulu kararının noter onay tarihinden itibaren başlar..Hisse devirlerinin noterden onaylandığı tarih dikkate alınmaz..Cevabın farklı yorumlanmaması açısından hatırlatmakta yarar var..Hisse devirlerini 6 ay sonrada işleme koyabilirsiniz.Önemli olan ortaklar kurulu kararının noter onay tarihidir.Saygılar
 

Benzer konular

Üst