fonradar

Ltd.Şti de Kısmi Ortaklık Olunur mu?

hakan03

Katkı Sunan Üye
Üyelik
9 Ara 2005
Mesajlar
151
Konum
afyon
merhabalar, faaliyet konusu; yapı yalıtım malz.inşaat,gıda,turizm olan 2 ortaklı bir ltd. şti de sadece gıda ile ilgili faaliyetlerine ortak olunabilir mi?

şimdi olayı örneklersek olursak; x yapı yalıtım inşaat gıda turizm ltd şti. diye bir şirket var. bu şirketin şuanki esas faaliyet konusu yapı yalıtım ve inşaat şimdi bu şirket ortaklarından birisi, ortak perakende market tarzı gıda işi yapmayı düşünüyor. ve resmi işlemlerini aynı şirket üzerinden gösterelim diyor. faaliyet konuları arasında gıda olduğu için bunda bir sorun yok. Ancak sadece gıda işinden dolayı ortak olacak olan yeni ortağın resmi olarak kaydı nasıl yapılabilir. yeni ortağın yapı yalıtım-inşaat-turizm işleri ile alaksı olmayacak sadece yeni açılacak market işyeriyle ilgili kar/zarar olayıyla alakası olacak. böyle bir durumda nasıl bir yol izlememizi önerirsiniz??? konuya vakıf arkadaşlar yardımcı olabilrseniz sevinirim.
iyi çalışmalar,kolay gelsin..
selam ve saygılarımla,
 
Ynt: Ltd.Şti de Kısmi Ortaklık Olunur mu?

Böyle birşey olmaz. Ticari faaliyeti yürüten tüzel kişidir. Yani burda limited şirket. Şirketin ticari faaliyetleri bir bütündür. Ortaklarının sorumluluğu da bütünü kapsar. Bu nedenle ortak veya ortaklar ticari faaliyetlerinin bazıları beni ilgilendirmez diyemez.
 
Ynt: Ltd.Şti de Kısmi Ortaklık Olunur mu?

şirketler bir bütündür. tamamına ortak olunur.
 
Üst