Ltd Şti̇ Kuruluşu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan NURETNS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

NURETNS

Katkı Sunan Üye
Merhabalar
Ltd.Şti kurmak istiyoruz.ilk defa şirket kuracağım. 4 ortaklı .nasıl bir yol izlemeyelim ne kadar maliyeti var ?
1-) Vergi dairesi işlemleri
2-) sgk işlemleri
3-) ticaret odası işlemleri
4-) belediye işlemleri
5-) diğer işlemler neler
teşekkürler

Sayın NURETNS;
Ltd.Şti kurmak istiyoruz.ilk defa şirket kuracağım. 4 ortaklı .nasıl bir yol izlemeyelim ne kadar maliyeti var ?

Maliyeti yaklaşık iyi bir sözleşme, noter ve Müşavir parası ile beraber 5.000.-TL isteyebilirsin

İzlenecek yol ;

1-) ticaret odası işlemleri : Mersisten şirketi kur

2-) Vergi dairesi işlemleri : Kuruluştan sonra şirket kuruluş evrakları , imza sirküleri, kira kontratı, ortakların nüfüs cüzdan fotokopileri, yerleşim yeri bilgileri vb.evrakları tamamla vergi dairesine baş vur. Kira kontratı ve S.M.M.M sözleşmesi ve Damga vergisini öde. Vekaletname çıkar E-Tebligat Şifresini almayı unutma !!

3-) sgk işlemleri : Bu işlemler için internetten başvuru yap. Evrakları hazırla SGK ver. İşe başlamada eleman çaılaşacaksa sayısını belirt 1 ay içinde girişini yap

4-) belediye işlemleri : Ruhsat, hatfasonu çalışma vb. yukarıdaki evrakları hazırla belediyeye başvur

Sayın NURETNS
Sorunuz halen geçerli ise mail adresinizi yazın bana.
Geçmişte LTD kuruluşu ile ilgili bir çalışma ve yol haritası hazırlamıştım.Size göndereyim.Yardımcı olacağını sanıyorum.

Merhaba
Yeni şirket kurmak için gereken bilgiler aşağıdaki linktedir. her türlü sorun ve sorularınızı yanıtlayabiliriz.

Not : Link vermek yasaktır.

Moderatör tarafında düzenlendi:
linkinizi inceledim.

hisse devrinde 09.08.2016 tarihinde bazı değişiklikler oldu.

yatırım ortamının iyileştirilmesi kapsamında 6728 sayılı kanunun 29 ve 33. maddelerine istinaden devirler damga vergisinden ve harçtan istisnadır. denilmektedir.