Ltd.Şti'nde Sınırlı Yetki Verilmesi

Sn. mensursar ve enderdnzz
Çalışma gönderilmiştir.
Ayrıca yine forumdan bir meslektaşım,a.ş.ler içinde iç yönerge ve temsil kararı taslaklarını odadan temin etmiş ve benimlede paylaşmıştır.Kendisine bir kere daha teşekkür ediyorum.A.Ş.ler için örnek taslaklarda çalışma içine eklenmiştir.
Faydalı olmasını temenni ediyorum.
Saygılar
 
Üstad İyi Akşamlar
Limited Şirket de iki müdür olacak ama yetki sınırlaması olacak şöyle ki, bazı işlemlerde müşterek bazı işlemlerde ise münferid yetki verilecek bununla ilgili iç yönerge ve tadil metni hazırlanması gerekiyormuş.
Bu konularla ilgili elinizde çalışma var ise rica etsem gönderebilirmisiniz. Teşekkürler.
mail adresim : [email protected]
 
Üstad İyi Akşamlar
Limited Şirket de iki müdür olacak ama yetki sınırlaması olacak şöyle ki, bazı işlemlerde müşterek bazı işlemlerde ise münferid yetki verilecek bununla ilgili iç yönerge ve tadil metni hazırlanması gerekiyormuş.
Bu konularla ilgili elinizde çalışma var ise rica etsem gönderebilirmisiniz. Teşekkürler.
mail adresim : [email protected]

Selamlar
Çalışmayı gönderdim Cevahir Bey
Tabi bu arada takdir edersiniz ki,her değişik yetkilendirme için örnek çalışmalar hazırlamadım.Kendi yaptığım bir uygulamayı baz alarak örnek çalışma düzenledim.
Siz kendi yapınızı bu çalışmaya göre uyarlarsınız artık.
BU ARADA BİR UYARI VE HATIRLATMADA BULUNMAK İSTERİM.
SİZ,ŞU AN İÇİN BU ÇALIŞMAYI GÖNDERDİĞİM SON KİŞİ OLACAKSINIZ.YOĞUN BİR İŞ TEMPOSUNA GİRECEĞİMDEN BUNDAN SONRA ÇALIŞMAYI İSTEYEN ARKADAŞLARA GÖNDERME SIKINTISI YAŞAYABİLİRİM.BELKİ DE ÇALIŞMAYI ARTIK PAYLAŞMAM,BİLEMİYORUM.ARKADAŞLARIN DA BU KONUDA ANLAYIŞ GÖSTERECEĞİNİ UMUYORUM.
saygılar
 
Merhaba,
Sınırlı yetki iç yönergesi ile ilgilenmekteyim.
Ancak, örnek metin bulmakta güçlük çekmekteyim.
Tahsin Kurt, haklı gerekçeyle noktayı koymuş.
Üstadın çalışmasını almış olan arkadaşlar bana da göndermenizi rica ederim.
[email protected]
 
Üstad İyi Akşamlar
Limited Şirket de iki müdür olacak ama yetki sınırlaması olacak şöyle ki, bazı işlemlerde müşterek bazı işlemlerde ise münferid yetki verilecek bununla ilgili iç yönerge ve tadil metni hazırlanması gerekiyormuş.
Bu konularla ilgili elinizde çalışma var ise rica etsem gönderebilirmisiniz. Teşekkürler.
mail adresim : [email protected]

Cevahir bey merhaba
Tahsin bey yönerge örneğini en son size yollamış bana yollamanız mümkün mü? [email protected]
 
Arkadaşlar, YMMden destek geldi örnekleri ekliyorum. Biz bununla gidiyoruz.





*********************** TİC.A.Ş
YÖNETİM KURULU KARARI

KARAR TARİHİ :
KARAR NO :
GÜNDEM : İç Yönerge Kabulü
KATILANLAR :


Şirket ortakları şirket merkezinde toplanarak aşağıdaki hususları karar altına almışlardır.

Şirketin Genel Kurulunun Çalışma Esas ve Usulleri Hakkında İç Yönergesi okundu ve müzakere edildi. Yapılan oylama sonucunda, Genel Kurulunun Yönetim Kurulu İç Yönergesi oybirliğiyle kabul edildi.




***********************

*****************TİCARET SİRKETİ
YÖNETİM KURULU İÇ YÖNERGESİ


İç Yönerge Tarihi : 22.1.2015
İç Yönerge Numarası : 2015-1


AMAÇ VE KAPSAM
MADDE 1-

Bu İç Yönergenin amacı; Şirketimizin temsil ve ilzamına ilişkin olarak, yönetim kurulu üyeleri veya şirkete hizmet akdi ile bağlı olanlar ve sınırlı yetkiye sahip ticari vekil veya diğer tacir yardımcılarının imza yetkilerinin, Kanun, ilgili mevzuat ve esas sözleşme hükümleri çerçevesinde belirlenmesidir.

DAYANAK
MADDE 2-

Bu İç Yönerge, Türk Ticaret Kanunu 367 ile 371 ve ilgili diğer maddeleri ve Şirketimiz esas sözleşmesinin “ŞİRKETİN TEMSİLİ VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİN GÖREV DAĞILIMI” başlıklı 8.maddesine uygun olarak yönetim kurulunca hazırlanmıştır.

YETKİLER

MADDE 3-

Şirket esas sözleşmesi uyarınca, Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından temsil edilir.

Yönetim Kurulu bu temsil yetkisini aşağıda yer alan esaslar uyarınca devredebilecektir.

Şirketin, temsil edilmesine ilişkin olarak (A.) Derece, (B.) Derece, olmak üzere 2 (iki) kategoride imza yetkisi bulunmaktadır. Şirket bu kategorilere ait yetkiler kapsamında, Şirket temsilcilerinin, Şirket kaşesi altına atacakları imzaları ile temsil ve ilzam olunacaktır.

Yukarıdaki derece gruplarının temsil ve ilzam sınırları aşağıda belirtilmiştir.

a. (A.) Derece İmza Yetkisi:

(A.) Derece İmza Yetkisine sahip kişi Şirket kaşesi altında tek başına atacağı imza ile hiçbir sınırlama olmaksızın her konuda Şirketi en geniş manada temsil ve ilzam eder.

b. (B.) Derece İmza Yetkisi:

(B.) Derece İmza Yetkilisi Şirketi temsil edecek kişiler ve yetki derecelerini aşağıda belirtildiği gibi temsil ve ilzam eder.
1. Şirketimizin maksat ve mevzuuna giren bilumum işlem ve muamelelerin ifası için Şirketi taahhüt altına koyacak ve şirketin işlemlerinin yürütülebilmesi için münferiden her çeşit sorumluluk taşıyan ve taşımayan her türlü işlemi yapmaya ve bunlar ile ilgili her türlü belgeyi imzalamaya, menkul ve gayri menkul malları iktisap etmeye, satmaya satın almaya, ipotek tesis etmeye ve fek etmeye bu konular ile ilgili her türlü vekaletname vermeye, şirket adına taahhüdü gerektiren hizmet üretim sözleşmelerinde, yurtiçi ve yurtdışında banka ve finansal kuruluşlar ile her çeşit sözleşme imzalamada, bankalara verilen alınan her türlü evrakı ve talimatı imzalamada Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür münferiden atacağı imza ile sınırsız olarak şirketi temsil ve ilzam eder.
2. Aşağıda yazılı işlemlere ilişkin mukavele, taahhütname ve belgelerin, 1. madde hükmü mahfuz kalmak kaydıyla, “A” grubu imza yetkilisi veya “B” grubundan iki imza yetkilisinin müşterek imzasını taşıması gerekir.
- Resmi daire ve teşekküller, mali müesseselere verilecek talepname ve beyannameler, bordro ve diğer evrakları imzalamak, her nevi yazışmaları, sosyal sigorta beyannameleri, vergi daireleri beyannameleri, Gümrük ve vergi beyannamelerini imzalamak, tahakkuk ve tarh ettirilen her türlü vergi masraf, ücret ve cezayı ödemek; bunlara itiraz etmek, kabul etmek veya sulh olmak,
- Bankalardaki hesaplar üzerine keşide edilecek 100.000.-TL (YüzbinTürkLirası) ve muadili yabancı para tutarının altındaki çekler, düzenlenecek ödeme emirleri, para çekmek ve havale tahsil etmek, kredi kullandırılma talimatı, boş çek karnesi bankalardan teslim alma talimatı, teminat mektubu talimatı,
- Her türlü taşıma sözleşmeleri Para ve ayniyata ilişkin makbuzlar,
- Ahzu kabza ve tesellümü gösteren evrak ve vesaik,
- Bankalar haricinde yapılacak senet ciroları
- Gümrükçü sözleşme ve vekaletnameleri,
- Şoför vekaletnameleri,
- Taşıt Kira Sözleşmelerini imzalamak,
- Bankalara yapılacak senet ciroları
- Dekontlar Konşimentolar
- Sigorta poliçeleri ve zeyilnameleri
- Gümrük, P T T ve nakliye işleriyle ilgili evrak ve vesaik,
- Resmi ve özel kişi ve makamlarla yapılacak yazışmalar,
- Müşterilere gönderilecek hesap hülasaları, faturalar
- Nakliye evrakı ve ordinolar
- Şirketi taahhüt altına koymayan mektuplar ve cari evrakların imzası,


İÇ YÖNERGEDE ÖNGÖRÜLMEMİŞ DURUMLAR
MADDE 4 –

İç Yönergede öngörülmemiş bir durumla karşılaşılması halinde Türk Ticaret Kanunu ve Şirket Esas Sözleşmesi hükümleri uygulanır.

İÇ YÖNERGENİN KABULÜ VE DEĞİŞİKLİKLER
MADDE 5 –

Bu İç Yönerge, Şirketimiz yönetim kurulunun onayı ile tescil ettirilerek yürürlüğe konulur ve ilan ettirilir. İç Yönergede yapılacak değişiklikler de aynı usule tabidir.

İÇ YÖNERGENİN YÜRÜRLÜĞÜ
MADDE 6 –

Bu İç Yönerge, Şirketimizin ******** tarihli ve ****** sayılı yönetim kurulu toplantısında kabul edilmiş olup, ilgili Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescil edilerek yürürlüğe girer.
 
Sayın musakalafat ,ikiyoll , atilla.aksac

Çalışma gönderilmiştir.
Faydalı olmasını umarım.
Saygılar
 
arkadaşlar selamlar ,

Bende Limited şirketin iç yönerge ve kararını düzenleyerek tescile verdim.Ama "anasözleşmenizde yönetim kurulunun yetki devrine ilişkin iç yönerge düzenleyeceğine dair hüküm bulunması gerekmektedir." nedeniyle tescilden döndü. İlgili Tic.Sic.Memuruyla görüştüğümde ana sözleşmenizin TEMSİL bölümüne buna dair hüküm ekleyin ve önce anasözleşme tadili yapın dedi.Benim sormak istediğim Anasözleşme tadilinde TEMSİL bölümüne ekleyeceğim metin ne olmalı ? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Bu arada şirket LTD.

Mail adresim: [email protected]
 
Üst