Luca Muhasebe Programı Hk.

Sinem_35

Katkı Sunan Üye
Üyelik
10 Ara 2010
Mesajlar
109
Herkese Selamlar,

Luca ile ilgili daha önceden konular açılmış. Onlara yazmak istedim fakat konular kapandığı için yazamadım ve yeni başlık açmak zorunda kaldım.
Şimdi yeni bir mükellefim var. Şirket imalat şirketi. Ben luca programı üzerinden onun şirketinde muhasebesini tutmak istiyorum. Bir tane muhasebe elemanı var şirketin. Ben stok dahil muhasebe ile ilgili tüm işlemleri gözetimimde o elemana yaptırıcam.
Şimdi luca böyle bir sisteme müsade ediyor sanıyorum. Ben o şirkete ait bir şifre belirleyip muhasebe elemanının o şifre ile muhasebeyi orada tutabileceğini düşünüyorum. Luca kullanan arkadaşlar, tecrübe sahibi olanlar değerli yorumlarını yazarlarsa sevinirim.
 
Ynt: Luca Muhasebe Programı Hk.

Evet böyle bir şey mümkün tanıdığım bir mali müşavir de bu şekilde yapıyor şirkete ait şifre ile şirketteki muhasebe elemanı luca programına girerek tüm işlemleri yapabiliyor, siz de kendi şifreniz ile kontrolünü yapabilirsiniz.
 
Ynt: Luca Muhasebe Programı Hk.

Olur problem yok. Ancak bilgisayardan fatura kesemez vb...
 
Ynt: Luca Muhasebe Programı Hk.

sn.ronin fatura kesme ile ilgili programda detay mı yok. Siz luca kullanıcısımısınız. Faturalar program ile kesilirse daha hatasız (özellikle kdv hesaplaması açısından) olur diye düşünüyorum ama programda da böyle bir detay yoksa elle kesilecek, yapacak birşey yok.
 
Ynt: Luca Muhasebe Programı Hk.

Sanırım bir yanlış anlama var, luca genel muhasebe programıdır, ön muhasebe programı değildir, ancak lucanın entegre çalıştığı adının şimdi hatırlayamadığım bir program mevcut, eğer firmanız o programı alır ise fatura kesimi, çek , senet dekont vb... konularında sıkıntı yaşamaz yoksa luca kullanımı için genel muhasebe bilgisi gerekli.
 
Ynt: Luca Muhasebe Programı Hk.

Arkadaşlar luca smmm paketinde stok modülü var mı ? Malum imalat şirketinin stoklarını sağlıklı tutmak gerekir.
 
Ynt: Luca Muhasebe Programı Hk.

Arkadaşlar evet stok modülü var mı luca nın ?
 
Ynt: Luca Muhasebe Programı Hk.

Evet var stok müdülü, fakat ben kullanmıyorum ayrı bir stok parogramım var...
 
Lucanın 3 tane muhasebe programı var arkadaşlar

1-Mali Müşavir Paketi (MMP) daha çok muhasebe ofisleri ve genel muhasebe tutanlar için rahat kullanıma sahip ve pratik
2-LucaNet Ön muhasebe programı
3-Luca Koza stok maliyet hesaplarınızı takip edeblieceğiniz daha çok kurumsal firmaların tercih ettiği programdır

şimdi gelelim diğer düüşünce ve çekincelerinize ben daha önceden eta,orka ve bi kaç özel yazılım muhasebe programı kullandım en büyük ve en önemli özelliği size yenilikleri anında sunması ve bunun ÜCRETSİZ olması mesela en basitinden geçtiğimiz yıllarda çıkan bu muhasebe fişlerinde belge türü olması konusunda program güncellemek için bizlerden yenilik adı altında istedikleri paraları siz biliyorsunuz bu işin mali tarafı bir de diğier tarafından bakalım olayın
demişsiniz ki güvenlik endişesi var sizin firmanızın yedekleri iki farklı yerde tutuluyor lucada ve istediğiniz anda o yedekleri tesmer'e dilekçe vererek temin ediyorsunuz sizin yerinize yedeklerinizi onlar alıyor siz aldınız yada almayı unuttunuz yada elamanınız unuttu yada bi hırsız girdi pc niz gitti gibi durumlarla karşıo karşıya kalmıyorsunuz ha diyebilirsiniz ki ne kadar güvenilir burada bahsettiğimiz kurum TESMER ve TÜRMOB yani meslek kuruluşlarımız her şeye paranoyak yaklaşmak sanırım muhasebeci genlerimiz de var internet yavaşyalabiliyor diyorsunuz katılırım ama çağımız artık internet bunun alt yapıları her yerde genişliyor ve fibernet e geçiliyor diyelim gitti ne olacak diyorsunuz tıpkı diğer muhsaebe programları gibi ( eta orka vs. ) çevrim dışı çalışma modülü var bilgisayarınıza ufak bi program indiriyorsunuz sanki bilgisayarınızda kurulu gibi çalışıyor ve fişlerinizi kesiyorsunuz daha sonra ise internetiniz geldiğinde entegre edip kesitğiniz fişleri otomatik olarak sisteme atmış oluıyorsunuz illaki lucanın eksik yada geliştirmesi gereken yönleri vardır ama bu kadar da acımasız olmayn hele ki mesleki kuruluşumuzun bizler için geliştirdiği programlar için dışarıda ki bi programı dünyanın parasını verirken ve kullanıcı sınırı varken luca MMP de böle bişey asla yok farklı konularda da sorularınız yada takıldığınız noktalar varsa bilgimin yettiği kadarıyla yardımcı olmak isterim.
 
Merhabalar.

Luca dan İnternet Vergi Dairesine direkt girme ekranı bulamadım. Varmıdır?
E-tebligat kontrolü, dilekçe talebi vs. işlemleri sebebiyle
 
Ön Muhasebe Programı

Merhabalar arkadaşlar,

İsmim Seda. Denka Profil firmasında çalışıyorum. Aylar önce görev ve iş yönetimimizi yapabileceğimiz aynı zaman da ön muhasebeyi de içerisinde barındıran bir program arıyorduk. Daha sonra Burç Metal isimli çalıştığımız bir firma bize Evobulut önerdi. Demo başvurusunda bulunduk. 14 gün boyunca ücretsiz demolarını inceledik. Destek ekipleri tüm iş akışımıza göre bir online eğitim planladı. Bizde bu eğitim üzerinden kafamızdaki soruları sorabilme fırsatı bulduk. Ön muhasebe kısmını aktif olarak kullanabilme şansı bulduk. Aylık olarak programı kullanmaya başlamıştık ücret sıkıntısı da çekmedik çok yardımcı oldular. Şimdi 2 yıllık Evobulut kullanıcısıyız. Tek elden program üzerinden birçok işlemi yapıp muhasebelştirebiliyorsunuz. Bunun için ayrı ayrı programlar kullanmanıza da gerek yok. Şayet incelemeyi düşünürseniz linki aşağı bırakıyorum. Herkese iyi çalışmalar.



Link yasak
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Benzer konular

Üst