fonradar

Lütfen Yardım Eder misiniz?

Üyelik
9 Nis 2011
Mesajlar
2
İyi günler
3 ortaklı bir limited şirketin 3. ortağıydım, şirketteki hissem %33 dü, (şirket müdürü değildim) şirket müdürlüğü(imza yetkisi) diğer 2 ortaktan birinde, ortaklar ortadan kayboldular ve bende dava açıp şirketin feshini sağladım, şirket şu anda kapalı fakat vergi dairesine 85.000 TL gibi bir borcu mevcut...
vergi dairesi hakkımda haciz işlemi başlatmış,
benim amacım vergi borcundan kendime düşen %33 lük kısmı yatırıp üzerimdeki yükümlülüğü kaldırtmam fakat vergi dairesi ile görüştüğümde borcun tamamından sorumlu olduğumu söylüyorlar, internette araştırma yaptım,hukukçular bu borcun sadece kendi şirket hissem oranındaki kısmından sorumlu olduğumu söylüyorlar fakat vergi dairesi bana gerekli bilgiyi tam vermiyor, tutturmuşlar illa parayı getir, sonra bakarız diyorlar, benim bildiğim devlet mükellefinin peşine düşer borcunu öde diye, bende bunun tam tersi oluyor, ben gidiyorum borcumu kapatmak istiyorum diye ama bütün borcu bana yıkıyorlar,
mümkünse bana bir bilgi verebilir misiniz bu konuda, YUKARIDA YAZDIĞIM BİLGİLER DOĞRULTUSUNDA ŞİRKETİN TÜM VERGİ BORCUNDAN BEN Mİ SORUMLUYUM?

??? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum... ???
 
Ynt: Lütfen Yardım Eder misiniz?

Hayır tamamından siz sorumlu olmazsınız.
Ortak olduğunuz tarihler arasındaki tahakkuk etmiş borçtan hissenize düşen tutar kadarından borçlu olursunuz.
Ancak eğer olduysanız müdür ve tasfiye memurluğu yaptığınız arihler arasındaki tahakkuk etmiş borçların tamamından sorumlu olursunuz.
Hemen 02.05.2011 tarihine kadar, 6111 Yapılandırmasına müracat edin, kendi borçlarınızı yapılandırın yada tek taksit ile ödeyin kurtulun.
Vergi dairesi sizi bulduğu için ayak oyunu yapıyordur.
 
Ynt: Lütfen Yardım Eder misiniz?

Verdiğiniz Bilgiler için çok teşekkür ederim

benşuan yurtdışındayım, vergidairesini aradım ve olayı anlattım, hisseme düşen %33 lük kısmı yapılandırma hakkında bilgi istedim fakat bana söyledikleri;
BELİRLİ BİR HİSSENİN YAPILANDIRMAYA GİREMEYECEĞİ, borcun tamamının yapılandırılabildiği,diğer ortakları bulun getirin borcun tamamını yapılandıralım diyorlar, ben dier ortakları bulabiliyor olsam şirketi neden kendi çabamla tasviye edeyim... Israrla bana düşen hissenin yapılandırmaya girmeyeceğini söylüyorlar.

Yeni çıkan affa göre, Benim kendime düşen %33lük kısmı yapılandırıp ödeme şansım mevcut mu? biliyorum diğer ortakları kalan kısmı kesinlikle ödemezler, onların yüzünden bende mi yanıyorum?
 
Ynt: Lütfen Yardım Eder misiniz?

Geçen hafta bu şekilde %50 hissesi olan bir ortak için müracatta bulundum.Dilekçelerimizi başvurumuzu yaptık.
Ortakların hissesine düşen kısmın taksitlendirilmesi için henüz girişlerin yapılacağı ekran açılmamış, onun açılmasını bekliyoruz dediler.Siz müracatınızı yapın, bekleyin dediler.

Yapılamaması gibi birşey yok.Yapılır, siz müracatınızı yapın, eninde sonunda yapacaklar.O vergi dairesindekiler bilgi sahibi olmayabilir.
 

Benzer konular

Üst