Maaş Düşürülmesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan turk01
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
işyeri maaş bodralarımızdaki bürüt maaşı düşürüp mesai olarak ekleme yapmış ve bunları bize imzalattırdı. bilgi vermeden iş çıkışında mahkemeye verebilirmiyim. çünkü 12 saat çalışıyoruz bunlar 8 saat gösteriyorlar

Sayın turk01,

Çok özür diliyorum farklı bir konuyu buraya yazdığım için

Sayın nguroy,

[h=1]Kıdem Tazminatı Alanın Yıllık İzin Hakkı Nasıl Olacak ?[/h]
Konusunu kilitlemişsiniz bu forumdaki özgürlüğe sınır değil mi ? Sabah farklı konudaki yorumunuzda bırakın herkes istediğini yazsın derken şimdi ne olduda sizin içerisinde bulunduğunuz konuyu kilitlediniz haklı olarak sormak gereksinimi duydum. Çifte uygulama olmuyormu sizce ?

İyi Günler.

Sn Turk01
Sizin bir yanlışınız yok.
Elbette mahkemeye verebilirsiniz. Ancak bu işler öyle kolay değil. İspat ı zor ve uzun bir süreç.

Sayın turk01

sizinle alakalı bir durum söz konusu değil sorunuz aynı yerınde duruyor ve uyeler tarafından cevaplanacaktır.

Saygılarımla,

Sayın turk01,

işçinin de mutabakatı olmadan ücret indirimine gidilemez. Çalışma bakanlığına şikayet edebilirsiniz, durumu önceki ay bordroları ile de ispatlamanız kolay olacaktır sanırım. Çalışma sürelerinizi de ispat etmek başka bir sorun.

Saygılar,
Kevork

çalıştığım yer şantiye şuan mahkemeye veren yaklaşık 50 kişi var ve arkası gelecek şahitler önemli değilmi

Sn. demiral,

Konuyu neden kilitlediğimi soruları ve cevapları iyi okursanız anlarsınız. Sizinle ilgili birşey değil öncelikle. Biraz daha devam ederse iş kişiselleşmeye başlayacak. Forumun sağlığı açısından kilitledim.
Ancak rahatsız olduysanız açarım hiç sorun değil.

Sayın nguroy,

Affınıza sığınarak ve haklı olarak bir soru sormak istiyorum açıp açmamak size kalmış bugün ve önceki günlerde müdahil olduğum konulardada kişişelleşme ile ilgili yorumlar yapmıştınız fakat konuyu kapatmamıştınız bugün sizin müdahil olduğunuz konuya kişişelleşme olmaması için neden konuyu kapattınız bu sizce çifte uygulama değil mi ?

Saygılarımla,

28 ekim 2009 giriş tarihim çıkış tarihim 01 mayıs 2013 kasım ayında 900 tl net alıyordum

28 ekim 2009 giriş tarihim çıkış tarihim 01 mayıs 2013 kasım ayında 900 tl net alıyordum
900tl net , AGİ hariç ise;
3 yıl 6 ay 4 günlük çalışmanız karşılığında ödenmesi gereken kıdem tazminatı tutarı ;4386TL olur;
Agi dahi 900TL alıyorsanız;
bekarsanız; 900-73=823TL aylık net ücretiniz olur ki bu durumda tazminatınız 4007 TL;
evli eşiniz çalışmayan 5 çocukluysanız; kıdem tazminatınız ;3777 TL olur.

Her halukarda ; ihbar tazminatınız; 1700TL civarı yapar;

Bu durumda ; medeni durumunuza , eşinizin çalışıp çalışmamasına ve çocuk sayınıza bağlı olarak değişen AGİ miktarı nedeniyle değişebilen net ücretiniz nedeniyle;
3777+1700=5400TL ile ; 4386+1700=6086 TL arasında ,kıdem + ihbar tazminatı ( eğer ihbar süresi kullandırılmamışsa) almaya hak kazanırsınız.

Bana adaletsiz gibi gelmedi,

12 saat çalışıyoruz ama 8 saat gösteriliyor adaletten kastım bu

fazla çalışma saatlerinin mesailerini mahkeme ile almayalım diye maaş bodrolarında oynama yapıldı sorun burada