Maaş ve agi alamıyorum.?

Üyelik
28 Nis 2011
Mesajlar
4
Merhaba,

Yaklaşık 4,5 aydır çalıştığım işyerimden Aralık ortasında işime son verildi, ekonomik sebep gosterilerek. Su an issizlik maasi aliyorum. Tum ugraslarima ragmen son 1,5 aylık maasımı alamadım, defalarca soz verilmesine ragmen.

Maasım SSK'da eksik gosteriliyordu, (2250 net alirken, brut 1700 gosterildi.) Maasimin tamamini bazen elden (makbuz ..vs imzalatilmadan, bazen de birazi bankadan, birazi elden seklinde odeniyordu. Hic bordro verilmedi, imzalatilmadi. Ilk ay olan maasimin 1750 'lik kismi banka hesabima yatirilmis, acaba bu benim SSK'dan gosterilenden daha fazla aldigima delil olur mu? Isyerinden şahit 2 arkadasim var maas ve AGI icin. (su an onlar da şirketten cıkarilmis durumda)

Bolge Calisma - Unkapani'na sikayetimi yaptim, 3 ay icinde neticelenir dediler. Maddi acidan sikintida oldugum icin sure uzun geldi bana. Ayrica odeme hususunda fazla yaptirimlari yokmus. Bu durumda bu kurumun calisana tam avantaji nedir?

Eksik SSK bildirimi icin de SSK Mudurlugu'ne bildirdim ama yazili bir belge yok ise şahitin işe yaramayacağını soylediler, gercekten boyle mi?

Odenmeye AGI icin de bagli bulunan vergi dairesine dilekce vermem gerekiyormus, henuz bunu yapmadım.

En kisa sekilde hakkım olan maasimi ve 4,5 aylik AGI'mi nasil alabilirim?

Once noterden ihtar mi cekmeliyim, evet ise ihtarda alacak tutarimi belirtme zorunlulugu var mi? SSK ile gercek aldigim maas arasinda fark sozkonusu oldugu icin bu konuda yardiminizi rica.. Noterler bu hususta yardimci olur mu? Karsi taraf kendi avukatina bu konuda cok guveniyor, isterseniz mahkemeye verin, iflas veririz hicbirsey alamazsiniz demislerdi ama sirket hala faal durumda.

Yoksa direct Is Mahkemesine basvurmam yararli olur? Umraniye-Uskudar ikametli sirket icin hangi mahkeme yetkili? Tam olarak mahkemeye nasil bir dilekce vermeliyim, hakkim kaybolmasin. 4 aylık geciken maasima faiz islemis midir? (Telefon ft'larim hayli kabardi bu aramalar yuzunden..) Ben ayrildigimda sirkette 3 kisi calisir durumda idi ama su an daha mi az daha mi fazla bilemiyorum.

Yardimlariniz icin cok cok tesekkur ederim, umarim bu durumdaki arkadaslara da vesile olur.
 
Ynt: Maaş ve agi alamıyorum.?

Sondan başlarsak sorularınıza;
Geciken maaşınıza faiz otomatik işlemez, noter kanalıyla göndereceğiniz ihtar tarihiniz itibariyle faiz hesaplanır açacağınız davada faiz talep ederseniz.
İş mahkemsinde dava açmak, ödenmeyen haklarınızın ödenmesini sağlayacak tek yoldur, işverenle anlaşmanız dışında.
İş mahkemesinde açacak olduğunuz dava, işverenin temyize gitmesi durumunda sanırım 2yılı bulur ve aşabilir de.
Kazanmanız durumunda iflas masasına mahkeme kararıyla başvurduğunuzda işçilik alacakları öncelikli alacaklardan olduğundan, devlet kurumlarına olan borçların ödenmesinden sonra kalan ile işçilik alacakları ödenir( bir şey kalmaz genelde ama :( )

Gerçek ücretinizi, açacağınız davada göstereceğiniz şahit ve emsal ücret tesbiti ile kanıtlama şansınız mevcut.
 
Ynt: Maaş ve agi alamıyorum.?

Bence de işverenle anlaşmak en kısa ve etkili çözümdür. Ancak yasal yollara başvurmak en son çaredir. Bunu da kendiniz yapamazsınız. Mutlaka bu işlerde deneyimli bir avukat bulmalısınız.
 
Ynt: Maaş ve agi alamıyorum.? icraya verdim.

Merhaba,

Cicekcideki Is mahkemesine gittim, direct firmayi icraya verdim (dava acmadan once icraya vermeke daha etkili imis, 7 gun icinde odeyin seklinde ihtar cektim, noterler de bu isi yapiyor ama onlarin fazla yaptirimi yok, ustelik daha pahali.) , toplamda 70 tl bir harcamam oldu, (33 harc, 15 posta parasi, 20 tl de arzuhalciye) (Bilgi icin Icra yoluyla parami tahsil etseydim icranin da biraz kesintisi olmaktaymis, 3000 tl icin 200 tl ..vs kesilir dendi.)

3 gun sonra aylardir telefonlarina cikmayan isverenim beni aradi ?? gel goruselim dedi, parani odeyelim ama ssk ve bolge calismaya yaptigin sikayetleri geri al dedi. 2 gun sonra gidecegim sirkete gorusmeye.

Sonra da mahkemeye gidip parami aldim seklinde bilgi verecekmisim?? Bu tam olarak nedir, bunun icin mahkemeye yine harc..vs yatirmam gerekiyor mu? Ayrica bana zarari olur mu? Ilk verdigim dilekceler yetkili mercilerde sicile -sabikalı sirket olarak islenmis midir? (Baska arkadaslarin da sikayet edecegini duydum.)

Ayrica SSK ve Bolge Calismaya gidip sikayetimi geri almamin bana zarari olur mu? Tam olarak ne yazacagimi da bilemiyorum, sirketin avukati sanirim beni yonlendirecek.

Ayrica bunu sirket benim aleyhime kullanir mi? Yardimlariniz icin cok cok tsk'ler.

Amacim parami alip bu dosyayi kapatmak, sirket de bundan sonra kimsenin canini kolay kolay yakmaz umarim.

Sirket bana surekli istersen mahkemeye ver, surunursun alamazsin parani diyordu, demek ki blofmus.. Bilseydim 5 ay bosuna beklemezdim. Bizi heryere sikayet etmissin dediler.. Demek ki Bolge Calismanin etkisi cok, icra ile de sureci hizlandirdigimi dusunuyorum.

Ilgi durumdaki arkadaslarin bilgisine...
 
Ynt: Maaş ve agi alamıyorum.?

Bu durumda şirket ödeme emrine 7 gün içersinde itiraz etmezse takibiniz kesinleşir.
Sizle görüşürken bir yandan da itiraz etmiş olabilirler. Tabi itiraz doğru çıkmazsa inkar ettiği için %50 artar. borcu.
Paranızı aldıktan sonra icra dosyasına bir dilekçe verip kapatabilrisiniz.
SSK ve Bölge Çalışmaya yapmış olduğunuz itirazı tekrar bir dilekçe ile iptal edebilrisiniz ama bu pek bir işe yaramaz.
Onlar gerek duyarsa firma hakkında inceleme yapabilirler.
 
Maaş ve agi'mi insallah alacagim :)

cok tsk, 7 gun suresi tebligatin eline gectigi gunden itibaren mi? Ben 5 Mayis'ta icra mudurlugunden ihtar cekmistim, sanirim sirketin eline 11 Mayis'ta ulasti. Bu durumda 7 gunluk sure 11+7= 18 Mayis'ta mi doluyor, araya haftasonu giriyor, bunlari hesapliyor muyuz?


Son olarak icraya makbuz karsiligi 33 tl harc yatirdim, tebligati APS ile acele istedim, bunun icin de ayrica 15 tl posta parasi odedim ama karsiliginda makbuz verilmedi, bu yasal mi? APS bu kadar pahali mi? Kalabalik oldugu icin 15 tl'ye itiraz edemedim ama aklima takildi. Tekrar gidince memura sormayi dusunuyorum.

cok cok tsk.
 
Ynt: Maaş ve agi alamıyorum.?

melahat00 ' Alıntı:
...
Son olarak icraya makbuz karsiligi 33 tl harc yatirdim, tebligati APS ile acele istedim, bunun icin de ayrica 15 tl posta parasi odedim ama karsiliginda makbuz verilmedi, bu yasal mi? APS bu kadar pahali mi? Kalabalik oldugu icin 15 tl'ye itiraz edemedim ama aklima takildi. Tekrar gidince memura sormayi dusunuyorum.

cok cok tsk.
http://interaktif.ptt.gov.tr/tr/tarife/3.htm
APS de normal mektup gönderimi ile tebligat bildirimi farklı ücretlendirilmektedir.
tarifede belirtilen 8.1b de ücret olarak sizden alınan ücretten farklı değil.
:)
 
Ynt: Maaş ve agi alamıyorum.?

Öyle hemen olmaz. İcra postaları biraz yavaş işler. Ayın 20 sinden sonra icra kalemine gidip arasıra kontrol edebilrisiniz.
Eğer takip kesinleşti ise makul bir süre bekleyip hacze gidebilrisiniz. Eğer itiraz edilsiyse, İcra mahkemesine dava açmanız gerekecektir. O takdirde 2-3 ay sonra gün alınabilir.
 
Ynt: Maaş ve agi alamıyorum.?

Merhaba,
Tebligati almasina ragmen isyerim maasimi yine odemedi, 23 mayis'ta icra mudurlugune gittim, firmanin calistigi banka ve subelerinin adini verip haciz islemini baslattim. Bana islem biraz kisa gibi geldi, yani mahkeme acmadan hacze gitmis oldum, bu dogru mu, icradakiler bu sekilde yonlendirdi. Karsi tarafin itirazi olmamis ya da etmis olsalar bile posta gelmemis haciz hakkiniz var dediler. Postadaki sureyi icra mudurlugu dikkate almiyor mu? Bu sure ne kadar? Firma 12 Mayis'ta tebligati almis, 7 gun odeme ya da itiraz durumlari vardi. Yani banka hesaplarindan haciz ile parami alabilecek miyim yoksa -biz itiraz ettik deyip, karari iptal ettirebilirler mi? Bu durumda ben ne yapmaliyim? (SSK'da eksik gosterdikleri icin istedigim paraya firmam itiraz etmisti. )
 
Ynt: Maaş ve agi alamıyorum.?

Derim ki,
işyerinizle tekrar görüşün.
Henüz vergi dairesine AGi ile ilgili şikayette bulunmadı iseniz,
tüm icra masrafları ile birlikte gerçek ücretiniz üzerinden hesaplanan ücretinizi ve AGİ nin ödenmesinden başka bir amacınız olmadığını belirterek ödemenin yapılmasını ve karşılıklı daha fazla tatsızlık yaşamadan bu olayın kapanmasını sizinde arzuladığınızı belirtin.
Görüşmenin gidişatına göre, bu süreçte çok sıkıntı çektiğinizi, ama sıkıntı çekmeye devam edecekseniz bu sıkıntıyı birlikte çekeceğinizi, vergi dairesine AGi için, SGK na eksik ödenen sigorta primleriniz için müracatta bulunacağınızı ve uzun süreceğini bilmenize rağmen tüm bu sebeplerle iş mahkemesinde de dava açacağınızı , abartılı olmayan( karşı tarafı çıldırtmayan :) ) ancak kendinize güveninizi ortaya koyan bir tavır sergileyerek konuşun derim.
Olmadı, yapacak bir şey yok, vergi dairesi bölge çalışma , iş mahkemesi ve icra müdürlüğü ile çıktığınız uzun yola, derin bir nefes alarak devam etmekten başka çare kalmıyor ne yazık ki.
 
Üst