Maaşım Asgari Ücretten Gösteriliyor Ne Yapmalıyım ?

Üyelik
21 Ağu 2014
Mesajlar
2
Konum
antalya
Merhaba,

3 yıldır çalıştığım firmada 2.500 net olan maaşım asgari ücretten gösteriliyor. İşverenle konuşmamıza rağmen düzeltileceğini söyleyerek oyalıyor.Çalışan tüm personel için durum aynı.
6 aydır bordromu imzalamıyorum. Bununla birlikte bankadan kredi çekmek için imza sirküleriyle birlikte maaş yazısı aldım.
Ayrıca ortaklardan biri ( 2 ortaklar ) çalışma saatleri ile ilgili mailde haftada toplam 54,5 saat çalışıyor olarak gözüküyoruz. Bununla birlikte tüm resmi tatillerde de çalışıyoruz.
Tazminatım ile ilgili endişe duyuyorum.
Yardımcı olursanız veya yol gösterirseniz sevinirim.
 
Yapılacak tek birşey var.İşverenle görüşeceksiniz.Tüm çalışanlar ile birlikte gerekli düzeltmelerin yapılmasını istediğinizi yoksa şikayet edeceğinizi söyleyin.Baktınız anlaşmıyor oyalıyor gidip İŞKUR'a şikayet edeceksiniz.Tüm çalışanlar gitsin şikayet etsin.Gerisini işveren düşünsün.
 
Sizi işten çıkartmak istersede tüm tazminatlarınızı haklarınızı vermesi gerekiyor.Yine şikayet edersiniz vermezse.

Eğer korkuyoruz derseniz yapabileceğiniz hiçbirşey yok.Aynı şekilde devam edin o zaman.Tek çare İŞKUR'a şikayet etmek.Hakkınızı yasal yollarla arayın.Korkuyoruz falan derseniz o işverende sizi bu şekilde kullanmaya devam eder.
 
Merhaba,

bende bir soru sormak istiyordum ama yeni mesaj ikonunu bulamadım..

Eşim yaklaşık 8 senedir aynı firmada çalışıyor.. Aşırı stres yükünden dolayı bırakmak istiyor.. Tabii çıkarken tazminat almak istiyor ama kendisi çıkınca bunu alamayacağını biliyoruz.. Şunu belirtmek istiyorum maaşı hep asgari ücretten gösterildi ve ayrıca mesaileri sgk'ya bildirilmiyor.. ne yapmalı ? önce nereye başvurmalı ? gerekir ise eğer aynı işyerinden ayrılmış arkadaşlarını şahit gösterebilir mi ? izlememiz gereken yol nedir.. Konu hakkında cevap rica..

Teşekkürler.. İyi Çalışmalar,
 
Sizinde yapmanız gereken şey aynı.Bu tarz olaylarda önce İŞKUR'a başvuru yapılır.İŞKUR işvereni görüşmeye çağırır ve taleplerinizi iletir.Eğer işveren ödemezse ve olay çözülmezse bu kez iş mahkemesine dava açarsınız.Davanın sonucuna göre işveren gerekli alacaklarınızı ödemek zorunda.
 

Benzer konular

Üst