Maaşım Çok Geç Ve Düzensiz Yatıyor.

Selam arkadaslar yeni üye oldum kardeşimin durumu hakkında bir kaç sorum olacak cevaplarsanız sevinirim kardeşim 20 senedir aynı şirkette çalışıyor çıraklık dan ustalıka kadar o şirket deydi 5.4.2017 işyerinden çıktı aynı gün noterden işverene avukat aracılığıyla ihtar çekti kardeşim o şirkette çalışan tek işci baska kimse yok ne ustalık maaşını düzgün alabildi işverenin kendi kafasına göre belirlediği maaşla çalıştı 1100tl onuda parca parca ödüyor asgari ücret hiç ödemedi usta bi kişinin maaşı asgari ücretden fazla bile olmalı en düşük maaş 1404lira ayrıca yıllık izin hiç kulandırmadı mesai vermedi resmi tatil ücreti vermedi pazar günleri çalıştıgı zamanlar oldu kıdem tazminatıda vermedi ayrıca işverende kardeşimin bunları aldıgına almadığına dair imzalı hiç belge yok işveren ispatlıyamaz ha bide 20senelik iş hayatı var ama sigorta 5buçuk sene cıkıyor şuan mahkemede kazanma şansı varmı acaba ama şahit çok olan yok olsalar bile biz bişi bilmiyok deriz diyolar bi aydınlatırmısınız

Merhaba
-Olay ileti biraz karmaşık,detay inceleme gerektiriyor ise de düşüncem,
kardeşinizin çalıştığı işverenlik şirket olmasaydı borçlar kanunu yönünden inceleme yapmak geekirdi,şirket olduğu için bu işyerinin İş kanunu M.4/ı bendine girmiyor olduğu kanaatindeyim,
buna göre kardeşinizin iş kanunu kapsamında bir işyerinde çalışmış olduğu,işci-işveren ilişkisi yönünden olayınıza ilişkin olarak iş kanunu hükümlerinin uygulanması gerekir düşüncesindeyim.
-Olayınız tam mahkemelik ve süreci çok uzun olacak(en az 2-2.5 yıl sürer)
-çalışırken çsgb/müdürlüğüne ihbarda bulunsaydı belki işin çözümü biraz kolay olabilirdi,
-ayrıldıktan sonra çsgb/iş kurumuna şikayette bulununca iş daha zor çözülür
-davacı olursanız tüm iddialarınız irdeleneck,
tavsiyem önce iş kurumunun ilgili birimine başvurmanız buradan çıkacak sonuca göre davacı olmaız ama çok yüksek ihtimal bu olay iş kur da çözülemeyecek yine yol mahkemeye çıkacak.
kolay gelsin kardeşim.
NOT.BÖYLESİ OLAYA İSTİNADEN İŞ DAVALARINA VAKIF BİR AVUKATTAN YARDIM ALMANIZ GEREKİR.(çünkü olayınız çok detay ve karmaşık,basit bir dava konuları yok,zor bir süreç olacak,bence kazanma şansı var!..ama sonuç ne olur tam nokta koyamıyorum)