Maaşım yeterli mi....?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aday21
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aday21

Katkı Sunan Üye
arkadaşlar merhaba

2 yıldır çalıtığım firmada 1200 lira maaş almaktayım, benden daha düşük seviyedeki ama kıdemi fazla olanlar daha fazla alıyorlar buda sıkıntı yaratıyor bende. stajerim, piyasadaki ücretler nedir, sabırlı mı olmalıyım, patronla mı konuşmalıyım, yeni bi iş mi aramalıyım..

Ynt: Maaşım yeterli mi....?

Artık nerdeyse 3 günde bir maaş ve ücret ile ilgili konular, anketler açılıyor forumda.
Forumda arama yapınız lütfen.

henüz adaysın öpte başına koy desem yeridir.

merhaba figo

üstad doğru söylüyorsun adayım ama yıllık 50 trilyon ciro çeken bi firmada bu maaşa çalışmak koyuyor biraz. üstelik işin bütün süreçlerini takip ediyorum, beyannamelerin hazırlnamsından sigortası, iç kontrl vs vs.. bu bilgilerimle ne kadar daha para kazanabilirm bunu merak ediyorum.

firmanın kapasiteli olması sizin açınızdan çok iyi .geniş mevzuat bilgisine sahip olabilirsiniz. bu firmada yıl telaffuz etmek istemem bir kaç yıl daha çalışmanız tecrübenize tecrübe katacaktır. ve ileride iş aramaya çııktığınızda sizin için önemli bir avantaj salayacaktır. şu an için çok fazla paraya odaklanmayın açıkçası.

bulunduğun şirketle ücret konusunda pazarlık gücün var mı?

pazarlıkta karşıdaki insana bağlı biraz, adam sana vereceğim budur derse bende çıkışımı isteyeceğim, çıkarsam eğer piyasada daha fazlasını alablirmiyim..

Aday21 seni çok iyi anlıyorum. Çünkü yaşadıklarının aynısını bende yaşadım.
Senden daha az donanımlı insanların sadece kıdemi fazla diye senden çok fazla alması insanın içine oturan bir durum.
Bunu 6 yıl yaşadım. Üstelik Muhasebe süreçlerinin hepsine hakimdim benimde çalıştığım firma çok büyük bir firma idi.
İsmini söylesem bilmeyen yoktur yani. Faturalar, beyannameler, mali tablolar, resmi yazışmalar, demirbaşlar vs...
Ben bu işyerimden ruhsatımı alır almaz ayrıldım. Sonra hemen yurtdışına çıktım 3 ay ingilizce eğitimi aldım.
Şu anda süper olmasada orta derece ingilizceye sahibim. İş bakıyorum.

Diyeceksinki neden ayrıldın?

Firmadan ben 1300 TL alırken karşımda sabahtan akşama internette gezinip sigara içen sahışlar 2800- 3300 TL arası maaş alıyordu kıdemi fazlaymış... O firmada lise stajından başlamıştım çalışmaya.
Stajla birlikte 8 yıl ordaydım. Bu süre içinde durmadan sorumluluk aldım. 2 yıllık muhasebe bitirdim 2.öğretim.
Ardından dışardan tamamladım. Bu arada müdürüme yalvarıp sayısız muhasebe seminer ve eğitimlerine katıldım.

SMMM staj sınavını kazandım. Stajımı bitirdim ruhsatı aldım. Bir baktım ben yine bu insanların gözünde aynı Ayşeyim...
Stajer Ayşe... Hamal Ayşe... Kendini geliştirsen sana bakışlar değişmiyor...

Bunu sadece sana değil herkese söylüyorum SMMM ruhsatını alır almaz SMMM sıfatıyla iş ara. Kesinlikle insanların bakışları değişiyor. Şu da bir gerçek istediğin 2000 TL maaşı fazla bulan insanlarda oluyor ama nihayetinde kendini kabul ettiriyorsun.
Stajın ne zaman bitiyor? Çok uzun değilse sabret. Bu arada ordaki tecrübende artar. Sonra emin ol sana 1200 TL fazlasını verecek çok firma var...

Allah gönlüne göre versin...

maaşlarınızı konuşacağınıza arkadaşlar, bilgi birikimlerinizi konuştursanız daha iyi olmaz mı?

1200 TL, hem de stajyer, sigortanızı da şirket karşılıyordur sizin. Yemek yol dan bahsetmiyorum büyük olasılık ikisinden biri de vardır.
Bedava demiş şair. Biz de bedavaya çalışmışız staj zamanında.

AYŞE YILMAZ ' Alıntı:
Aday21 seni çok iyi anlıyorum. Çünkü yaşadıklarının aynısını bende yaşadım.
Senden daha az donanımlı insanların sadece kıdemi fazla diye senden çok fazla alması insanın içine oturan bir durum.
Bunu 6 yıl yaşadım. Üstelik Muhasebe süreçlerinin hepsine hakimdim benimde çalıştığım firma çok büyük bir firma idi.
İsmini söylesem bilmeyen yoktur yani. Faturalar, beyannameler, mali tablolar, resmi yazışmalar, demirbaşlar vs...
Ben bu işyerimden ruhsatımı alır almaz ayrıldım. Sonra hemen yurtdışına çıktım 3 ay ingilizce eğitimi aldım.
Şu anda süper olmasada orta derece ingilizceye sahibim. İş bakıyorum.

Diyeceksinki neden ayrıldın?

Firmadan ben 1300 TL alırken karşımda sabahtan akşama internette gezinip sigara içen sahışlar 2800- 3300 TL arası maaş alıyordu kıdemi fazlaymış... O firmada lise stajından başlamıştım çalışmaya.
Stajla birlikte 8 yıl ordaydım. Bu süre içinde durmadan sorumluluk aldım. 2 yıllık muhasebe bitirdim 2.öğretim.
Ardından dışardan tamamladım. Bu arada müdürüme yalvarıp sayısız muhasebe seminer ve eğitimlerine katıldım.

SMMM staj sınavını kazandım. Stajımı bitirdim ruhsatı aldım. Bir baktım ben yine bu insanların gözünde aynı Ayşeyim...
Stajer Ayşe... Hamal Ayşe... Kendini geliştirsen sana bakışlar değişmiyor...

Bunu sadece sana değil herkese söylüyorum SMMM ruhsatını alır almaz SMMM sıfatıyla iş ara. Kesinlikle insanların bakışları değişiyor. Şu da bir gerçek istediğin 2000 TL maaşı fazla bulan insanlarda oluyor ama nihayetinde kendini kabul ettiriyorsun.
Stajın ne zaman bitiyor? Çok uzun değilse sabret. Bu arada ordaki tecrübende artar. Sonra emin ol sana 1200 TL fazlasını verecek çok firma var...

Allah gönlüne göre versin...
Anadoluda biraz kaba olsada çok doğru olan bir tabir vardır " Ev danası ne kadar büyüsede sahibine öküz görünmezmiş" diye söylediğiniz durumları bende yaşadım ve bu tabirin ne kadar doğru olduğunu anladım. Gerekli bilgi birikim tecrübeyi elde eder etmez ve uygun bir işide bulduğunuz anda ayrılın. Çünkü emin olun ben buraya yıllarımı verdim desenizde patronun gözünde bizim stajyer Ayşe, eleman Atakandan ileriye gidemiyorsunuz.

Her daim baş gider, ama altındaki elemanlar sabit kalır. Bakın futbol klüplerine, başarısız sonuç alınınca futbolcudan önce teknik adamın bileti kesilir. Kurum kültürünün devamı için vefalı çalışanlara her daim ihtiyaç vardır. Biraz sabır edip yıllanmak lazım.

Belge almak farklı Para kazanmak çok farklı yetenek gerektiren işlerdir.

Birileri çıkar biz stajerlere asgari ücret veriyoruz halinize şükredin der, bir başkası çıkar ben para bile almıyorum sskmıda kendim ödüyorum der ve bir başkası çıkar 2000 TL alıyorum hakettiğimi alamıyorum der.
Eskiden bilgi para ediyordu ancak şuan bilgi para etmiyor çünkü bilgiye ulaşmak artık çok ama çok kolay ve bilgi artık herkeste var şurda bir büroda 2-3 yıl çalışan ben bu işin gurusuyum diyor piyasada saldırıyor
.
Aslında olay elinizdeki bilgiyi pazarlamayı bilmeniz bunu beceremezseniz isterseniz muhasebe gurusu olun, isterseniz tek düzen hesaplarını siz bulmuş olun genede para kazanamazsınızz sadece ben bu işi biliyorum dersiniz ancak sizin yarı bilginize sahip insanlar sizden 3-5 katı fazla.gelir elde ederler.

Piyasada bir örnek vereyim eskiden borsamatik diye bir dergi vardı ve bu dergi her hafta borsada ne olabilir, bilançolar nasıl, teknik göstergeler ne durumda gibi bilgiler verirdi ve el mahkum biz bu dergiyi her hafta alırdık. Şimdi ortada dergi falan kalmadı adamlar dergiyi kapattı ve hatta derginin sahibi bir ara kendi internet sitesinde yazı yazdı. '' Artık internet var ve bilgiye ulaşmak şuan çok kolay ve artık en değerli bilgi saniyelik bilgi iken bizim haftadan haftaya çıkan dergimizi kim neden alsın diye kendi ağzıyla dedi.

Para kazanmak ayrı şey bilgi sahibi olmak ayrı şeydir. Bilgisiz birisi bilgili birisinden çokdaha fazla kazanabilir yada bunun terside olabilir bunu kim belirler tabiiki PİYASA gerisi teferruat
.
Son örnek bizim firma sermaye tespit raporu ile sermaye arttıracaktı smmm ye gittik bize 2000 TL gibi fiyat çekti eskiden olsa bizimkiler o parayı paşa paşa verirlerdi ancak şimdi patron sadece semtimizdeki bürosu olan 5 tane smmm dolaştı ve sonuçta fiyatı 500 TL ye kadar aşağı çekti nerde 2000 TL nerde 500 TL tabiiki aradaki fark ne bizim smmm fiyatı hesaplarken sermaye tespit raporuna 1000 TL çekmiş bir başkası ben o raporu bedava yaparım demiş yani artık bilgi para eden birşey değil hani paylaştıkça çoğalır diyoruz ya işte paylaştıkça çoğalıyor ama aynı oranda değeride düşüyor.

İrem35 ' Alıntı:
maaşlarınızı konuşacağınıza arkadaşlar, bilgi birikimlerinizi konuştursanız daha iyi olmaz mı?

İrem hanım gerçekten neden bu kadar asi ve karşıt bir tavır takınıyorsunuz sürekli anlamıyorum.
Açıkcası bir bayan olarak biraz daha kibar ve olumlu olmayı deneseniz daha güzel olmazmı?

Bende daha önce maaşımla ilgili konu açtım orda da aynı tavırdaydınız.
Aday21 sıkıntısını dile getirmiş bizde fikir verdik meslektaşımıza. Burda sorun nerde?

Bilgi birikimimi soruyorsanız Aday21 zaten açıklamış. Büyük bir firmada Muhasebenin bir çok sürecine hakimim diye.
Keza bende öyle açıklamıştım.

Burada hiç kimse bilgisine güvenmeden hakkımı alamıyorum demez emin olun...

Sevgiyle kalın...

İki Sene Beklensin Eyvallah, Ama Dosya Yakılan Tek Dersten Sınava Girilsin.. Bu Gidişle Maliyet Muhasebesi ve Finansal Muhasebeden Çok Dosya Yaktırıcağa Benziyorlar. Yazıklar Olsun, Mazereti Bol İlkokul Mezunu SeMe lere Yaptıkları Sınavlar da ki Sorulara Baktınız mı Arkadaşlar ? İnanın O Sorular Artık Ticaret Liselerinde Bile Sorulmuyor, Ama Asıl Unvanı Hak Eden Bizlere de Çin İşkencesi Yapıyorlar, Bunlara Göz Yuman Herkese Yazıklar Olsun.. !

AYŞE YILMAZ ' Alıntı:
İrem35 ' Alıntı:

İrem hanım gerçekten neden bu kadar asi ve karşıt bir tavır takınıyorsunuz sürekli anlamıyorum.
Açıkcası bir bayan olarak biraz daha kibar ve olumlu olmayı deneseniz daha güzel olmazmı?

Bende daha önce maaşımla ilgili konu açtım orda da aynı tavırdaydınız.
Aday21 sıkıntısını dile getirmiş bizde fikir verdik meslektaşımıza. Burda sorun nerde?

Bilgi birikimimi soruyorsanız Aday21 zaten açıklamış. Büyük bir firmada Muhasebenin bir çok sürecine hakimim diye.
Keza bende öyle açıklamıştım.

Burada hiç kimse bilgisine güvenmeden hakkımı alamıyorum demez emin olun...

Sevgiyle kalın...

Ayşe hanım,
Benim bilgi birikiminden kastım, insanın kendisine apoletler takarak kendini ortaya çıkarması değil, büyük bir firmada bir çok sürece hakim olmasıda önemli değil, 6-7 tane yabancı dili aynı anda anlayıp konuşuyorum demesi de önemli değil. Eğer aldığı maaşın hakkını vererek bilgi birikimi olan insan bunu burada maaşını paylaşacağına, bilgisini ortaya koysun, bilgi paylaşsın, bilgisiyle başkasına yararı dokunsun. Bu maaşları alıyorumu yada istiyorumu söyleyen kişiler ne yazıkki bu forumda sadece bu tür konular açıldığında dolup dolaşıyolar. Başka herhangi bir yerde ticaret kanunu, vergi mevzuatı gibi yerlerde yoklar. Bilgi birikiminden kastım budur.

benim ne sizinle nede aday21 arkadaşımıza karşı en ufak bir tavrım, kişileştirme gibi bir sorunum yok altını çizeyim..

sevgilerimle,

Ayşe hanımın yaşadığı sıkıntıları bende yaşadım ve büyük firmalar dahil olmak üzere şunu gördüm,siz bir işyerine ön muhasebeden başlayın smmm kadar bir sürü kademeden geçin hiç bir değeri olmaz ön muhasebede kalırsınız(geneli),ama dışarıdan sizin eş değerinizde bir gelir sizin istediğiniz konuma havadan gelir,üstelik sizden daha az bilgi ve beceriye sahip olsun,Derler ya nasıl başlarsa öyle gider.

Özetle bazen yenilenmek ister SMMM oldusanız,mutlu değilseniz o işyerinin suyu ısımıştır,kırın kabunuzu smmm unvanı cebinizde iken başlayın yeni bir işe.