Maaşımı ve Geriye Dönük Mesailerimi Alabilir miyim ?

Üyelik
12 Eki 2014
Mesajlar
4
Konum
söke
arkadaşlar konu biraz uzun olacak ama yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.ben 2013 mayıs ayında işe başladım.sigorta girişim 10.06.2013 te yapılmış birgün sonra çıkışım yapılmış. 12.06.2013 te tekrar giriş yapılmış.işyeri kodlarıda farklı gözüküyor.daha sonra 18.12.2013 te aynı işyerinde çalışmama rağmen şirket isim değiştirdiği için giriş yapılmış 19.12.2013 te de önceki şirketten çıkış yapılmış. ben sadece şirket isminin değiştiği zaman yapılan giriş çıkıştan haberim var ve iş sözleşmeleri girişler çıkışlarda imzam var.daha sonra ben 01.08.2014 te işi bıraktım.işyerindeki müdürüm sigorta çıkışımın verilmediğini biraz kafamı dinleyip geri dönmemi söyledi.dönmezsemde yıllık izinde olduğumu ve izin sürem kadar maaşımı alacağımı söyledi.ben işe geri dönmedim ve 20.08.2014 te sigorta çıkışımı verdiler.ben 20 günlük maaşımı istediğimde öyle bi hakkım olmadığını benim yıllık izin dilekçesi vermediğimi 1 ağustosta işi bıraktığımı ve hiçbir şekilde para alamayacağımı söylediler.çalıştığımız süre boyunca bayram ve pazarlarda çalıştık mesaimizi hiç vermediler.ben bu 20 günlük maaşla geriye dönük mesailerimi alabilirmiyim???
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sevgili kardeşim merhaba;
Anlattıklarına göre sözünde durmamak kalleşliktir. Bu şekilde davrananlarada haddini bildirmek gerekir.
Öncelikle hakların şunlar;
Ancak çıkışlardaki imzan çok önemli sana tazminatların, yıllık iznin ile ilgili belge ve ibraname imzalattılarsa bu aleyhinde kullanılabilir.Eğer yoksa;
1- Brüt 1 maaşa yakın Kıdem tazminatı,
2- Brüt 1 maaşa yakın İhbar Tazminatı,
3- Net 14 Günlük İzin Ücretin,
4- Net 20 Günlük Ücret. ( Eğer eksik gün belirtmedilerse 20.08 tarihinde çıkış yaptıklarından çalış yada çalışma eğer 20 günlük prim yattıysa 20 günlük ücreti banka hesabına yatırmak zorundalar. İspat Yükümlülükleri var.)

Bunları alabilmek için İşkur'a Başvurmanız gerekiyor. Onlarda bir süre verip İşverenden sizin alacaklarınız ile ilgili suçlamaları belgelerle açıklanması isteniyor. Ve size bir yazı ile alacaklarınız konusunda haklı olup olmadığınız bildiriliyor. Eğer haklı iseniz İşverene başvurmanız isteniyor. Ve İşkur İş Kanununa muhalaefet eden uygulamayan eksik uygulayan işverene herhangi bir ceza yada yaptırım uygulamıyor. İşkur yazının sonunda şu ifadeyi geçiyor yargıya başvurabilirsin! O yüzden İşkur'la uğraşıp zaman kaybetme.

Kısacası dostum hiç uğraşmadan iyi bir avukat bul ve şikayetçi ol dava 1 sene sürer, bir şahit yeter, bilirkişi atanır ve senin tüm mesailerin bayram ve resmi tatil mesailerin hesaplanır ve en yüksek banka faizi ile alacaklarını alırsın.

Kolay gelsin.
 
ben kıdem ve ihbar tazminatı peşinde değilim zaten.ben 20 günlük ödenen sigortamın 20 günlük maaş hakedişim olduğunu düşünerek bnu alabilirmiyim diye soruyorum ve geriye dönük bayram ve pazar mesailerimi alabilirmiyim diye soruyorum
 
merhaba;
4857 sayılı işkanunun 24/2-e (İşveren; işçinin ücretini kanun hükümleri veya sözleşme şartlarına uygun olarak hesaplamaz veya ödenmezse, ) maddesine göre ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırılıktan işçi iş sözleşmesini derhal feshedip tazminat ve diğer alacaklarını talep edebilir.
Kolay gelsin.
 
merhaba;
4857 sayılı işkanunun 24/2-e (İşveren; işçinin ücretini kanun hükümleri veya sözleşme şartlarına uygun olarak hesaplamaz veya ödenmezse, ) maddesine göre ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırılıktan işçi iş sözleşmesini derhal feshedip tazminat ve diğer alacaklarını talep edebilir.
Kolay gelsin.
Haklısınız elbette ama burada bahsedilen ücret alacağı , işi bırakmadan önce doğmuş bir alacak değil,
ben işi bıraktım deyip artık işe gidilmemesine rağmen çıkışın yapıldığı tarihe kadar olan '' işe gidilmemiş olan günler'' için istenen ücret ödemesinden ibaret.

Yani kabaca,
1 ağustosta işi bırakıyorum diyip bir daha işe gitmemek ve 20 gün sonra kontrol edildiğinde ağustosun 20sinde sgk çıkışı yapıldığı görülünce ,
çalışılmayan+izinli de olunmayan günler için ücret talep edilmesinden başka bir şey değil aslında.
O nedenle ihbar tazminatı ve kıdem tazminatı alamaz dedim, aynı düşüncedeyim.
İzin parası elbette her şartta alınabilir.
 
işyerimden kıdem ve ihbar tazminatı talebim yok.sadece verilen bir söz var ve tutulmadı.söze istinaden ben aylarca bayram mesailerim pazar mesailerimin parasını bekledim.söze istinaden 1.5 yıl 1 lira zam almadan çalıştım.
 
Tazminatlar konusunda belirttiklerim size ithafen değildi sn.serkand,
sn.mulayim in paylaşımındaki hatalı kısımla ilgili idi.
Fazla çalışmalarınız dava açıp, ıspatlayarak alabilmeniz mümkün, elbette sözleşmenizde fazla çalışma ücretlerinin de normal aylık ücretinize dahil olduğu yönünde bir madde yoksa.
 
Merhaba;
Hatalı bir kısım yok. Dava açıp, tazminatlarını, ücretlerini, fazla mesailerini genel tatil ve hafta tatili ücretlerini alabilrisin. Bir avukat ve bir şahide ihtiyacın olacak .
Kolay gelsin.
 
arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim ilginiz için.söylediklerinizden anladığım ben öyle yada böyle avukata gideceğim.onun haricinde bu adamlardan para aşma şansım yok.ve şahide ihtiyacım var.ama şait olabilecek arkadaşlar şuanda o işyerinde devam ettiği için gelipte şahitlik yapacklarını sanmam.herkesin çalışmaya para kazanmaya ihtiyacı var sonuçta.işim zor olacak galiba....
 
Eşim kendi isteği ile işten çıktı.biz fazla çalışma mesaisi almak için mahkemeye başvurduk.kazandık bilirkişi 20000 tl alacak çıkardı ama mahkeme nu 7500 tl ye düşürdü.işveren temyize gitti dosya 1,5 yıldır yargıtayda.hala yargıtayda dosya arşivde yazıyor size sorum ne zaman biter avukatımız telefonlarımızı açmıyor.acaba parayı alabilirmiyiz.
 
Mahkemenin 7500Tl kararı yargıtayda onaylanırsa, 7500 TL alırsınız.
Yargıtay mahkemenin kararını bozarsa, yeniden dava görülür.
 
ben 4 yıl bır işyerınde calıstım aylık almadım haftalık 350 aylık elıme gecen 1400 tl gunlük 10 bucuk saat calıstım yemek saatım 15 dakıka ve 20 dakıkadr yemegımısı yıyp hemen ıse baslıyuorduk 4 yıl calıstım senenlık izin hic kulanamdım geclık ucret almadım 4 yıl boyunca calıstıgım ısyernde patronumun babası ban 3 defa varklı sekılde hakaret etı bend e 3 defa hatını bıldedım ve işi biraktım 1 saat sonra patronum ısyerıne geldı ve benı cagırdı benden babası adına özür dıledi bırdaha boyle bırsey olmayacak dedi ve bende tekrardan işe basladım patronummus cuartesı bıze soyle bır teklıfsundu yemek satımız az 30dakıka olsundedi pazartesi ıssyerıne geldk ve yemek molasında babsı geldı bana asagıda cok ıs var gecın calısındedı bende patronum bıze yarımsaat yemk molası verıd dedım ve bana bagırarak gec calıs dedı bende senın benı casıtrmaya hakın yokdedım uzerıme geldı bagırarak bab casısamı soyledı bana yumruk atı ve ben gerıcekıldım babama hakaret etı sonra tekrar geldıuzerme ben tekrar sakındım yanıda arkadasım var ve gördu avkat tutum babasına ayrı hakaret davas actım işyerıne arı hakaret davası actımm 4 YILIK ELIME NE GERCER HİÇ Bİ SEKILDE DE İMZA ATMADIM VE YARIM GUN CALISTIM ISYERIMDEN AYRILMADAN ONCEDE PARTONUN BABASI BAN HERKESIN ICINDE SIKTIR OL GITDEDI NEKADAR 4 YILIK NEKADAR GECER ELIME TPLAM TSKELR
 
Son düzenleme:
Bir avukat ile görüşünüz.
(başta tazminat ve diğer işcilik alacakları için İş mahkemesinde dava açınız)
 
pekı ben 10 bucuk saat calıstım yemek satımız 15 ve 20 dakıkaydı benı hesabıma gore 45 dakıka yemek molası olması lazım bunuda mesayi olar ala bılırmıyım ? ve bayram harclıgı partonun vermesı zolunlumudur ?
 
pekı ben 10 bucuk saat calıstım yemek satımız 15 ve 20 dakıkaydı benı hesabıma gore 45 dakıka yemek molası olması lazım bunuda mesayi olar ala bılırmıyım ?
Ara dinlenmenizi tam olarak kullanamadığınız ve o sürelerde de çalıştığınızı ıspatlayabilirseniz, alabilirsiniz elbette.
ve bayram harclıgı partonun vermesı zolunlumudur ?
İnsanın öz babasının bile bayram harçlığı verme zorunluluğu yokken, işverenin bayram harçlığı vermesini zorunlu tutacak bir yasa da olamaz haliyle.
Kısaca , zorunlu değildir.
 
mrb bend e soyle birsey sormak ıstıyorum ben babam tarafık kazasında vefat etı 165 gunluk sigortasu var bu sigorta parasını para olak ala bılırmı annem ?
 
Üst