maaştaki gelir vergisi matrahı artması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan figo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

figo

Katkı Sunan Üye
ihale ile iş alan bir şirketin işçilerinin maaşı sözleşmeye göre şu şekildedir.
her işçi için asgari ücretin %20 fazlası

bu ödeme şekline göre işçilerin 12.ayda gv martrahları yükseldiği için maaş düşmektedir. bordrolar bu şekilde hazırlanıp işçilere bu ay eksikmi maaş verilecek. yoksa farklı bir hesaplamamı yapmak gerekir.

Sn. ozayse,
Sosyal güvenlik destekleme primine tabi çalışan emeklilerde agi den yararlanacaklardır. Tebliğde açıkça belirtilmiştir.

Sn figo
Her çalışan, medeni durumuna ve çocuk sayısına uygun agi'den yararlacaktır. Bordroyu agi olmadan düşünün net ücreti 500 ytl olsun.Buna ilave olarak bordroda agi yi ayrı bir bölümde göstereceksiniz. 75 YTl olduğunu farz edersek eline geçecek net 575 YTL olacaktır.
Burada dikkat edeilecek husus agi nin o aya ait gelir vergisini geçemeyeceğidir.
Muhtasar beyannamede de agi yi toplam vergiden düşüp kalanını ödeyeceğiz.
Selamlar,

bulent249 ' Alıntı:
Sn figo
Her çalışan, medeni durumuna ve çocuk sayısına uygun agi'den yararlacaktır. Bordroyu agi olmadan düşünün net ücreti 500 ytl olsun.Buna ilave olarak bordroda agi yi ayrı bir bölümde göstereceksiniz. 75 YTl olduğunu farz edersek eline geçecek net 575 YTL olacaktır.
Burada dikkat edeilecek husus agi nin o aya ait gelir vergisini geçemeyeceğidir.
Muhtasar beyannamede de agi yi toplam vergiden düşüp kalanını ödeyeceğiz.
Selamlar,
benim sorumu kimse okumamaış anlaşılan ogün güneş de dahil sadece bakmışlar. asgari geçim indirimi ile alakası yok. bu başlık altına taşınmaması gerekirdi.

Ynt: maaştaki gelir vergisi matrahı artması

figo ' Alıntı:

bu ödeme şekline göre işçilerin 12.ayda gv martrahları yükseldiği için maaş düşmektedir. bordrolar bu şekilde hazırlanıp işçilere bu ay eksikmi maaş verilecek. yoksa farklı bir hesaplamamı yapmak gerekir.

Merhaba,
Senin sorunu ben okudum ve anladım. Ama buna ne ben, ne de bu forumdaki diğer üyeler tam bir yanıt verebilir. Çünkü sizin çalışanlarla yaptığınız sözleşmenin detayını bilmiyoruz. Eğer sözleşmede ücretin "Net" olduğu yazıyorsa brütü buna göre ayarlayın. Aksi halde her ay yaptığınız bordroyu yaparak çıkan rakamı ödeyiniz. Gelir Vergisinin artması nedeniyle oluşacak olan net ücretteki değişiklikler işvereni ilgilendirmeyecektir.

Tamer Başkan ' Alıntı:
figo ' Alıntı:

Merhaba,
Senin sorunu ben okudum ve anladım. Ama buna ne ben, ne de bu forumdaki diğer üyeler tam bir yanıt verebilir. Çünkü sizin çalışanlarla yaptığınız sözleşmenin detayını bilmiyoruz. Eğer sözleşmede ücretin "Net" olduğu yazıyorsa brütü buna göre ayarlayın. Aksi halde her ay yaptığınız bordroyu yaparak çıkan rakamı ödeyiniz. Gelir Vergisinin artması nedeniyle oluşacak olan net ücretteki değişiklikler işvereni ilgilendirmeyecektir.

tamer bey anlaşılan sizde yazdığımı okumamışsınız
-------
maaşı sözleşmeye göre şu şekildedir.
her işçi için asgari ücretin %20 fazlası ---
bundan daha net nasıl olacak acaba.
anlamadım neler oluyo forum yöneticilerine. biri konuyu alakasız başlık altına taşıyor diğeri sorumu okuduğu halde maaşı yazmamışsın diyor

figo ' Alıntı:
............................

(Asgari ücret 608.40) + (608.40 x %20) = 730,08, tamam bu ödenecekde

730,08 NET mi ödenecek yoksa brütmü? Bu nokta belli değil.

------------------

Brüt ödenecekse, maaşın netindeki değişmeler işçiyi ilgilendirmez.

Eğer, net ödenecekse, Brüte gidilerek her ay net 730.08 ele geçecek şekilde hesabın yapılması gerekecek.

Gürbüz AÇIKBAŞ ' Alıntı:
figo ' Alıntı:

(Asgari ücret 608.40) + (608.40 x %20) = 730,08, tamam bu ödenecekde

730,08 NET mi ödenecek yoksa brütmü? Bu nokta belli değil.

------------------

Brüt ödenecekse, maaşın netindeki değişmeler işçiyi ilgilendirmez.

Eğer, net ödenecekse, Brüte gidilerek her ay net 730.08 ele geçecek şekilde hesabın yapılması gerekecek.

sözleşmede başka açıklama yok. sadece ve sadece asgari ücretin %20 fazlası maaş ödenecek yazıyor.