Mali Müşavir Olarak İş Bulamıyorum

maniac_lord

Katkı Sunan Üye
Üyelik
10 Ocak 2010
Mesajlar
227
Konum
İstanbul
Merhaba Arkadaşlar,

Ruhsatımı alalı yaklaşık 7 ay oldu ancak iş bulamadım hala. Yüksek lisansım ve yaklaşık 7 sene iş tecrübem var. Umutlarım tükendi artık :(
 
Merhaba Arkadaşlar,

Ruhsatımı alalı yaklaşık 7 ay oldu ancak iş bulamadım hala. Yüksek lisansım ve yaklaşık 7 sene iş tecrübem var. Umutlarım tükendi artık :(

Aslında iş hiç gelmiyor değil ama piyasada komik ücretlere bol mesaiyle çalışacak tabiri caizse enayi mali müşavirler arıyorlar. Ben tecrübeme göre ve ruhsatımın olduğunuda göz önünde bulundurarak min. 3500 tl ile iş arıyorum başlangıç olarak. Burada yanlışmı yapıyorum acaba anlamadım :(:confused:
 
Aslında iş hiç gelmiyor değil ama piyasada komik ücretlere bol mesaiyle çalışacak tabiri caizse enayi mali müşavirler arıyorlar. Ben tecrübeme göre ve ruhsatımın olduğunuda göz önünde bulundurarak min. 3500 tl ile iş arıyorum başlangıç olarak. Burada yanlışmı yapıyorum acaba anlamadım :(:confused:

Merhaba,

Hangi İldesiniz acaba ?
 
Bunun belli bir kriteri yok sayın lord.Bu birazda şans işi..
Bu arada isterseniz şu nikinizi değiştirin."maniac" yazmak ta tuhafıma gidiyor :)
Sizde bilirsiniz ki bizim meslekte tecrübenizi veya kalitenizi hemen göstermek mümkün değil.yani bunun "başlangıçta" anlaşılabilir bir ölçütü yok.İstediğiniz ücreti hakedip etmediğiniz (hatta belki fazlasını bile hakediyorsunuzdur) zaman geçtikçe belli oluyor.
Çevrenizdeki ücretlerde sizi yanıltmasın,olaylar çok değişik olabilir.Eş,dost,ahbaplık,tavsiye vs.vs.Bir sürü nedeni olabilir.
Bence baştan çıtanızı çok yükseltmeyin.
Yine iyi bilirsiniz ki,diplomanın çokta bir ederi yok,fayda ilişkisi,mükellefin zihniyeti,mükellefin mesleğe yaklaşımı gibi,ücreti etkileyen bir sürü etken var.
O yüzden biraz sabır diyorum.
Bu arada belirttiğiniz ücret çok değil.Piyasada bundan daha az yarar gösteripte bu fiyatları alan yüzlerce insan var.Onlarla kıyaslarsak istediğiniz ücret hiçbirşey,bu da bir gerçek.Ama bizim meslek malum,tam değerini anlatamamış bir meslek.Yani firmalar size 2000 lira vermez ama pazarlama elemanına 3000 lira verir.Böyle acayip bir durum var ortada.Bunun mücadelesini veriyoruz.Ben 3 aydır maaş alamıyorum ama firmanın çaycısı her ay tıkır tıkır maaşını alıyor.Böyle bir ortamda iş yapmaya çalışıyoruz.
Allah hakkınızda hayırlısını versin inşallah.Biraz sabır.
 
Size katılıyorum Tahsin Bey. Sabır önemli tabi ki. Şu anda aslında boş değilim. Parasız kalmamak için staj yaptığım yerde devam ediyorum aynı pozisyonda bir yandan da iş arıyorum. Çalıştığım şirketten örnek vermem gerekirse, pazarlamacılar benim maaşımın en az 3 katı maaş + prim alıyorlar. Ayrımcılık bariz olarak ortada. Patron onları daha çok seviyor. Muhasebeye gelince patrona birşey kazandırmadığı aksine vergi çıkarıp para harcattığı için sevilmiyor. Ayrıca muhasebe dışında bilimum angarya şirket işleride bizim omuzumuza yükleniyor. Kendime artık yediremiyorum burada çalışmayı. Çıkıp gitsem bu seferde ne zaman iş bulabileceğim belli olmadığından uzun bir süre işsiz kalma korkusu oluyor. İnanın çok sıkıntıdayım. Bir yandan da evlilik hazırlığı yapıyorum. Bunca emeğimin ve tecrübelerimin karşılığını alamamak beni mahvediyor. Arkadaşlara tavsiyem stajer muhasebe elemanı bile olsanız asgari ücrete çalışmayın. Bu meslek çok itibarsızlaştırıldı. Bana 3 bin tlyede iş teklifi geldi ancak kabul etmedim. Bugün ben kabul etsem 3 bin tlyi, yarın 4000 tl maaş hakeden biri istediği parayı işverenden alamayacak. Şeytan diyor git büro filan aç onuda açamıyoruz, büroculukta tamamen ayrı bir dünya. Müşteri sıkıntısı ayrı dert, tahsilat sorunu ayrı dert. Allah sonumuzu hayır etsin ne diyebilirim ki...
 
Çalışıyor olmama rağmen internetteki çeşitli kariyer sitelerinde iş ilanlarına her gün göz atmaktayım. Birçok ilanda artık ücret beklentisi de sorulmakta. Bu ilanlara en az ederi kadar (piyasası kadar değil) hatta daha üstü şeklinde başvuru yapıyorum. Amacım o işi almak değil, o işi alacak arkadaşa ilanı yayımlayan işveren tarafından gerçekten ederi kadar ücreti verdirmek. Birçoğumuz günümüzün 15 dk sını buna ayırsa inanın piyasamız gerçeği bulacaktır, malum birçok şirket & işveren bu şekilde personel temin etmekte.
 
Şu anki pozisyonundan ve aldığı maaştan memnun olan arkadaşlara sormak istiyorum. Ruhsatınızı aldıktan sonra nasıl bir süreçten geçerek istediğiniz gibi bir işi elde ettiniz ? Bu soruyu tecrübeli meslektaşlarıma sormak istiyorum. Yanıtlarsanız sevinirim.
 
... Bana 3 bin tlyede iş teklifi geldi ancak kabul etmedim. Bugün ben kabul etsem 3 bin tlyi, yarın 4000 tl maaş hakeden biri istediği parayı işverenden alamayacak. ...

Konu başlığı iş bulamıyorum olunca şu söyleminizi anlamak zor gerçekten.
5000tl ye iş bulsanız, 6000tl hak edecek kişi de işverenden istediğini alamayacak öyle bakarsanız.
Sizce sizin hak ettiğiniz ücret ne kadar?
 
Şimdi yazacağım cümleleri mazur görün belki biraz kaba kaçabilir.
Ancak keremcemin paylaştığı cümlenizden şöyle bir mantık çıkarıyorum.
"ben yandım başkaları yanmasın diye yüksek ücret beklentisi içindeyim.O nedenle çıtayı yüksek tutmak istiyorum"
Ama o zaman da beklenti içine girdiğiniz ücret ve işi hiçbir zaman bulamayabilirsiniz.
 
Siz benim yazdıklarımdan ne anladınız çok merak ediyorum, ayrıca öyle bakarsınız lafınız çok çirkin. Maaş olarak belli bir standartın altında ve hakettiğimden daha az bir maaşla iş bulabiliyorsam, evet aslında iş bulamamışımdır. Meslek mensuplarımızın başına ne geldiyse az maaşa kanaat etmekten gelmiştir. Burada demek istiyorum ki iş ararken birbirimizide düşünelim. Düşük ücrete çalışmayalımki işverenler düşük ücret teklif edecek adam bulamasınlar.
 
Son düzenleme:
Sayın Lord,serzenişinizde tabiki haklısınız,duyarlılığınızı da anlıyorum.Ama bu ücretlendirmenin belli bir kriteri ve sonu yok.5 alsanız 6-7 alan var,6 alsanız 7-8 alan var denecektir.Yani bunun bir sonu yoktur.Bu konuda tarife de yoktur.Anlatmak istediğimiz budur.
 
Şİmdi siz kendinize diyelim ki 6 lira fiyat biçtiniz.Bende dedim ki hayır sizin fiyatınız en fazla 5 liradır..Böyle düşündüğüm için beni eleştirebilir misiniz?Siz fiyatı belirlerken baktığınız kriterler farklı, ben belirlerken baktığım kriterler farkı.Bunun motomot bir karşılığı yok ki.O yüzden piyasada serbestlik var.Bizim hizmet elle tutulur bişey olmadığı için haliyle serbest piyasada ki fiyatta çok kırılgan.Bunu kabul edeceğiz mecburen..
 
Sayın Tahsin Bey, sizi anlıyorum. Tabiki piyasada sabit fiyat mevcut değil olamazda. Benim demek istediğim herkes kendi fiyatını kendine göre belirlesin ve bu fiyattan ödün vermesin. Örneğin hedefi 3 bin tl maaş ise 3 binde ısrar etsin mesela, patron 2500 veriyor diye hemen balıklama o işe dalmasın. Elbette bu şekilde iş bulma süreci uzayacaktır. Ancak tüm meslek mensubu iş arayanların bu şekilde iş aradıklarını düşünürsek piyasada bize düşen ortalama rakamda bir miktar olsun artacaktır.
 
Her zaman söylediğim bir cümle ile şimdilik bu diyaloğa bir virgül koyayım.Bana göre gerçek olan ve hiç değişmeyen kural şu ki; önemli olan bizim kendimize belirlediğimiz fiyat değil, işverenin bize ödeyebileceği fiyattır.yani bir rakam telaffuz ediyorsak,bu rakam alabileceğimiz bir rakam olmalıdır.
Allah hayırlı mükellef ve işverenlerle karşılaştırsın inşallah..
Saygılarımla
 
bizim iş gerçekten kimi zaman hayret edilecek cinsten örnekleri de bünyesinde barındırıyor. işi bilmeyen ama sınavı kazanıp ruhsatı almış; tecrübe edip bilgi sahibi olmadığı iş için "biliyorum" diyerek işe girip devam ettirenler var. iyi de ücretlere üstelik. burada olay her zaman işi bilmek ya da bilmemek de değil. özel sektörde her patron işini bilerek yapmıyor. ya da şöyle ele alalım; her departmana hakim değil. hal böyle olunca da ne anlasın muhasebeden ve muhasebe işini icra edecek olandan. ya da gerçekten zamanı dar, acil elemana ihtiyacı var ve allah ne verdiyse deyip bir tane adayı tercih ediyor.

durum çok kaotik yani. piyasa ayrıca ciddi talep olduğu gibi ciddi de bir arz var benim gördüğüm. sadece sunuş kısımları hatalı geliyor gözüme son zamanlarda. hali hazırda hem iş arıyorum şu dönem hem de yerime eleman arıyorum. gelen cv'lere bakıyorum gerçekten cv yazmaktan b'haber meslek mensubu arkadaşlar var; alınıp gücenmeyin zira bunlar da bir gerçeği yansıtıyor. olduğunun çok üstünde kalemler yükleyen meslek mensubu arkadaşlar var yine; kümülatifte latiflik edip akıllarınca pazarlama kısmını abartıyorlar.

doğru yerde doğru zamanda kavramı geçerli biraz da iş arama-bulma sürecinde. ben nerede yanlış yapıyorum? diye bir irdelemek gerek sanki. bir de dikkat ettiğim bir konu varsa ki burada maaş, diğer haklar..vs. konularında atıp tutanların, aynı tutarlılığı görüşme esnasında da sürdürmeleri gerek. çıtayı yükseğe taşıyacak olan bizleriz. kendi ederimizi kendimiz belirlemeliyiz. iş verenlerin çoğu her koşulda kazanıp vergi bile çıkmasına tahammül edemiyorken elbet de personle maaşlarını da tıraşlamaktan kaçınmayacaklardır.
 
Üst