Mali Müşavirim Fakat Aylardır İş Arıyorum!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan laurama
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mali müşavirim fakat aylardır iş arıyorum!!

laurama ' Alıntı:
merhaba dostlar
gittiğim iş görüşmelerinde genel muhasebeye hakim birini arıyoruz dediler 2 yıllık bir tecrubem olduğunu ve hakim olmadığımı bunun zamanla olabileceğini söylüyorum sonra herhangi bir şirkette iş aramayı bıraktım muhasebe bürosunda asgari ücretle iş aramaya başladım onlarda bütün işleri üzerilerine yıkacak bir eleman arıyorlar o da olmadı şimdi bir meslektaşımın yanında yol yemek bana ait:) takılıyorum para almadan...valla bende umut var arkadaş bilmediğim programın başına geçirdi fatura işlemek banka işlemek güzel gördüğüm muhasebe maliyet derslerinin hakkını vermişim fakat bu herşeye hakimiyet ne olacak onu bilmiyorum.ben nasıl iş bulacağım daha ne kadar parasız gidip gelmem gerekiyor o yolları?sahi siz herşeye hakim misiniz?a dostlar?

İl neresi?

Ben belgeye belge demem belge benim olmadıkça :)

Arkadasim uzulme tecrubeli olmaninda bu piyasada hic anlami yok cunku tecrubenin karsiligiolan ucreti nasilsa alamayacaksin isverenler hem tecrubeli ister hemde stajer maasivermeye kalkarlar ha onada gittigin firmada kompleksli yoneticinon insafina yada belge alma imkani olmayan muhsebe sorumlusunun insafina kalirsin benim onbes senelik tecrubem var da ne oluyor tecrubeliyim mali musavirim dersin bu uzun sureli calismaz hissine kapilip almazlar tecrubesizim dersin asgari ucret vermeye kalkarlar onun icin hicccc tecrube.olayini kafaya takma sansina guven yeterli

Piyasa o hale gelmiski mali musavir istihdam etmek isteyen firmalar oyle guzrl cozum.onerileri.sunuyorlarki aklin sasar adamlara ben kadrolu olarak tek firmanin muhasebesini yurutebilirim dediginde oda sorunmu sana gostermelik bi yer acariz bagkurunu oderiz bizim grup firmalara bakarsin ayrica bizim firmalardan baska mukellefede bakamzsin diyorlar maas ne kadar bu kadar sorumluluk bagimlilik hizmete 1750 tl e siz disardan baktirdiginiz musavire ne kadar veriyorsunuz 1500 tl yani senin ustune bir ay gidip gelmenin tecrubenon farki 250 tl hiccccc takma

Sen yine durust davranmissin tecrubesizim demissin bazi arkadaslar mali musavirlik belgesi almis 12000 tl ye calismaya razi yuh diyorum on muhasebede fatura kesen adam o kadar aliyor yani anliycagin ugruna snelerdir calistigin emek verip aldigin belge ozel sktorun elinde oyuncak o belgeyede o kadar guvenme

Bence tecrübesizim demek yanlış gir işe zaten belli bir yetkinliğin varki o belgeyi alabildin.Alt yapı varsa üst yapı rahatlıkla inşa olur.Muhasebe fizik kimya değilki tecrübesizim deyip boğulasın.Herhalde yeni gireceğin bir işte de senden vergi danışmanlığı ssk danışmanlığını mükemmmel şekilde yapmanı istemezler.Biraz rahat ol bence,gerçekten öyle adamlar varki piyasada müdür koltuğunda oturuyor,senin kadar muhasebeyi bilmiyordur.

+arkadaşlara katılmakla birlikte ,staj süresinin bu şartlarda artırılmasın pek bir fayda sağlamayacağını,çözüm yollarından birisinde sınavda pratikten sorumlu olunan bir ders konulmasını,malimüşavir olan birisi ilk hangi makamlara başvurur,hangi dilekçeyi yazar,iş yeri açılışları,kapanışları,bu işlemlerin hangi makamlarla yapıldığı, nasıl yapıldığı , kısacası günlük hayatta karşılaşılabilecekleri hakkında soru sorulabilir.böylece güncel yaşamda ıvır zıvır işlerle meşgul etmek yerine,gerçek iş yaşamında gereken bilgilerle donatılabilir. yüksek öğrenime mecbur kılınan,stajer ve sınava tabi tutulan bu insanların neden pratiğe sahip lise mezunu insanlara denk olamadığı konusunu bir düşünmek lazım.ayrıca lise mezunu olmuş insanların da ben ezildim o da ezilsin çıraklık kolaymı yönteminden vazgeçmesi gerekiyor,mesleğin ilerlemesi açısından,akıl akıldan üstündür diyorum...mesleğe gönül vermiş kayıp meslektaşlarımız olmasın,hep birlikte daha iyiye... ;)

ymm'lermi,smmm'ler mi birlik genel kurulunda daha fazla söz sahibi kavgası zaman zaman yapılırken,ben de yeterli olunamama konusundan yola çıkarak soruyorum odalardaki meslektaşlarımızın kaçı tesmerin şart koştuğu 4 yıllık yüksek öğrenime haiz?niçin meslektaşlarımız hala avrupadaki meslektaşlara denk kalifiye elemanlardan oluşmuyor?düşündürücü... ???

omeralkan ' Alıntı:
Sen yine durust davranmissin tecrubesizim demissin bazi arkadaslar mali musavirlik belgesi almis 12000 tl ye calismaya razi yuh diyorum on muhasebede fatura kesen adam o kadar aliyor yani anliycagin ugruna snelerdir calistigin emek verip aldigin belge ozel sktorun elinde oyuncak o belgeyede o kadar guvenme

12.000 T.L. veren yer neresi gidip bende çalışayım bende seve seve çalışırım bu paraya :) sanırım bir sıfır fazla olmuş :)

gcatar ' Alıntı:
omeralkan ' Alıntı:

12.000 T.L. veren yer neresi gidip bende çalışayım bende seve seve çalışırım bu paraya :) sanırım bir sıfır fazla olmuş :)

1.200 TL çalışacak meslek mensubu bence o işi yapmasın. gitsin limon satsın.meslek iyice ayaklar altına alındı

aazakli ' Alıntı:
gcatar ' Alıntı:
omeralkan ' Alıntı:

1.200 TL çalışacak meslek mensubu bence o işi yapmasın. gitsin limon satsın.meslek iyice ayaklar altına alındı

limonda satmazlar hemde o binikiyuzluk maasla mali musavirim diye hava basar

gcatar ' Alıntı:
omeralkan ' Alıntı:

12.000 T.L. veren yer neresi gidip bende çalışayım bende seve seve çalışırım bu paraya :) sanırım bir sıfır fazla olmuş
:)

evet bi sifir fazla olmus ac tavuk misali

Merhaba arkadaşlar,ben ruhsatımı alacağım ama büro tecrübem sadece 2 ay.kurumsal bir şirkette malimüşavirlik yapabilmek için bürolardamı tecrübe edinmek doğru olur?belgem olacağı için ve yakın zamanda işi öğrenip çıkacağımı düşündükleri için ve 30 uma merdiven dayadığım için bürolarda iş bulamıyorum.ön muhasebedede kendimi geliştiremem.büro açmak için ve şirketlerde smmm yapabilmek için bana ne önerirsiniz?belge olacak ama tecrübe olmadan büro açılabilirmi? şimdiden teşekkürler

smmmyağmur ' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar,ben ruhsatımı alacağım ama büro tecrübem sadece 2 ay.kurumsal bir şirkette malimüşavirlik yapabilmek için bürolardamı tecrübe edinmek doğru olur?belgem olacağı için ve yakın zamanda işi öğrenip çıkacağımı düşündükleri için ve 30 uma merdiven dayadığım için bürolarda iş bulamıyorum.ön muhasebedede kendimi geliştiremem.büro açmak için ve şirketlerde smmm yapabilmek için bana ne önerirsiniz?belge olacak ama tecrübe olmadan büro açılabilirmi? şimdiden teşekkürler

Merhaba Yağmur hanım,

Bence sizin yapabileceğiniz en iyi şey tecrübeli bir eleman bulup büroyu öyle açmak olur.

Yanınızda çalıştıracağınız elemana da kendi defterlerini getirme izni verir, defterlerin gelirini belli bir yüzde ile pay eder ya da tamamen ona bırakırsınız. Siz işi öğrenmiş olursunuz elemanınız da daha rahat ve kaliteli bir işe sahip olur.

Tabi böyle bir durumda beraber çalışacağınız arkadaşı çok dikkatli seçmeniz gerekir.

o konumdaki tecrübeli elemanın maliyeti bana maliyetli olur.benim 2 defterim olacak

İki defter diyip geçmeyin ne iki defteri olupda iyi para kazanan muhasebeciler gördüm ben :)

Demek istediğim defter sayısının önemi yok olur 100 defteriniz doğru dürüst para alamazsınız 10 defterinin olur iyi para alırsınız zamanında alırsınız.

her kobiye bir mali müşavir.
yıllardır bu işin içinde olanların dertleri hep aynı.haksız rekabet ücretini alamama vs.vs. daha çok iş ararız biz. küçücük bir işletmede bile gıda mühendisi zorunlu, AŞ. lerde avukat zorunlu. ama koca şirketlere bakın MALİ MÜŞAVİR ZORUNLU DEĞİL.
Ben diyorum ki. HER KOBİYE BİR MALİ MÜŞAVİR.
GELİN TARTIŞALIM.

SAYGILAR