Mali Müşavirim Fakat Aylardır İş Arıyorum!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan laurama
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mali müşavirim fakat aylardır iş arıyorum!!

Kesinlikle size katılıyorum. HER KOBİYE BİR MALİ MÜŞAVİR,(işini sevenve bu işi elit edinenler olsun)

başlık dikkatimi çektide her kobiye mali müşavir demişler acaba hangisi Y olan cinsinden mi yoksa S olan cinsden mi ;D ?

piyasada müthiş bir smmm/ sm enflasyonu var. Ben diyorumki kobilerde aktif pasif büyüklüğüne göre HER KOBİ ye bir M.MÜŞAVİR zorunlu olduğunda ;bürosu olanlar mükellef bulma (zaten piyasada bürosu olan zamanla azalacak piyasa dengeyi bulacaktır) kaygısıyla fiyat düşürmek zorunda kalmaz. bağımlı çalışanlarda nasılsa piyasada iş bulacaklarından işsiz kalma kaygısıyla işverenin oyuncağı olmaz.

ne türmob muş be helal olsun meslektaşlarının hakkını savunan her platformda çözümler üreten 20 yıldır her alanda kendini kabul ettiren meslettaşının sorunlarını çözen hükümetlere yaptırım gücü olan bü ülkede dolaysız vergi oranını %30 dan %80 lere taşıyan taşı sıksa suyu8nu çıkaran ne büyük bir odaymış be vallaha helal olsunm yani..... çok çok üzülerek yazdım neredeyse lanet edecek konuma geldi bağımsız denetimde söz sahibib değil hiç bir şeyde çözüm üretmeyen ymmlerin kendi istedikleri gibi ipini çektiği bir oda yazıklar olsun .........

ne türmob muş be helal olsun meslektaşlarının hakkını savunan her platformda çözümler üreten 20 yıldır her alanda kendini kabul ettiren meslettaşının sorunlarını çözen hükümetlere yaptırım gücü olan bü ülkede dolaysız vergi oranını %30 dan %80 lere taşıyan taşı sıksa suyu8nu çıkaran ne büyük bir odaymış be vallaha helal olsunm yani..... çok çok üzülerek yazdım neredeyse lanet edecek konuma geldi bağımsız denetimde söz sahibib değil hiç bir şeyde çözüm üretmeyen ymmlerin kendi istedikleri gibi ipini çektiği bir oda yazıklar olsun .........

sayın ;
roumut
cok doğru yazmışsınız. yine oda seçimlerinde aynı adamlar alacak ve oda yönetim kurullarının oluştuğunu göreceksin. amaç bu fikri yaymak belki bir yılda olmaz ama HER KOBİYE BİR MALİ MÜŞAVİR fikrini her ortamda dile getirirsek belki bu ''tuzu kuru oda yönetimleri ve turmob'un'' dikkatini çekebiliriz. bir arkadaş yazmıştı forumda çok hoşuma gitmişti TURMOB=RAKI BALIK KURUMU diye. Bence artık başka gruplara oy verme zamanı gelmiştir-geçiyordur.
daha kaçak belge kullanımına bile çözüm bulamıyorlar. kaçak belge kullananlar aynen şifreleri ile beyanname gönderip istediğini yapıyorlar.söyleyincede maliye bakanlığı şifreleri iptal etmiyor diyorlar. Dosyalar takipsizlik ile kapanıyor.
saygılar..

hangi gruba oy vereceğizde, TÜRMOB ayağa kalkacak, ancak gülerim ben buna, birileri köşeleri tutmuş, mahsun türker gibi adamlar ve jenarasyonu adamlar türmob meslek birliğinden çıkarıp, % 1 dahi oy alamayn bir partinin çöplüğü haline getirmiş ve çok zeki ve yetkin meslektaşlarımızda bu adamı genel başkan seçmiş....türmob şu ana kadar smmm lerin hiç bir derdine deva olmamıştır, smmm lik zaten itibar keybeden bir meslekti, özel smmm sınavı ve türmob un saçma uygulamaları yüzünden tercih edilmeyen, vasatt muhasebecilere dönmüş durumdayız.....şimdi bazı arakadaşlar, yok efendim kendinizi bu kadar küçük görmeyin, her şey kişi de biter seramonisi ayapacaklardır, ancak laf ile peynir gemisi yürümüyor, ben Türkiyenin sayılı ünv birinden mezun oldum, yüksek lisans yaptım, çok iyi ingilizce biliyorum, muhasebeyi ve müşavirliği iyi biliyorum...ama bunlara rağmen meslek itibarını kaybettiğinden, bu niteliklerimin hepsi bir yana atılıyor ve muhasbeci kisvesi altında, bildirimden ve mesleki hamallıktan başka bir iş yapamayan muhasebe katipliği konumundayım-konumundayız....polyanacılığa hiçgerek yok...

küçük bir dükkan tut...her nerede olursa olsun.....bir masa al eskiciden ve bir laptop....tabelanı as ve işe başla....daha fazla oyalanma...işi yaparak öğrenirsin........

yok sen şunu şu zaman yapmalıydın yok şu yok bu...bu nasihatları da geç gitsin..tek yapman gereken taşı kaldırman..senin yerine kimse gelip kaldırmayacağını bil.....küçük bir dükkan tut...işe başlama ver...bu kadar basit yapman gereken.....

2008 de işletmeyi kazandım.muhasebe öğrenmeye mali müşavirlik bürosunda sekreterlik (telf.fotokopi vs.)işlerle başladım.yaşım da 30 du.6 yıl geçti.bu yola çıktığımda 30 yaşından sonra muhasebeyi öğrenemezsin okulu hiç bitiremezsin vs.vs.vs.boş boş laflar ettiler.bıkmadım .öğrenmek için müthiş bir cesaretim ve merakım vardı.her iş görüşmesinde bilmiyorum ama öğretilirse yaparım dedim.işe almadılar.baktım olmuyor oyunu onların istedikleri düzene göre oynadım.biliyorum dedim.şu kadar tecrübeliyim dedim.tanıdığım bir kaç dostumun no sunu referans verdim.sonuç.ihracat yapan .bir fabrikada muhasebe sorumlusuyum.kaç kere işten kovuldum sayısını inanın ben de bilmiyorum.ya sigota girişini yanlış yaptığım için ya bankayı yanlış işlediğim için.Bence cesaretli olun gözünüzde büyütmeyin.illaki sizden önce orada birileri çalıştı en azından onun yaptıklarına bakarak işi çözersiniz.Burda da size yardım eden eminim arkadaşlar olacaktır ben de dahil.

Arkadasim uzulme tecrubeli olmaninda bu piyasada hic anlami yok cunku tecrubenin karsiligiolan ucreti nasilsa alamayacaksin isverenler hem tecrubeli ister hemde stajer maasivermeye kalkarlar ha onada gittigin firmada kompleksli yoneticinon insafina yada belge alma imkani olmayan muhsebe sorumlusunun insafina kalirsin benim onbes senelik tecrubem var da ne oluyor tecrubeliyim mali musavirim dersin bu uzun sureli calismaz hissine kapilip almazlar tecrubesizim dersin asgari ucret vermeye kalkarlar onun icin hicccc tecrube.olayini kafaya takma sansina guven yeterli

+1 Kesinlikle katılıyorum.