Mali Müşavirler Beyannameleri Yaktı

mohicans

Tanınmış Üye
Üyelik
2 Ocak 2008
Mesajlar
1,509
Konum
ADANA
Mali Müşavirler Beyannameleri Yaktı
Gelir İdaresi Başkanlığı, Kurumlar Vergisi beyannamesi verilme süresinin 29 Nisan Cuma günü mesai bitimine kadar uzatıldığını son dakika duyurması nedeni ile Mersin Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası yönetimi duruma tepki gösterdi. Oda Başkanı Dursun Göktaş, Maliye Bakanlığı'na tepki göstererek, tutumu şiddetle kınadıklarını belirtirken, üyeler de beyannameleri protesto amaçlı olarak yaktı.

Mersin Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası üyeleri, oda binasında bir araya geldi. Yaklaşık 1000 kişinin katıldığı toplantıda konuşan Oda Başkanı Dursun Göktaş, Gelir İdaresi Başkanlığı, Kurumlar Vergisi beyannamesi verilme süresinin 25 Nisan 2011 tarihinde saat 23. 48'de duyurulmasına anlam veremediklerini belirterek, şunları söyledi: "Elektronik sistemin yoğunlaşmasıyla birlikte devletin bu sistemden faydalanmaya başladığı herkesin malumudur. Fakat bu sistemden faydalanma esasında bütün yük biz muhasebeci ve Mali müşavirlerin sırtına binmektedir. Sadece Nisan ayında onaylamamız gerekenler 'Muhtasar Beyanname', SSK aylık prim ve hizmet bölgesi, Kdv beyannamesi, kurumlar vergisi beyannamesi, Kesin Mizan Bildirimi, Ba Alış Faturaları bildirim formu, Bs satış faturaları bildirim formu, Kurumlar Vergisi Matrah artırımı, Kdv matrah artırımı buluyor. Bu bildirimler mükelleflerden gelecek bilgilere göre yapılacağından iş planı da mecburen meslek mensupları tarafından yapılamamaktadır. Dolayısıyla bu işlemlerin yetişebilmesi için nisan ayından muhasebe bürolarının büyük çoğunluğu hafta sonu daha gece geç saatlere kadar çalıştırlar. Bu yoğunluk karşısında TÜRMOB 21 Nisan 2011 tarihinde beyanname verilme sürelerinin uzatılmasını talep etmiştir. Buna karşılık Maliye Bakanlığı'nın www. gib. gov. tr adresinden 25 Nisan 2011 tarihinde saat 23. 48'de tüm meslek mensupları ile alay edercesine kurumlar vergisi beyan süresinin uzatıldığını açıklamıştır. Bu davranış muhasebe ve Mali müşavirlik camiası ile alay etmektir. Maliye Bakanlığı'nın bu tutumunu şiddetle kınıyoruz. "
 
Ynt: Mali Müşavirler Beyannameleri Yaktı

Bence bunu bütün meslek odaları birleşerek, taksimde yada ankarada büyük bir miting eşliğinde yapmalıdır.Ses getirmelidir....
 
Ynt: Mali Müşavirler Beyannameleri Yaktı

Sayın Yeterlilik,
cevap veriyorum. Muhasebecinin işçiliği :)
 
Ynt: Mali Müşavirler Beyannameleri Yaktı

ZİNDAN ' Alıntı:
Bence bunu bütün meslek odaları birleşerek, taksimde yada ankarada büyük bir miting eşliğinde yapmalıdır.Ses getirmelidir....

zindan arkadaşımız doğru söylüyor
lakin meslek odalarında iş yok
gene iş bize düşüyor kendi göbek bağımızı kendimiz kesmemiz gerekiyor sanırım!
 
Ynt: Mali Müşavirler Beyannameleri Yaktı

Ben anlamıyorum zaten bu KV+GV beyannamelerinin beyan sürelerinin ayın 25' i olmasını? Her dönem zaten bir şekilde uzuyor. Yap Mart 31 + Nisan 30 bitsin. Yok sistem sıkışırmış. Yahu benmi dedim sana dandik serverlar kullan diye Koskoca Maliye Bakalığısın en pahalı serverlerı almalısın. Bu gün milyonlarca insan aynı anda Facebook' a giriyorda veri trafiğinin alası işliyor. Facebook çöküyor mu?
 
Üst