Mali müşavirlikten serbest muhasebeciliğe geçiş hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan roumut
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mali müşavirlikten serbest muhasebeciliğe geçiş hk.

Ev arkadaşın şöyle de olabilirdi;

Dersleri günü gününe çalışırdı. Tüm ders notlarını çok düzgün tutardı.Ders notlarını fotokopiciyle anlaşarak parayla sattı. Azda olsa para kazanıyordu.
Burslu okuduğu için hafta sonları ÇALIŞMAK ZORUNDA KALIYORDU.Yaz tatilinde ve uygun zamanlarda part time çalışıyordu.
Okulu birincilikle bitirdi .Not ortalaması 4 üzerinden 4'dü. Birçok şirket daha son sınıftayken ona iş teklifinde bulundu.Üniversitede kaldı.Şimdi doçentlik sınavlarına hazırlanıyor.
Notlarından çalışan Haylaz ev arkadaşları hala hayatta bir şeye sap olamadı.
SMMM oldum en iyisi memurluk heralde diye forumlara yazanları da kararsızlıklarının sonucunu yaşıyorlar.
İşin gerçeği ,Öğrencilik güzeldi!....

stajyerzade ' Alıntı:
...
Okulu birincilikle bitirdi .Not ortalaması 4 üzerinden 4'dü.....
İşin özü, not ortalaması 4 üzerinden 4 olan kişi ile işim olmaz, 4/4 başarı değildir, ruhsal bozukluktur.

-ruhsal bozukluktur.-

4/4 yapanlar hastalıklı bir ruh halindedir, ilginç(!)

Ruhsal bozukluk kararını tıp mezunları bile kolay kolay veremezken bir mali müşavirin' tıp alanına' girerek ruhsal bozukluk teşhisi koyması ne kadar doğru ve etiktir?

staja başlamayı ilk seferde kazananlar ve 7/7 yapanların bu yoruma göre halleri vahim...

4/4 yapmak hele ki örgün öğretimde ben duymadım, görmedim, işitmedim, hani o kadar öğrenci efsanesi dinledim, 4/4 le karşılaşmadım, zaten örgün okuyan bilir aşırı uçuk bir şeydir 4/4 yapamazsın zaten. Hani sadece öğrenci ile alakalı olan bir şey değil, salt öğrenci ile ilgili olsa yine belki duygusal bir anımda olabilir derim ama yok olmaz, olamaz, olmamalı da zaten.

Ruhsal bozukluk teşhisi için doktor olmaya gerek yok ki, bu ülkede yaşıyor olmak bile ruhsal bozukluğa sahip olmak için yeterli.

:)yapanlar var.
Hatta bu sene 4/4 yapan bir öğrenciyi üniversitesi doğrudan araştırma görevlisi kadrosuna almak için teklifte bulundu.

benim 4/4 değil di hatta 3 bile değildi bana da teklif gelmişti kabul etmemiştim, bu bir gösterge değil, zaten teklif götüreni de sorgularım ben, üniversite salt kafanı derslere gömüp ders çalışmak değil ki, 4/4 yapmak hiç değil.

4/4 yapmak yada 7/7 yapmak,işinde çok başarılı olduğu anlamı taşımaz.Öss de 1.olan kişinin 4/4 yapmasını beklemek kadar saçma bu yazdıklarınız :) benim düşüncem bu şekilde.

rooniin ' Alıntı:
benim 4/4 değil di hatta 3 bile değildi bana da teklif gelmişti kabul etmemiştim, bu bir gösterge değil, zaten teklif götüreni de sorgularım ben, üniversite salt kafanı derslere gömüp ders çalışmak değil ki, 4/4 yapmak hiç değil.

taşra da ki bir üniversite heralde?
4/4 yapan üniversitenin voleybol takımının kaptanı aynı zamanda.Amerikadan burs bulunmuş doktorayı Amerikada yapacakmış.

stajyerzade ' Alıntı:

taşra da ki bir üniversite heralde?
4/4 yapan üniversitenin voleybol takımının kaptanı aynı zamanda.Amerikadan burs bulunmuş doktorayı Amerikada yapacakmış.

Farketmez voleybol takım kaptanı olması, isterse Chicago Bulls un kaptanı olsun. Evet taşra üniversitesi idi, somalia mogadishu yakınlarındaydı, eğitimi de sınıf olmadığından pazar yerinde alıyorduk.

Ben öğretim üyesi olsam 1000 tane 4/4 lük öğrenci gelse birini almam. Ayrıca Amerika bursu için 4/4 gerekmez. Ha aklıma gelmişken üniversitede bir arkadaşım vardı 4 yıl üni.nin voleybol takımındaydı, bir gün pikniğe gittik hadi dedik voleybol oynalayalım (piknik dediğime bakma mogadishunun susuz yerlerinden birisi) , aman allahım o topa hakimiyeti görmeliydiniz o gün voleybola küstüğüm gündür.

.

Ben öğretim üyesi olsam 1000 tane 4/4 lük öğrenci gelse birini almam. Ayrıca Amerika bursu için 4/4 gerekmez. Ha aklıma gelmişken üniversitede bir arkadaşım vardı 4 yıl üni.nin voleybol takımındaydı, bir gün pikniğe gittik hadi dedik voleybol oynalayalım (piknik dediğime bakma mogadishunun susuz yerlerinden birisi) , aman allahım o topa hakimiyeti görmeliydiniz o gün voleybola küstüğüm gündür.

:)
harvard üniversitesinden burs alman için 4/4 nerdeyse önkoşul(öğrencinin ,akademik yeterliliği dışında sosyal kültürel ve sportif faaliyetleri de çok ciddi şekilde araştırılıyor)
Amerikada ki adı duyulmamış küçük eyaletlerdeki üniversitelere senin mezuniyet ortalamanla belki kabul edilebilirler.Çok zor ama imkansız değil.

stajyerzade ' Alıntı:
....
harvard üniversitesinden burs alman için 4/4 nerdeyse önkoşul(öğrencinin ,akademik yeterliliği dışında sosyal kültürel ve sportif faaliyetleri de çok ciddi şekilde araştırılıyor)
....
Ben de o sosyal kültürel faaliyetlerden bahsetmeye çalışıyorum, bu faaliyetlere girişen kişinin de 4/4 alamayacağı iddasındayım, eğer almış ise de bir yerlerde problem vardır, belki kişi üstün zekalıdır, üstün zekalı da olsa okuduğu sistemin de müsait olması lazım 4/4 için.

rooniin ' Alıntı:
stajyerzade ' Alıntı:
....
....
Ben de o sosyal kültürel faaliyetlerden bahsetmeye çalışıyorum, bu faaliyetlere girişen kişinin de 4/4 alamayacağı iddasındayım, eğer almış ise de bir yerlerde problem vardır, belki kişi üstün zekalıdır, üstün zekalı da olsa okuduğu sistemin de müsait olması lazım 4/4 için.

üstün zekalı olup olmadığını bilmiyorum. Zeka testine tabi tutmak gerekir. Heralde,Ortalamanın üstünde çıkacaktır.