fonradar

Maliye Kuyumcuların Peşinde

ferhat

Moderator
Forum Yönetimi
Üyelik
6 Haz 2005
Mesajlar
7,587
Konum
İSTANBUL
Maliye kuyumcuların peşinde

Kredi kartıyla düşük faizle para satışı yapan kuyumculara inceleme başlatılıyor.
Şanlıurfa Vergi Dairesi Başkanı Cuma Sağlam, ''Kredi kartıyla düşük faizle para satışı'' iddialarını bir süredir incelediklerini ve vergi boyutuyla usulsüzlük yaptığı tespit edilenler hakkında gerekenin yapılacağını bildirdi.

Sağlam yaptığı açıklamada, vergi dairesi olarak Şanlıurfa'da bazı kuyumcuların kredi kartıyla ''tefecilik'' yaptıkları iddiaları üzerine harekete geçtiklerini ve bir süredir bununla ilgili çalışma yürüttüklerini söyledi.

Pos cihazıyla yapılan altın satışlarını veya kuyumcularda bulunup, başka kişi veya sektör adına kullanılan pos cihazlarını belirlemeye çalıştıklarını kaydeden Sağlam, ''Konuyu bir süredir inceliyoruz, pos cihazıyla yapılan altın satışlarını takip edip, araştırmasını yapıyoruz. Vergi boyutuyla usulsüzlük yaptığı tespit edilenler hakkında gereken yapılacak. İşlemlerin pos cihazıyla yapılması işimizi biraz kolaylaştırıyor. Başka sektörlerde işlemlerin 'elden alıp verme' şeklinde gerçekleştirildiğinde tespit etmek daha da zor oluyor'' dedi.

KUYUMCULAR ODASI BAŞKANI İŞÇİ

Şanlıurfa Kuyumcular Odası Başkanı Nihat İşçi ise odalarına bağlı 260 kuyumcunun bulunduğunu belirterek, ''Benim üyelerim bu işi yapmıyor, bunu temin edebilirim'' dedi.

Kuyumcu dükkanı açmak için ''Ustalık Belgesi''nin gerekli olduğunu, ancak kentte buna yeterince dikkat edilmediğini anlatan İşçi, dolayısıyla belgesi olmayan kişilerin de ''kuyumcu'' adı altında iş yapabildiğini, bu nedenle söz konusu sıkıntılara yolaçanların kontrolünün mümkün olmadığını dile getirdi.
 
Üst