Kdlay gelsin herkese.. Bulutlu Samsundan selamlar..
gecikmeler eskiden dediğiniz gibi olabilir ancak günümüzde bankalarda ödemelerin online olarak ödevlinin hesabından düşmektedir en fazla yoğunluğa bağlı olarak en fazla 3 -5 dk gecikebilir.. MTV konusunda bizzat deneyen biriyim bu nedenle bunu çok rahat söyleyebiliyorum . Eğer sistem yoğun veya aksak çalışması durumunda başkanlık süre uzatımı yoluna giderek mükellefi rahatlatmaktadır.
Benim sözüm ne interneti ne bankayı ne de ayın 28 gününü kullanmayıp inatla son iki gününde ödemeyi düşünenleredir. bunu sadece vezne yoluyla yapanlaradır. Bu verginin ne zaman ödeneceği ve ne kadar olduğu yıl başından bellidir. hatta günümüzde bankalar taksit dahi yapmaktadır. Tüm bunlara rağmen hep suçlu hem güçlü olmaya çalışanlara sözlerim hafif bile kaçmıştır.
Sayın samsunmaliye,
Parası olan var olmayan var illaki herkesin parası olacak diye bir kavramda yok belki kişilerin gerçekten eline son gün para geçiyor ve o gün ödüyor bu nedenle bu yorumlarınızı yazmadan önce lütfen bir düşünün ondan sonra cevap yazın olaya kendi tarafınızdan bakmayın para sizin cebinizden çıkmadığı için karşıdaki kişinin ne zaman parası olup olmayacağını bilemezsiniz.
Son güne bırakıp vergi borcu ödeyen hakkıyla tüm mükellefleri tebrik ediyorum sonuçta hazineye ödemeyi yapıyorlarmı yapıyorlar vergi borcunu ödüyorlarmı ödüyor yılda iki kez ödenen bu vergi için bırakın sizde her iki vergi dönemlerinde son iki günleri sayarsak toplam 4 günü 365 gün içerisinde yoğun geçiriniz.
Ben çok gördüm mesai saati içerisinde veznenin başında kuyruk olup işini bırakıp çay içmeye giden. O nedenle en son cümlelerinizi yazarken bir kez daha şapkanızı masa üzerine çıkarıp bir düşünün.
İyi Günler.
Kimbilir, belkde parası olmayıp ancak son gün eline para geçip vezne önünde kuyruğa girip bütün gününü o kuyrukta bekleyerek öldürmek isteyen vatandaşların tamamı samsunda ikamet ediyorlardır ha ne dersinizParası olan var olmayan var eskiden beri kullanılan bir laftır . Düşünelim şimdi... herkesin mi son günde eline para geçecek ve kuyruk oluşturucak değil mi..
Parası olan var olmayan var eskiden beri kullanılan bir laftır . Düşünelim şimdi... herkesin mi son günde eline para geçecek ve kuyruk oluşturucak değil mi. Bir iki kişiye kimsenin zaten lafı yok ama kuyruğa geçip saatlerce beklemeye ne diyorsunuz. Parası olmayan biri bir anda tüm ödemeyi yapmak yerine taksit yapmayı tercih eder. bankalar herhangi komisyon almadan gecikme faizi işlemeden 3 ila 6 taksit yaparken acaba bu parası olmayan kimselerin bu yöntemi kullanmaması mantıklı geliyor mu size .. bunlar eskiden söylenirdi ama artık mantıklı gelmiyor. kişi kendisine en ekonomik yöntemi seçmesi mantıklı ve akılcadır.