Maliyet Dersinden İtiraz etmeyi düşünenler.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan taner..
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

taner..

Katkı Sunan Üye
Herkese günaydın maliyete 3.girişimde en az 50 puan almayı beklerken maalesef 25 puan almışım.bence bir zamanlar finansal muhasebede yusuf sürmen vakası bu dönem maliyette tezahür etti.soruların bu kadar zor olması bir yana hocanın puanlardırmasıda çok kıt.diğer bir konuda sanırım forumdaki çoğu kişide hemfikirdir ne şekilde puanlandırıyor orasıda muallak çünkü burada notlarını paylaşan arkadaşımız arkalı önlü 3 sayfa cevap yazdım ve 51 aldım diyor bi tuhaflık var arkadaşlar ben 25 puana itiraz etmeyi düşünüyorum.bu arada lifoya göre malzeme hareketleri,işçilik hesaplamaları,1.dağıtım,2.dağıtımın yarısına kadar,yevmiye kayıtlarını yapmıştım.lütfen fikirlerinizi paylaşın.

Ynt: Maliyet Dersinden İtiraz etmeyi düşünenler.

ben de itiraz etmeyi düşünüyorum fifo yu yaptım 1. 2. dağıtımı yaptım.kağıdı arkalı önlü doldurdum süre de bitti zaten
20 vermiş sanki sadece adımı soyadımı yazmışım gibi geçenler nasıl geçiyor doğru sonucu bulan yoktur yada çok azdır
ama hiç beklemeyenler 50 ile geçtiğini söylüyor torpil mi var anlamadım zaten

SEDEM ' Alıntı:
ben de itiraz etmeyi düşünüyorum fifo yu yaptım 1. 2. dağıtımı yaptım.kağıdı arkalı önlü doldurdum süre de bitti zaten
20 vermiş sanki sadece adımı soyadımı yazmışım gibi geçenler nasıl geçiyor doğru sonucu bulan yoktur yada çok azdır
ama hiç beklemeyenler 50 ile geçtiğini söylüyor torpil mi var anlamadım zaten

al bendende o kadar aynısını yaptım yuh yani 2 sayfaya yakın doldurdum işçilik muhasebe kaydınıda yaptım kademeli dağıtım nedir onuda biliriz ama gelen paun 10 hayretler içinde kaldım.

ama yinede ititraz edicem.

arkadaşlar itiraz süremiz ne kadar?

4.girişimdi tek dersim maliyet
20 vermiş vicdansızlar
3.dağıtımı ve 3 tane yevmiye kaydını yetiştiremedim diğer soruları yaptığıma inanıyorum 20 puan gibi içler acısı bir not geldi.. bulduğumuz sonuçlar o an ki sınav stresi ile rakamsal olarak yanlış olabilir İNSAN en azından gidiş yoluna biraz puan verir.hem sınav sorusuda yeterlilik değil uzmanlık sorusu idi
1997-2011 arasındaki sınavlara bakın hiç bu kadar uzmanlık sorusu var mı ÖZEL Smmm sınavında da komisyon neden böyle sorular sormuyor acaba..?
bugün 15 tl itiraz bedelini yatırdım pazartersi itirazımı yapacağım ve çalışmaya başlayacağım itirazdan müsbet bir sonuç geleceğini açıkcası düşünmüyorum.3.ncü girişimde de 38 gelmişti itiraz etmiştim ama değişen olmadı.
Son hakkım ...yüzdük kuyruğuna geldik allahın izni ile kazanacağız.

aralık 2010 sınavında bende muhteşem bir kağıt vermiştim ve kesin 65-70 alırım diyordum sonuçlar açıklandı ve 33 ile kaldım. itiraz ettim ama maalesef değişen hiçbirşey olmadı. fakat içinizde uhdesi kalmasın banada çok kişi itiraz etme birşey değişmiyor diye telkinlerde bulunmuştu ancak olsun dedim ve itiraz ettmiştim sonucun değişmeyeceğini bile bile. sizde itiiraz edin ama asla geçerim diyerek ders çalışmamazlık yapmayın emin olun sonuç değişmiyor. itiraz edin ve ders çalışmaya başlayın ve temmuzda bu işi bitirin. başarılar diliyorum.

arkadaşlar san ki benim içimden geçenleri olduğu gibi anlatmışsınız. inanın her şey bir tarafa ben 70 gelse şaşırmam derken 25 aldım. ve maliyetten ders çalışmaya başlayan arkadaşım geçdi. yazı desen yazım çirkin değil. cetvelle tablo bile çizdim. zamanımda yetti. VE AZ ÖNCE İTİRAZ PARASINI GÖNDERDİM BANKAYA.

gerçekten çok zor bir durum aynı psikolojiyi 2 dönem muhasebede yaşadım ben temmuz/2010 da 6/7 yaptım kesin geçerim dediğim finansaldan kaldım aralık sınavına girdm kesin geçerim dedim yine aynı hüsran 34-35 notlarını aldım mart sınavında 82 ile geçtim büyük haksızlıklar yapılıyor ama yapacak bişeyde yok açıkcası inşallah temmuz sınavında hepiniz verirsiniz.

3 temmuz gazanız şimdiden mübarek olsun arkadaşlar .durmak yok..çalışmaya devam....
maliyetin komisyonunda Prof. Kamil büyükmirza varmıış galia farklı bir duyumu olan var mı

arkadaşlar siz yinede itiraz edin ancak ben 2 dönem itiraz ettim muhtelif derslerden hiç birinden olumlu sonuç gelmedi analizden 45 almıştım yine değişmedi bunu söylememin amacı umutlanmadan şimdiden ders çalışmaya başlayın bence temmuzda maliyet dersini kolay sorarlar genelde maliyetten 1 dönem kolay 1 dönem zor soruyorlar

Bende aynı durumdayım arkadaşlar , aralıkta 50 alırım demiştim 33 geldi , itiraz ettim sonuç aynı hiçbirşey değişmedi. 4.hakkım olucak benimde bu sınavdada 1.dağıtım 2.dağıtım işçiliklerim doğru yevmiye kayıtları yarsından fazlasını yaptım ama aldığım not çok komik 20 itiiraz etmeyi düşünmüyorum çünkü bir sonuç alınamıyor.Çalışmaktan başka yapacak pek birşey yok

tayka bende senin gibi smmm olunca imza kısmına smmm yazacağım inşallah.düşündükçe sinirlerim geriliyor yaa bu adam bana nasıl 25 verdi yaa neye göre verdi aslında cevapları yayınlıyorlar ya cevapları nasıl puanladırmaya tabi tuttuklarınıda yayınlamalılar sonuçta buna göre net itiraz edip etmeme durumu ortaya çıkar.mesela sorunun a şıkkı 65 puandı nu puanı hangi kısımlara dağıttı diyelim a şıkkı kabaca 4 kısım 1.kısım 15 2.kısım 10 gibi bi şablonda yayınlamalılar özellikle maliyet muhasebesinden

vallahi ben de 25 e çok şaşırdım. işin garip tarafı doğru düzgün bir şey yapamayanlar da 20 almış. çok ilginç. insanın aklına her şey geliyor. nasıl okunuyor bu kağıtlar allah aşkına. bizim 60 gün merakla beklediğimiz sonuca onlar nasıl karar veriyor.

taner kardeşim bende temmuz sınavına çok iyi hazırlanıp gittim soruları görünce afalladım kaldım ve sonuç 25 ve şunu anladımki sadece çalışmak yetmiyor birazda şans lazım sonra aralık sınavında normal sorular geldi ve eski bilgilerle çokta çalışmadığım halde 70 aldım inşallah temmuz sınavında kolay bir sınav sonucu bu işi bitirirsin kalben sizin için dua ediyorum çünkü şu aşamalara kadar çok emekler verildi

ben sınav sonucuna bakınca gözlerime inanamadım.. 3 sayfa cevap yazdım. 1. ve 2.d ağıtım yaptım 3. dağıtımı yapamadım muhasebe kaytlarının yarısını yaptım. kendimden eminim. diğer sınavlarda aynen beklediğim notları almışım.. maliyetten ise sadece 25 vermiş.. inanılr gibi değil. yani gidişat falan hiçbiri önemli değil heralde diycem ama forumda okuduğum kadarıyla hiç beklemeyenler geçmiş bu nasııl iş anlamadım

Ben de 1. ve 2. dağıtımı, kayıtların da çoğunu yaptım. Puanıma iyi bakın: 4 (yazı ile dört)

14 veya 24 de değil yani, neye 4 puan verilir? Finansal olsa 1-2 yevmiye kaydıma verdiler derim, bunda ne denir? Hiçbir şey bilmeyen biri dört sayfa cevap yazabilir mi? Hata olabilir, buna diyeceğim yok; ama 24 olsa düşük gelmiş derdim hiç olmazsa yahu, 4 ne?!

Kağıtları kim(ler)in nasıl okuduğu belli değil, gerçekten de şaibeli bir sınav. Bu durum sadece maliyet muhasebesi için de geçerli değil aslında; başka sınavlarda da yaklaşık aynı şeyleri yapan insanlar da bambaşka (ama geçer düzeyde) notlar alabildi, fakat geçer not olunca fazla umursanmıyor.

sleepingcat ' Alıntı:
Ben de 1. ve 2. dağıtımı, kayıtların da çoğunu yaptım. Puanıma iyi bakın: 4 (yazı ile dört)

14 veya 24 de değil yani, neye 4 puan verilir? Finansal olsa 1-2 yevmiye kaydıma verdiler derim, bunda ne denir? Hiçbir şey bilmeyen biri dört sayfa cevap yazabilir mi? Hata olabilir, buna diyeceğim yok; ama 24 olsa düşük gelmiş derdim hiç olmazsa yahu, 4 ne?!

Kağıtları kim(ler)in nasıl okuduğu belli değil, gerçekten de şaibeli bir sınav. Bu durum sadece maliyet muhasebesi için de geçerli değil aslında; başka sınavlarda da yaklaşık aynı şeyleri yapan insanlar da bambaşka (ama geçer düzeyde) notlar alabildi, fakat geçer not olunca fazla umursanmıyor.

Bir 4 (dört) de benden, bence itiraz etmeyelim diye kasıtlı verilmiş 4 diye puan mı olur yaa?

düşünüyorum da kalanlarla geçenlerin kağıdını aynı kişinin okuduğundan şüphe ediyorum. çünkü geçenler kalanlardan daha iyi daha cok bir şey yapmamış ki. hatta cok daha azını yapıpda daha da ötesi maliyetten kalacağına kesin gözle bakıp ders çalışmaya bile başlayan arkadaşlardan geçenler var. işde bu üzüyor bizi. 6 ders 86 75 75 70 63 61 gel gelelelim maliyet 25. olacak şey değil. birde 70 bile gelse şaşırmam diyordum.

bence kimse telaşlanmasın bir dönem zor bir dönem kolay soruluyor önemli olan zor dönemde son hakkınız olmasın bu dönem inşallah herkez verir bu dersi

herkese bol şans zira çalışmak kadar şansın önemli olduğu bir sınav
SMMM
TLGK

allah bunları bildiği gibi yapsın .
iki sayfa önlü arkalı çoğu doğruydu gelen puan 22...
ben sırf tepki olsun diye itiraz edecem.
rezillik diz boyu. adam gibi sorsalar ne olurdu sanki bunlar zıvanadan çıkmış.kurbanlık koyun gibi hissediyorum kendimi..meslek mensubumu olacaZ YOKSA BUNLARA MASKARA MI ANLAMIYORUM...
ses verelim arkadaşlar olan bize oluyor....