Maliyet muhasebesi hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cpaA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
C

cpaA

Ziyaretçi
maliyet muhasebesi haftaya çalışmaya başlıyorum;piyasadaki hangi kitapları önerırsiniz?bildiğiniz sınava yönelik soru bankası kitapları var mı?

Konu başlığı ve içeriğinde Büyük Harf kullanmak yasaktır.!
Lütfen Forum Kuralları' na uyunuz.!

Ynt: Maliyet muhasebesi yardım

ben yurdakul çaldağın kitabını almıştım..ama sınav sorularını görünce yurdakul hocanın kitabı çok basit geldi...neydii o sınav soruları yaaa ..anlasam yapacam ama bu kadar kasmalırna bir anlam veremiyorum..arkadaşlar ne yapalım toplanalım birlik olalım bir şey yapalım..yoksa böyle yaparsa bu komisyon dosya yakmamız an meselesi..:((

Merhaba arkadaşlar. Ben Kamil Büyükmirza ve Yurdakul Çaldağ kitapları ile hazırlandım. Tavsiye ederim.

elimde geçmiş yıl soruları ile dehaya ait ders notları var isteyen arkadaşa kargo edebilirim.

sınav soruları zor.ama kitaplarda kolay ve basit sekılde anlatılmış..cok gerçekçi değil yani...ben tüm kitaptaki soruları çözmeme yağmen;sınavda başarılı olamadım...

ne kadar çalışırsak çalışalım.Bırakmak isterlerse bırakıyolar arkadaşlar yapacak birşey yok.Gelsin paralar

bunların taktikleri belli kelle başı 70 kağıt finansaldan kurtulduk şimdi maliyet çıktı sınavım çok kötü geçti benimde. temmuza 4. hakkıma kaldım.

imza mı toplayacaz,şikayet mi edecez,ne yapacaksak yapalım arkadaşlar ...bizi gelir kapısı görmesinler artık yaa emeklere yazık yaa..lanet olsun:(

Ynt: Maliyet muhasebesi hk.

Maliyet sorusunu gördükçe beynımden vurulmuşa döndüm.o nasıl bir soru öyle..hiçbir kitapta benzerını görmedım...tesmer kursuna gıttım.hep aynı seyler anlatılıyor;geçmiş sınav sorularını çözmek işe yaramıyor..bildiğiniz kompleks muhasebe soru kıtapları varsa paylaşabilirmisiniz?

Arkadaşlar I. ve II. dağıtımları yaptım. Tablolar hesaplamalar ok. FİFO tablosunu bile çizdim. III. dağıtım yok. I ve II. dağıtıma kadar olan kısımların muhasebe kayıtları var. toplam maliyeti de çıkardım ancak ürün bazlı maliyet yani III. dağıtım yok. 50 Alır mıyım? Yoksa son hakkıma kalacağım :(

ben ılk basta fıfoya gore stok hareketlerınden a gıder yerıne ve b gıder yerıne sevk edılen gıderlerı hesapladım sonrasında cesıtlı gıderler vardı bu zaten dagıtılmıs sekılde verılmıs sadece muhasebe kaydını yaptım. sonrasında ıscılık heasplamaları ve kayıtlarını yaptım ordan tablodakı dagıtım anahtarları dogrultusunda onları dagıttım. 1. dagıtımla ılgılı son olarak egıtım gıderlerı vs vardı onlarıda paylastırıp 1. dagıtım tablosunu olusturdum. II dagıtımda kademelı dagıtım vardı zaten ılk bastakı hesaplamaları yapınca burası kolay oluyor zaten. en sonda III dagıtımda a gıder yerını esdeger urun mıktarına gore dagıtım b gıder yerınıde bırım malıyetını hesaplayıp kayıtlarını yapıp verdık kagıdımızı bakalım hakkımızda hayırlısı olsun. Aslında soruda hoca tum ıslemlerı toplamıs sıkıntı sorunun anlasılmasındaydı anlasıldıktan sonra bıyerden baslayınca gerısı gelıyor. Ama soru seklı cıdden cok karısık geldı

İşçilere verilen ilk yardım eğitim giderlerini de üretim giderlerine mi attınız? Benim kafam çok bulandı sınavda o gideri genel yönetim gideri olarak kaydettim.

Soru cozumu belkı cok kolay ama anlaması soruyu çözmesinden daha zor.ve cogu kişinin sorunun anladığını sanmıyorum.herkesın kağıdı farklıydı...ne olucak cok merak edıyorum...

Leontr ' Alıntı:
İşçilere verilen ilk yardım eğitim giderlerini de üretim giderlerine mi attınız? Benim kafam çok bulandı sınavda o gideri genel yönetim gideri olarak kaydettim.

ıscılıklerı ayırmıs soruda dırekt ıscılık vardı onları 720 e atttım yardımcı gıder yerınınkıde 1000TL olan da 730 a atılacaktı. Bahsettıgınız egıtım gıderı 730 olacaktı evet

cpaA ' Alıntı:
Soru cozumu belkı cok kolay ama anlaması soruyu çözmesinden daha zor.ve cogu kişinin sorunun anladığını sanmıyorum.herkesın kağıdı farklıydı...ne olucak cok merak edıyorum...

evt soruyu bıraz daha anlasılır verselerdı cıdden bıraz calısan kısılerın gecebılecegı bır sınav halıne gelecektı. Birde sınavdakı zaman cıdden cok kısıtlıydı o soruya 1,5 saat yetmez. Kendılerı cozse cozumunu bılmelerıne ragmen o surede cozemezler. Soruların yanında suredede sıkıntı vardı bence

nınja06 ' Alıntı:
Leontr ' Alıntı:

ıscılıklerı ayırmıs soruda dırekt ıscılık vardı onları 720 e atttım yardımcı gıder yerınınkıde 1000TL olan da 730 a atılacaktı. Bahsettıgınız egıtım gıderı 730 olacaktı evet

1.800 TL + işveren payı --> 720
1.000 TL + işveren payı --> 730

Burda bir sıkıntı yok. ama soruda verdiği 204 tl lik ilk yardım eğitimi vardı. Üretimle olan ilişkisini bir türlü kuramadığım için ;D 770.GYG attım.

1800 bruttu buna ısveren paylarını ekledıgınde %20 sı 360 %2 ıssızlığı 36 toplam ısveren payları 396TL brut ucretle bırlıkte kayıtta gıdere yazdıgın ıcın 1800+396=2196 oluyor. 2196/1200 du burdan yukleme oranı 1,83 cıkıyor a gıder yerı dırekt ıscılıkten 700*1,83=1281Tl alıyor b gıder yerı 500*1,83= 915TL alıyordu. aynen bunun endrekt ıscılık ıcınde yapmak gerekıyordu. Isletme zaten uretım ısletmesı ama soruya dıkkat edersen 770 olması uygun olmaz. Elek. Gıd vardı oda 730 olacaktı Amortısman gıd vardı yıne oda 730 olması gerekıyordu ;)

ne sordular arkadaşlar merak ettim fifo bide 1-2-3 . dağıtımmı

Fifo
İşçi Giderleri
1. Dağıtım
2. Dağıtım - Kademeli
3. Dağıtım (1. Sayfa Maliyet - 2. Birleşik Maliyet)

Muhasebe Kayıtları