Maliyet Muhasebesi Temmuz 2010

Ynt: Maliyet Muhasebesi Temmuz 2010

proaccount ' Alıntı:
YETERİN ' Alıntı:
Öncelikle herkese merhaba ve herkese geçmiş olsun arkadaşlar,
Ben ilk kez sınava girdim ama hayatımın sonuna kadar unutamayacağım bir tecrübe oldu :-)
sanırım kalıyorum, ben safhada ilk iki adımı doğru yaptım ve kademeliyide şöyle böyle yaptım ama sınav sonrası şu efsane hocanın soru çözümlerini dinledim adam 3.adımda toplam eşdeğer birim maliyete x'den gelen eşdeğer br maliyeti ekleyecektiniz dedi.
Sonrada DSYM maliyeti için toplam üretim maliyetine x'den bulunacak tamamlanan mamul maliyeti eklenecek dedi. Y'nin tamamlananına normal fire eklenip hasılat düşülecekmiş falan filan.
Kademelidede %'ler yok sayılacakmış ben tam olarak öyle yapmadım ama yine de puan bekliyorum efsane hoca bana 50 puan almamın zor olduğunu söyledi zaten yarım yarım yapınca geçilmiyormuş.
Amannnnnnnn kaldıysam kaldım valla ne diyelim ölümden öte köy yok.İtiraz olayı bence mantıklı bu acımasız ve orantısız sorular için tepki göstermeliyiz.
Sınav sonrası bi hoca vardı sanırım ya deha ya da muratın hocası o bile gelip bizimle efsaneden çözümleri dinledi ne diyeyim.Umarım bir sonraki sınav kolay olur.

Ben de Yüceay hocanın öğrencilerinden biriyim (mahlas: efsane)
sınav kağıdına ilk soru için oldukça kayda değer şeyler yazdım.
kademeli de de hiç zorlanmadan dağıtım yerini vs tespit edip dağıtımı gerçekleştirdim.

Yüceay hoca da bu safha sorusunun geleceğini tahmin etmiyordu ancak yeterince safha anlatmıştı.

sayesinde kağıdı boş vermediğim için kalsam da kendisine teşekkür ederim.

2.sorunun çözümüne hangi işletmeden başladı sizin hoca.

efsane ısıtmadan başlanacak dedi
bu arada efsanenin öğrencisi olduğunuzu söylediniz bahçede dinlediğim kadarıyla çok net anlatıyor en ince detaya kadar giriyor çok sade ve mantıklı. Kitabı var mı?

ben öğrensicisi değilim. soruların çözüldüğünü okuyunca yazınının altına cevap yazdım. bende ısıtmadan başladım. inşallah doğrudur.

arkadaşlar maliyet muhasebesini hangi hoca hazırlıyor ?

Bir sonraki sınavda bu soruyu soracaklar:)

dosyayı ekleyemedim pardon.

Arkadaşlar ben yasin sınava ilk girenlerdenim maliyet muhasebesinden boş kağıt verdim. Moralim çok bozuk 6/7 yapıyorum sanırım ama maliyetten gümledim.Hayatımın en savunmasız anıydı.
Bu efsane hocanın dağıttığı kitapçıktan aldım safha yoktu içinde ama sınav günü tahtada anlatmış galiba .
Herkes standart bekliyordu ters köşe olduk.
Bizim dersanede efsaneden maliyet alan bir arkadaşımdan efsanenin notlarına bakma fırsatı buldum adam safha maliyetin iki evrelisini ve fireliyi inanılmaz detaylı anlatmış ve not tutturmuş O soruyu yapan var mı gerçekten merak ediyorum.
Bence sınav sonuçlarını bekleyip zaman kaybetmek anlamsız hemen çalışmaya başlamalı ama detaylı bir şekilde. Ben dehaya gittim vergi güzeldi ama finansal muhasebe eksik kaldı maliyet ise kesinlikle zaman kaybıydı benim için.sınav sonrası bizim kursun hocası soruyu çözmemek için köşe bucak kaçacak yer aradı çok kızgınım.

tekrar yineliyorum sorumu maliyet sorularını hazırlayan kim bilen yazabilirmi?

Valla burda şu an başbakan kim diye sorsan bile tek cevap alırsın:)

Yusuf Sürmen:)

Linkimi sildiler şimdide sanırım o soruyu vaktim olduğunda buraya el ile yazarak paylaşabileceğim sizinle.

soruyu sizinle paylaşabilmek adına blog bile açtımdı ama moderatör izin vermemiş.