Maliyet Muhasebesi Temmuz 2010

Ynt: Maliyet Muhasebesi Temmuz 2010

HaCkHaN ' Alıntı:
soru biraz açıkcası yanlış yerleri var gibi

neden mi ?B atölyesin ni DİMM giderlerini esas almış,DİS saatlerini esas alması gerekiyordu.. bütçelenen maliyeti,yine maliyete göre değerlendirmiş...

eğer o şekildeyse daha basit,o bölüm yanlış olabilir.topla mmaliyeti buldumda birim maliyeti bulmak için üretim adedini vermemiş

bak dönemde 100 er adet üretime başlanmış diyor soruda...

ayrıca bu soruda istediği tahmini gügün gerçekleşen saat ve dimmlere göre dağıtılmasında neler olur? daha sonrasında ise gerçekleşen gügün gerçekleşen dimm ve saat durumunda dağıtımı ne olur

ve fark tablosu nasıl oluşur?

daha sonrasında isi birim ve toplam maliyetleri ne olur. mevzu bu..

sipariş sorusu farklı bir soru

sipariş sorusunu çözmeden önce sormam gerekiyordu

B ataölyesi DİMM giderlerine göre mi bütçelenecek , yoksa DİS e göre mi?

yanlış soru 1- maliyet maliyete göre yüklenmez
2-DİS saatini soruda vermiş ama hiç biryerde kullanılmamış

bütçeli sipariş maliyet sorusu bu - GÜG le ilgili

formülü her zaman faaliyet hacmi / bütçelenmiş DİS veya Mak.saati x fiili DİS veya Mak.saati

hele bismillah 2 soru çözdük..safha doğru , sipariş mal.sorusunda hata var.

HaCkHaN ' Alıntı:
sipariş sorusunu çözmeden önce sormam gerekiyordu

B ataölyesi DİMM giderlerine göre mi bütçelenecek , yoksa DİS e göre mi?

yanlış soru 1- maliyet maliyete göre yüklenmez
2-DİS saatini soruda vermiş ama hiç biryerde kullanılmamış

maliyete göre bütçelenmiyor ki:) tahmin edilen bir maliyete göre bütçeleniyor.

kademelide de gider yerleri kendine pay vermez ama elin adamı çatır çatır yemekhaneye %5 i yapıştırıp milleti sudan çıkmış balığa döndürüveriyor.

yanlış olan yeri gösterirmisin zeyna? başkalara göre doğru yanlış herkez der..ayrıca yanlış yeri bulduysan çözümü senden bekliyoruz

bu kadar maliyet uzmanının yanında benim bilgim çok cılız kalıyor.
ben soruları göndereyim siz saygı değer üstadlar çözüp kendi aranızda akademik akademik tartışın:)

herkese iyi akşamlar..

bütçelenen maliyetleri fiili DİS ve Mak saatine göre oranlayıp,dağıtıyoruz .mantık bu, bana soruda DİS in ne işe yaradığını söyleyebilirmisin? süs diyemi koymuş oraya yoksa b atölyesini DİS i esas alın mı diyecektide yanlışlıka DİMM demiş? olabilir mi?

ayrıca haklısın kendisine ve bir öncekine pay vermez kademelide,ama çıkan sorulara dahil değil demek bu bilgi :)

evet gidip sakin kafayla çözme lüksü olduktan sonra herkez yapar bu soruyu.sen git evet bi araştır yazarsın sonra :)

Ayrıca kademelide niye kendine pay vermiyor yardımcı üretim gider yerleri?

insan azıcık gerçeği araştırır. neymiş yemekhane kendine pay vermeyecekmiş

yaw yemekhanedeki aşçılar açlıktan gebersin mi ?

bir sistem uydururum bu sisteme göre de çözüdüdüm mantığı iyi güzel de bu kademeli yügy kendine pay vermiyor mantığı beni deli ediyor.

nereye vermiyor? delirdin mi aslanım sen? ısıtma kendi ısınmıyor mu? böyle bi sapık zihniyet olabilir mi?

bunu da bilmemne dağıtım yöntemi aha bu maliyet muhasebesi diye sistematiğe koyup öğreten zihniyeti kınıyorum hoca ben.

kaçan namert olsun mu, nerden buluyorsan bu sokak ağızlarını.
hadi git git senden soru çözmeni filan isteyen yok,bu kadar çok konuşacağına soruyu çözseydin de görseydik,evet doğru haklısın katılıyorum la olmaz bu işler

ona bakarsan stok değerlendirme yöntemlerinden LİFO yöntemi tavsiye edilmiyor ama kitaplarda hale öğretiliyor.

HaCkHaN ' Alıntı:
ona bakarsan stok değerlendirme yöntemlerinden LİFO yöntemi tavsiye edilmiyor ama kitaplarda hale öğretiliyor.

lifoda bir mantıklılık var
karışık malları ayıramamak gibi bir çaresizlik var..

şu kademelideki olay beni deli ediyor.

deli olacak daha mantıklı şeyler olmalı,kademeli kendine pay vermiyor diye insan deli olur mu :D

Lifoda mantık var ama işletmelerin birinci amacı kar elde etmek daha sonra sürekliliktir.

yeni gelen mamul stoktan çıkarsa önceki dönemlerden kalanları firma hurda değerine satsın o zaman..

işletmenin kar lılık amacına ters bikere..

yardımcı esas üretim gider kendisine pay vermemek olayıda değil,kendisine gider payı vermemesiyle ,diğer yardımcı gider yerlerine dağıtılan net payı bulmak amaç,kim kime ne kadar pay veriyor mantığı

son hakkım değil,ilk girişte 7/6 yaptım,sen kaç yapacaksın bakalım,mahalle mektebinde yetiştiğin belli,inşaatlarda çalışa çalışa dengen bozulmuş,kendini feda ediyormuşta,gecelere kadar uyumuyormuşta bizim için,yok şikayet edelim,yok metin hazılayalım,noldu,aldın cevabını odadan,sonra hakkını helal et diye süt dökmüş kedi gibi dönersin

seni gibileriyle aynı meslekten olduğuma utanıyorum inan,ukalalık,dengesizlik,her lafa atlama,bencillik ne ararsan var

sen git şimdi bi metin hazırlada hackhan a nasıl cevap verebilirim diye şimdiden düşünmeye başla,fazla soru cümleside kullanma ..hadi bakalım

kademeli sorusunu bilerek yapmamış , daha hakkım var diye... bu yalan kim inanır :)) kadir inanır

msnde ağlıyordun,yapamadım edemedim diye

90 derece dönüşün niye ?

işe yarar bişeyler yapmak istiyorsan şu başlığın amacına göre bişeyler yap,soru çöz sınav hakkında konuş,heryeri karıştırıyorsun,acizliğinin farkındasın , kompleksliğini bu sayfalarda bastırıyorsun

daha ne yazdığımı bile anlamamış,ben metni yolladığın hocadan helallik istemişsin dedim. güya haklıyken haksız duruma düşüp bide özür dilemişsin . . .

sıkıntın varsa yardımcı olayım burda ağız dalaşı yapmakla zamanımı harcayamam

Birbirinizi boş yere kırmayın üstelik sohbetin bir ucunda bir bayan arkadaş var, yapmayalım kimsenin birbirine kendini kanıtlamak gibi mecburiyeti yok ki herkes zaten belli bir noktaya gelmiş insanlarız hepimiz....
Oyun kuralına göre oynanır belli ki kitapla falan olmaz adam gibi bir hocadan ders alıp ezber yapmadan bilmediklerimizi ve bildiğimiz sandıklarımızı öğrenmeliyiz ben bu konuda sadık kalarak sohbete devam derim öneriler bu noktada olsun;
Ben dehaya gittim,mutlaka bir katkısı az da olsa olmuştur bu dönem ders notlarını gördüğüm ve sınav günü dersini dinlediğim için efsane hocaya gideceğim başka önerileri olan arkadaşlarımın bu konuda katkı sağlamasını istiyorum
Herkesin kandili mübarek olsun iyi akşamlar.