Maliyet Muhasebesi Temmuz 2010

Ynt: Maliyet Muhasebesi Temmuz 2010

arkadaşlar maliyetten çok magdur olan var hakkımı helal etmiyorum martta hakkımı yedi hoca temmuzda da soruların acizliğine ugradık. aralıkda bakalım nasıl sorular gelecek. maliyete dersinden geçme takdikleri nedir çıkmış sorularla hiç ilgisi yokdu temmzun biz neye dayanarak çalışacağız bu dersi .çıkmış dönem sorularına çalışıp da geçme taktiği bir çok dersde öldü . örnek maliyet vergi muhasebe 1 haftadır gözüme uyku girmiyor bu sınavlar yüüznden 7 aydır ders çalışmakdan gına geldi sonuç maliyet kesin kaldım ve muhsebe de belirsiz geçme umuduyla bekliyorum. vergiden de kesin kurtuldum .3 kez sınava girme duygusu bütün psikolojimi bozdu .ben hala maliyet şokunu atmış değilim üstümden . :-[ :'( ??? >:(

tuğçe09 ' Alıntı:
kırmızıgül ' Alıntı:
arkadaşlar hocanın değişip değişmediğini tesmerdeki hocalar vesilesiyle ögrenemezmiyiz. nasıl ögrencez gizemli maliyet hocasını bence yüzde yüz değişdi maliyet hocası bu konuda neden bilgi vermiyorlar .mali müşavir olduğumuzda öncelikle işimiz türmobun başındaki değiştirmek arkadaşlar bizden sonrakilerde bizim gibi sürünmesin derslerden

tesmer sınav bölümü başkanı sınav komisyonunun değişmediğini ve süreleri bitinceye kadar değişmeyeceğini söyledi.geçen dönemle aynı hoca devam ediyor.
yani yurdakul çaldağ devam ediyor öylemi bu hocada hiç insaf yok bu kadar insanın ahını alarak çok yaşamaz.hiçmi vicdan yok yaa

arkadaşlar ' allah belanızı versin,haram zıkkım olsun,alsınlarda taa... vs vs ' gibi sözler bu forum sayfasının kalitesini düşürmektedir..konu başlığına uygun paylaşımlarda bulunursak bizim için daha güzel olacak,en azından kaldığımıza inanıyorsak burda karşılık soru çözebiliriz.

zeyna78 ' Alıntı:
stonhand ' Alıntı:
okadar forum dolaştım daha 1 tane yahu 1 tane ben temmuzda maliyetten geçtim diyeni görmedim. Herkes isyan ediyor bari tesmer insafa gelsede şu hocanın kim olduğunu açıklasa bari adamın kitabını alır tarzını öğrenirdik ama nerde onlarda o insaf :'( :'( >:( >:(

peki başarı %1 in altındaysa iptal edilebilirlik var mı?
ben böyle bir mevzuat bilgisine rastlayamadım

keşke olsa

kırmızıgül ' Alıntı:
arkadaşlar maliyetten çok magdur olan var hakkımı helal etmiyorum martta hakkımı yedi hoca temmuzda da soruların acizliğine ugradık. aralıkda bakalım nasıl sorular gelecek. maliyete dersinden geçme takdikleri nedir çıkmış sorularla hiç ilgisi yokdu temmzun biz neye dayanarak çalışacağız bu dersi .çıkmış dönem sorularına çalışıp da geçme taktiği bir çok dersde öldü . örnek maliyet vergi muhasebe 1 haftadır gözüme uyku girmiyor bu sınavlar yüüznden 7 aydır ders çalışmakdan gına geldi sonuç maliyet kesin kaldım ve muhsebe de belirsiz geçme umuduyla bekliyorum. vergiden de kesin kurtuldum .3 kez sınava girme duygusu bütün psikolojimi bozdu .ben hala maliyet şokunu atmış değilim üstümden . :-[ :'( ??? >:(
arkadaşlar sizi çok iyi anlıyorum ,aynışeyleri bende yaşadım.5 dersi birden verdim ardından vergiyi ama maliyete 3 kez girdim ve bir cogunuzun bildiği gibi kaldım ve itirazdan geçtim.3 defada maliyetten geçtim derken kalmıştım.konulara tek tek çalışmıştım .kaldığımı gördükçede şok olmuştum.maliyet dersi değil ama hocası böyle bir hoca işte insafı yok nasıl sorduguı ve kağıtları nasıl okuduğu meçhul.resmen bircok arkadaş geçen dönem kesin geçmeyi beklerken kaldı ve bu dönemde bu ne olduğu belli olmayan sorulardan anladığım kadarıyla çoğu tekrar kalacak.çoğu kişinin hakkı resmen yendi,yazık günah. bende bu şekilde kalıp enson itirazdanda olsa geçtim.geçemeseydim dava açaçaktım ve bir cok bu şekilde kalan arkadaşa dava açın dedim ama çogu yine gireriz hakkımız var dediler .hakkınızı almayı şansa bırakmayın demiştim.ben enson şunu söyliyeyim geçen sınavda geçmeyi bekleyip kalan arkadaşlar itiraz cevaplarından sonra 60 gün içinde dava açabilirler,isteyenler bu yoluda deneyebilir ben sadece hatırlatmak istedim.herkese büyük geçmiş olsun. göz göre göre emekler heba ediliyor ve ah eden beddua eden tüm arkadaşlarada katyılıyorum.adam gibi sorup adam gibi okusalardı herzamn söylüyorum ilk girişimde maliyeti verirdim.benimde hakkım yendi ve zamanım çalındı.Allah hakkımızı ne budünyada nede öbür dünyada bırakmasın.Allah belelarını v.... bizden nasıl para kazanacaklarını çok iyi biliyorlar.

Önce sınavda sordukları sorulara,sonrada şu e-use diye bize zorla sattıkları cd lere bir baksınlar!Amaç gayet net arkadaşlar!

arkadaşlar maliyet sınav komisyonunda bulunan hocayı deşifre etmemiz gerek bu dersden geçmenin başka çaresi varmıdır .hangi yollardan ögrenbilriz hocayı bu konuda fikri olan varmı muhasebeiçin bayağı çabalar var şuda gerçek muhasebe kadar maliyette sorun hepimz için çok kalan var. herkes boş attı temmuzda

tuğçe09 ' Alıntı:
STAJYER ' Alıntı:
Önce sınavda sordukları sorulara,sonrada şu e-use diye bize zorla sattıkları cd lere bir baksınlar!Amaç gayet net arkadaşlar!

+1
arkadaşlar euse para tuzağı başka hiçbirşeye yaramdı .niyet belli bizleri sömürerek ceplerini doldurmak. sınavlarıda ticarete dökmüşler niyet belli kasıtlı bırakmak

[/quote]arkadaşlar sizi çok iyi anlıyorum ,aynışeyleri bende yaşadım.5 dersi birden verdim ardından vergiyi ama maliyete 3 kez girdim ve bir cogunuzun bildiği gibi kaldım ve itirazdan geçtim.3 defada maliyetten geçtim derken kalmıştım.konulara tek tek çalışmıştım .kaldığımı gördükçede şok olmuştum.maliyet dersi değil ama hocası böyle bir hoca işte insafı yok nasıl sorduguı ve kağıtları nasıl okuduğu meçhul.resmen bircok arkadaş geçen dönem kesin geçmeyi beklerken kaldı ve bu dönemde bu ne olduğu belli olmayan sorulardan anladığım kadarıyla çoğu tekrar kalacak.çoğu kişinin hakkı resmen yendi,yazık günah. bende bu şekilde kalıp enson itirazdanda olsa geçtim.geçemeseydim dava açaçaktım ve bir cok bu şekilde kalan arkadaşa dava açın dedim ama çogu yine gireriz hakkımız var dediler .hakkınızı almayı şansa bırakmayın demiştim.ben enson şunu söyliyeyim geçen sınavda geçmeyi bekleyip kalan arkadaşlar itiraz cevaplarından sonra 60 gün içinde dava açabilirler,isteyenler bu yoluda deneyebilir ben sadece hatırlatmak istedim.herkese büyük geçmiş olsun. göz göre göre emekler heba ediliyor ve ah eden beddua eden tüm arkadaşlarada katyılıyorum.adam gibi sorup adam gibi okusalardı herzamn söylüyorum ilk girişimde maliyeti verirdim.benimde hakkım yendi ve zamanım çalındı.Allah hakkımızı ne budünyada nede öbür dünyada bırakmasın.Allah belelarını v.... bizden nasıl para kazanacaklarını çok iyi biliyorlar.
[/quote]
evet çok iyi biliyorlar temmuz maliyet sorularını görseydin aklın hayalin durur kimse kalem ble oynatamadı be ömrümde bukadar karışık sorulargörmdim soruları anlyamadıkki

kırmızıgül ' Alıntı:
arkadaşlar maliyet sınav komisyonunda bulunan hocayı deşifre etmemiz gerek bu dersden geçmenin başka çaresi varmıdır .hangi yollardan ögrenbilriz hocayı bu konuda fikri olan varmı muhasebeiçin bayağı çabalar var şuda gerçek muhasebe kadar maliyette sorun hepimz için çok kalan var. herkes boş attı temmuzda
Yurdakul Çaldağ diye biliyorum kesin olmaya bilir ama soru tarzının bu şekilde devam edeceği kesin.İnsaflı davranıp normale döneceklerini hiç sanmıyorum amaç belli mesleğe olan talebi azaltmak,talebi azaltacaklarsa önce sm lere havadan dağıttıkları ruhsatlara sahip çıksalardı, gerçekten hak eden bu sınavlarda maddi manevi bir çok şeyi feda edenlerin hakkını yemeselerdi.
söylenecek çok şey var,sorunlarla ilgilenen,somut çözümler getirebilecek yetkili merciler yok.

zeyna78 ' Alıntı:
kırmızıgül ' Alıntı:

türk insanı işi biliyorrrr

benim bir ihtimalim var. bir haftaya kadar eğer öğrenirsem bilgisini vermekten çekinmeyeceğim arkadaşlar
tuğçe09 ' Alıntı:
kırmızıgül ' Alıntı:
Yurdakul Çaldağ diye biliyorum kesin olmaya bilir ama soru tarzının bu şekilde devam edeceği kesin.İnsaflı davranıp normale döneceklerini hiç sanmıyorum amaç belli mesleğe olan talebi azaltmak,talebi azaltacaklarsa önce sm lere havadan dağıttıkları ruhsatlara sahip çıksalardı, gerçekten hak eden bu sınavlarda maddi manevi bir çok şeyi feda edenlerin hakkını yemeselerdi.
söylenecek çok şey var,sorunlarla ilgilenen,somut çözümler getirebilecek yetkili merciler yok.

talep azaltmanın yolu bu değil ki. önce sınav yaparsın hak kazanan dosya açtırır. ve yoluna devam eder. sen paraları al sonra sok sınava sokabildigin kadar. millet para verdik deyip hırs yapıyor sonrası malum...

arkadaşlar sizi çok iyi anlıyorum ,aynışeyleri bende yaşadım.5 dersi birden verdim ardından vergiyi ama maliyete 3 kez girdim ve bir cogunuzun bildiği gibi kaldım ve itirazdan geçtim.3 defada maliyetten geçtim derken kalmıştım.konulara tek tek çalışmıştım .kaldığımı gördükçede şok olmuştum.maliyet dersi değil ama hocası böyle bir hoca işte insafı yok nasıl sorduguı ve kağıtları nasıl okuduğu meçhul.resmen bircok arkadaş geçen dönem kesin geçmeyi beklerken kaldı ve bu dönemde bu ne olduğu belli olmayan sorulardan anladığım kadarıyla çoğu tekrar kalacak.çoğu kişinin hakkı resmen yendi,yazık günah. bende bu şekilde kalıp enson itirazdanda olsa geçtim.geçemeseydim dava açaçaktım ve bir cok bu şekilde kalan arkadaşa dava açın dedim ama çogu yine gireriz hakkımız var dediler .hakkınızı almayı şansa bırakmayın demiştim.ben enson şunu söyliyeyim geçen sınavda geçmeyi bekleyip kalan arkadaşlar itiraz cevaplarından sonra 60 gün içinde dava açabilirler,isteyenler bu yoluda deneyebilir ben sadece hatırlatmak istedim.herkese büyük geçmiş olsun. göz göre göre emekler heba ediliyor ve ah eden beddua eden tüm arkadaşlarada katyılıyorum.adam gibi sorup adam gibi okusalardı herzamn söylüyorum ilk girişimde maliyeti verirdim.benimde hakkım yendi ve zamanım çalındı.Allah hakkımızı ne budünyada nede öbür dünyada bırakmasın.Allah belelarını v.... bizden nasıl para kazanacaklarını çok iyi biliyorlar.
[/quote]
evet çok iyi biliyorlar temmuz maliyet sorularını görseydin aklın hayalin durur kimse kalem ble oynatamadı be ömrümde bukadar karışık sorulargörmdim soruları anlyamadıkki

[/quote]

ben kademeli , matematiksel vs çalışmışdım. sınavdan çıkdıktan sonra dedim kademeli çıkmadı. çıksa belki bir şeyler yapardım. sorular o kadar karışıkdı ki bakdım bakdım ne sorduğunu bana ne verdiğini bir türlü anlayamadım. berbattı maliyet. bakalım bu defa dershaneye giderek yenmeye çalışacağım. hayırlısı allah dan... ben şuna kesin inanıyorum. maliyet ve finansal muhasebe sorusu sadece kalmamız için sorulmuş.

mail attık cevap yok.bilgi edinme kapsamında soru sorduk cevap yok.bu sorular hangi üniversitede hangi meslek sınavında sorulmuş bilen yok.çalışacağımız kaynak belli değil.

bı sınavda hepimiz kaldık geçmiş olsun.aralık sınavına girip sonuç beklemekde bu işin kdv si oldu.

İsmmmo ya bende şimdi mail attım bakalım ne cevap verecekler yahu bu işi gerçekten bilen yani sınav komisyonu bilen 1 kişi dahi olamazmı, bana deyin ki maliye bakanı bu komisyonu biliyor öğreneyim yada şu kişi biliyor deyin uğraşayım yani hükümetten bu konu ile alakalı bilgisi olan kimse yokmudur.

STAJYER ' Alıntı:
cd lerin bir nane limon olmadığı kesin...

Tesmer Sirinevler Egitim Biriminde Oktay Tas hocanin notlarindan derledigim .pdf formatında ki notlara http://rapidshare.com/files/406972531/Maliyet_Muhasebesi.pdf.html adresinden ulasabilirsiniz.

* O N E M L I H A T I R L A T M A *

- Notlardan istifade eden herkesten on kapakta belirtildigi gibi Turk Kızılayı'na bagısta bulunmasını onemle rica ediyorum. Gecen sınavda sms gonderen arkadaslar gecmisti. Darısı sizlerin basına.

- Muhasebe kayıtlarında bir iki yerde kucuk hatalar var esasında duzeltecektim ama samimi olmak gerekirse maliyetten gecince zaman ayıramadım ama en kısa zamanda son halini verecegim.

Allah hepimize basarı ve kolaylıklar versin, gorusmek uzere.

zeyna78 ' Alıntı:
SirkeciMD ' Alıntı:
Tesmer Sirinevler Egitim Biriminde Oktay Tas hocanin notlarindan derledigim .pdf formatında ki notlara http://rapidshare.com/files/406972531/Maliyet_Muhasebesi.pdf.html adresinden ulasabilirsiniz.

- Notlardan istifade eden herkesten on kapakta belirtildigi gibi Turk Kızılayı'na bagısta bulunmasını onemle rica ediyorum. Gecen sınavda sms gonderen arkadaslar gecmisti. Darısı sizlerin basına.

- Muhasebe kayıtlarında bir iki yerde kucuk hatalar var esasında duzeltecektim ama samimi olmak gerekirse maliyetten gecince zaman ayıramadım ama en kısa zamanda son halini verecegim.

Merak ettim Oktay Hocamın notlarını. hemen indirip bakıyorum...
Teşekkürler...
Hangi dönem sınavını geçtin?

haçan deliracagum da oktay hocanın değul penum notlarım penum. :)

zeyna78 ' Alıntı:
SirkeciMD ' Alıntı:
zeyna78 ' Alıntı:
SirkeciMD ' Alıntı:

Merak ettim Oktay Hocamın notlarını. hemen indirip bakıyorum...
Teşekkürler...
Hangi dönem sınavını geçtin?

haçan deliracagum da oktay hocanın değul penum notlarım penum. :)

Hahahaha. aslında doğru anladım ancak yanlış yazmışım. Oktay Hocamın dersinde alınmış notların derlemesi değil mi?

Bence harika hatta süper. Mesela bize planlı dağıtımı anlatmadı, iki evreli safha anlatmadı.
Demiştim ya sadece çıkmış sınav sorularını çözdük diye.
Fakat şu işçilikle ilgili yazdırdıkları hala gözümün önünde.
Tarzı farklıydı hatta başlarda kendisini pek bi seviyordum :)
Şimdi gerçekten seviyorum Hocamı. bir daha kimbilir ne zaman nerde karşılaşırız.

Haçan ben bu notlara çalışmaya başlayrum.
(ah bir de yazabilsem :) )

kendimi pohpohlamak icin demiyorum ama gercekten benim notlarmdan calısıpta kalan olmaz. faydalanan herkese iyi gelecektir bu notlar insallah. dedigim gibi son halini verecektim ama isten gucten vakit bulamadım.