Maliyet Muhasebesi Temmuz 2010

Fener_1907

Katkı Sunan Üye
arkadaşlar maliyet muhasebesi sınavınız nasıl geçti?

sorular zor gelebilir,hocanın zor soru sorma hakkı var ama kafa karışıtırıcı,anlam bozukluğu şeklinde sormasında ve bu kadar bırakmak için uğraşmasında bi tuhaflık var

Ynt: maliyet muhasebesi temmuz 2010

1 soruda

dsym toplam maliyetleri : 300

tamamlanan mamul toplam maliyet 22750 + 455( 455 * toplam birim fiyat) fire olacaktı
ben miktarla tutarı topladım en son orda bi hata yaptım eğer diğerleri doğruysa tabi

2 soruda diğerlerinden en az gider payını alacak gider yerinden başlancak diyordu.... 1.dağıtım toplamları ısıtma 3000 yemekhane 4750 ba.on 5000 aldığı için ısıtmadan başladım(3000),kimileride yüzdeleri baz almış

hem fikirmiyiz?

maliyette 2 hakkım kaldı.bu sınavdada kaldım.çok kötü geçti ........................... yurdakul çaldağdan çalıştım ama hatamı yapıyorum ya neyin nerden geldiğini açıklamadığı için ezbere çalışıyorum sanırım. ne yapmam lazımmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

ben ilk girişte 7/6 yaptım-maliyetten kaldım

ikinci girişte maliyetten kaldım

üçüncü giriş yine maliyetten kalıcam heralde

Arkadaşlar şimdiye kadar gördüğüm en zor maliyet sorularıydı. Geçen Mart döneminin rövanşını almışlar. Bu sınavdan kaç babayiğit geçebilir çok merak ediyorum. Aralıkta sınav için düşeceğim gene yollara :( Ama bu soruları yapıp geçen arkadaşlara valla helal olsun...

soruları değerlendirirsek bakarsın geçeriz ,benimkiside umut işte :)

Fener_1907 ' Alıntı:
soruları değerlendirirsek bakarsın geçeriz ,benimkiside umut işte :)

Soruları değerlendirmek için en son yazacaklardan biri benim sanırım ;D Tamamen atmasyon yaptım. Tutarsa şaşarım valla...

maliyet muhasebesine bu dönem girmemiştim iyikide girmemişim

Biz sınava İstanbulda 6 kişi girdik sınav çıkışında altımızda sorunun ne olduğunu anlamadık. Adam nakliyeden girmiş ordan çıkmış şurdan burdan ordan yahu soru kağıdı dağıtıldı sınav sınıfta 15 dk ses çıkmadı kafadan 15 kişi ne zaman çıkacağını sordu ve boş kağıt verdi.

Bu soru tipini anlayan varsa hangi kitaptan çalıştığını yazabilirmi biz sorunun ne olduğunu dahi anlayamadık. Bu tarz soruların olduğu bir kitap varmı ???

soruları merak ettim
Allah hepimizin yardımcısı olsun....

1.soruda ki nakliye kafa karıştırmak için verilmiş,ayrıca DBYM deki %60 tamamlanma dereceside kafa karıştırmak için verilmiş

şunu sorayım fire yi kaç buldunuz , tamamlana 22750 nin %2 sinimi alıp 455 mi buldunuz yoksa dönem içinde tamamlanan 45.500 ün %2 sini alıp 910 mu buldunuz

soruda bopzuk mamüller üretimin %50 oranında tamamlandığında belli olmakta ve bunlardan sağlam üretimin %2 si alınmakta diye bi ibare vardı....dolayısıyla haziran ayında tamamlanan toplam maliyetinin %2sini aldım ben

aralık 2009 sınavından daha zordu,kademeli dağıtımı oransal vermiş ama nerden başlayacağınm belli değil.I dağıtım toplamıyla güg ün toplamını aynı vermiş

diyecek hiç birşey bulamıyorum,üniversite de bile çalışmadan girdiğim sınavlarda dahi boş kağıt vermemiştim.resmen bugün gözüm saatte yarım saat falan olsa da çıksam diye....
hani bu kadar da olmaz yani :(

ilk yarım saatte sınıfın yarısı boşaldı..sınav çok zordu ve karışıktı.bir dahaki dönem kolay olacak

Fener_1907 ' Alıntı:
ilk yarım saatte sınıfın yarısı boşaldı..sınav çok zordu ve karışıktı.bir dahaki dönem kolay olacak
inşallah..
kaçıncı girişinizdi?

3.gişimdi..sanırım 4 olucak gibi.
kademeli dağıtımda dağıtımö yerini ısıtmadan başladım :(

mesaj attım sana sinan

yine bozuldu morallar dimi,karışık sormuşlar ::) :(

cevap attım hakan
valla şu maliyet sınavına giripte hakkımı yedireceğime kadıköyde işkembe çorbası içerdim en azından mide heba olmazdı adamın sorduğu sorular işkembeden beter.?

hakan sen yine 60 puanlığı almışşın firede 910 olacakmış herhalde sınav çıkışında efsane dedikleri hoca çözüyordu cevabı 910 normal fiire galiba yanlış görmediysem öyle olacak zaten ben moralsizlikten hemen sırıttım ama öyle zannedersem.