Gerçekten zor ve anlaşılması güç bir ders bende yıllarca anlayamadım , anlatamadılar ama sonra nasip bu ya biriyle tanıştım
kendisi de smmm belgesini yeni almış ve bana maliyet muhasebesini tek öğretebilen kişiydi.
diyeceğim oki kitap olarak dehayı öneririm ama sadece kitaptan anlaman çok zor birinin anlatması lazım.
Arkadaşım selamlar, kolay gelsin
Maliyet Muhasebesinde 12 adet ünite var
Bu 12 üniteyi çalış, bol bol çeşitli varyasyonlarda sorularını çöz geçmen garanti.
Bunlardan hatırladıklarım;
-Satılan Malın Maliyeti
-LİFO,FİFO, Ortalamala Maliyet, Hareketli Maliyet
-1.Dağıtım
-2.Dağıtım (kendi içinde 4 e ayrılıyor)
-3.Dağıtım
-İşçilik Hesaplaması ve Yevmiye Kayıtları
-GÜG Sapması-Farkları (kapasite, Verimlilik-Bütçe Farkları)
-Safha Maliyet
Diğer konuları hatırlayan varsa yazsın lütfen.[/QUOTE
çok teşekkür ederim..
aslında maliyete çalıştım ama şans bu ya kaldım ve üzüntümü yenemedim henüz... hatta stresten sakalım döküldü..![]()
BENİM DE TEK DERS MALİYET KALDI
evde çözüyorum ama sınavlarda ya soruyu anlıyamıyorum yada biryerde ufak bir hata yapıp sonucu yanlış buluyorum
Aynı durumdayız sizinle .. 50 lik kağıt verdiğimi düşünüyorum ama şans bu ya komisyon çok kötü.. kafasına göre puanlıyorlar.. adamın canının sıkkın olduğu bir ana geldim sanırım..
Allah yardımcımız olsun ... inş. sonuç açıklandığında bizde sevincimizi paylaşırız..
arkadaşlar diğer sayfalarda soruların piyasada satıldığı herkesin çıkacak soruları bildiği söyleniyor
ben inan mıyorum maliyetten bize söyleyen hoca tesadüf çay molasında arkadaşlar etrafını çevirmiş nerden gelebilir hocam dedi sağolsun oda söyledi 2 soru satılan mamül ve kademeli gelebilir dedi ama bunlardan birini sormayıp 1 soruyu sorarlarsa sınav çok zor olur dedi ama 3 ünü de sordular işte
yani ben hocaya paramı verdim de söyledi söyledi genede geçemedik