Maliyet sınavına girenler....

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SERENGÜL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Maliyet sınavına girenler....

vallaha ben gene uyuyamıyıcam riskli durumdayım , birinci soruda 680 kullanmadım bide damga vergisine 6.118,2 yazdım gerisi doğru 2 sorudada a şıkkı doğru son şıkdada sadece gelir tablosu şablonu aptalca bir rakam hatasından dolayı o şık rakamları gitti biri bana geçersin desinde yatıyım artık.......

sorular kolay gibi görünsede bence beklenmeyen sorulardı
ve bana göre çokta kolay değildi

SERENGÜL ' Alıntı:
vallaha ben gene uyuyamıyıcam riskli durumdayım , birinci soruda 680 kullanmadım bide damga vergisine 6.118,2 yazdım gerisi doğru 2 sorudada a şıkkı doğru son şıkdada sadece gelir tablosu şablonu aptalca bir rakam hatasından dolayı o şık rakamları gitti biri bana geçersin desinde yatıyım artık.......

bu arada siz geçemezseniz ben hiç geçemem baya bi şeyler yapmışsınız bence
ümitli bir şekilde bekleyebilirsiniz kanımca

temmuzda_smmm ' Alıntı:
SERENGÜL ' Alıntı:

bu arada siz geçemezseniz ben hiç geçemem baya bi şeyler yapmışsınız bence
ümitli bir şekilde bekleyebilirsiniz kanımca

Allah razı olsun yüreyime su serptin vallaha siz ne yaptınız bilmiyorum ama inşallah geçmişsizizdir.

arkadaşlar dehanın çözümlerine göre 1. soruda sadece hafta sonu ücretinin hesaplamayı unutmuşum bundan dolayı da brüt ücret eksik çıktı ve ssk payları hesaplamalarım ve 730 a attıgım rakam haliyle yanlış çıktı ama 720 rakamı dogru 680'e de sadece 3.000TL attım puan verir herhalde dimi yoldan ?

2. soruda birim maliyetlerim dogru gelir tablosunuda yaptım sadece sonunda faliyet zararı 27.800 TL yazdım çıktım kaç alırım sizce ??
bitsin artık bu işkence istiyorum. tek dersim kaldı dayanamıyorum artık bu strese

stajyer3428 ' Alıntı:
arkadaşlar dehanın çözümlerine göre 1. soruda sadece hafta sonu ücretinin hesaplamayı unutmuşum bundan dolayı da brüt ücret eksik çıktı ve ssk payları hesaplamalarım ve 730 a attıgım rakam haliyle yanlış çıktı ama 720 rakamı dogru 680'e de sadece 3.000TL attım puan verir herhalde dimi yoldan ?

2. soruda birim maliyetlerim dogru gelir tablosunuda yaptım sadece sonunda faliyet zararı 27.800 TL yazdım çıktım kaç alırım sizce ??
bitsin artık bu işkence istiyorum. tek dersim kaldı dayanamıyorum artık bu strese
dünden beridir birinin benim yazdıklarımı değerlendirmesini bekliyorum ısrarla onun için hemen puan vereyim sana

1. orudan 20 verirbence ve toplamda 50 alırsın bence ve inşallah kurtulursun.

birincisi deha eğitim kurumları gitsin pazarda domates satsın cevaplarının hepsi yanlış,inanmayın.

gelelim soruya grev mayıs ayında olduğu için mayıs ayı bizi alakadar etmiyor çünkü bizden istenen haziran ayı
bu yüzden 680 diye bir hikaye yok arkadaşlar.
mayıs ayında grevarıza var diye telafi çalışması yapıyoruz bununda zamlı kısmı 730 normali 720

gelelim maliyet sorularına orda bir tek güg ün değişkenini sabitini alacağız gerisi hava cıva

hala deha diye tutturmayın bir halt bildikleri yok

soruda ben mayıs ayında oluşan üretimin kaybının telafisi için cari ayda fazla mesai yapılmıştır gibi anlıyorum ben yanlış mı düşünüyorum acaba

birde adam o zaman direkt işçilikte o zaman neden değişkenlik oranını vermiş geçen sınavda da SGK işveren payını da aynı komisyon direkt sayacaksınız dedi adamlar ben ne dersem o olacak diyor ...

arkadaşlar merhaba,benim de son hakkımdı..2.soruyu tam yaptım 1. soruda hatalar var.az önce bir arkadaş deha domates satsın demişti,tüm kalbimle katılıyorum buna.çünkü katkı tip gelir tablosunu yanlış yapmışlar.sabit dönem giderlerine işçiliğin ve genel üretimin sabitlerini de dahil etmişler.sınav açıklanana kadar takıntım şu olacak,ücret tahkkuk kalıbından bari olsun 5 puan veriler mi bana?son hakkım 45 puanlık sorum tam,işçilik de hatalar var ::)

katki tipi gelir tablosunun içinde sabit dönem giderleri içinde güg'ün sabit kısmıda yer alır bu sadece dehanın gelir tablosu deyil türmob da bu şekilde çözüyor
. yanlış anlaşılmasın dehayı savunmak değil amacım ama ...

medcezir ' Alıntı:
birincisi deha eğitim kurumları gitsin pazarda domates satsın cevaplarının hepsi yanlış,inanmayın.

gelelim soruya grev mayıs ayında olduğu için mayıs ayı bizi alakadar etmiyor çünkü bizden istenen haziran ayı
bu yüzden 680 diye bir hikaye yok arkadaşlar.
mayıs ayında grevarıza var diye telafi çalışması yapıyoruz bununda zamlı kısmı 730 normali 720

gelelim maliyet sorularına orda bir tek güg ün değişkenini sabitini alacağız gerisi hava cıva

hala deha diye tutturmayın bir halt bildikleri yok

dostum bende aynen senin gibi düşünüyorum efsane hoca kursata özellikle sordum ve belirtti. kapsamına göre maliyette dimm ve diş giderlerinin sabiti değişkeni olmaz bunların toplamı direk giderdir ayrım yapılmaz dedi bende onun dediğine istinaden soruyu çözdüm.

mayıs ayı işçilik telafisinde ise 680 olmaz dedi çünkü adam bize haziran ayını soruyor geçmiş dönem bizi bağlamaz dedi.

arkadaşlar bu ince noktalar çok önemli efsane hocaya göre yaptım komisyonda onaylarsa 80-90 gibi bir not alıcam eğer dehanın olursa en fazla 30-35 alıp kalırım .

Dikkatinizi çekerim arkadaşlar deha bence hatalı kayıt yaptı efsne hoca üzerine basa basa söylüyor.

Neyse cevaplar açıklanınca bakıcaz zaten kim eğri kim doğru?

ben efsane memsane bilmem
ama sorunun dorusu demin anlattığım şekil maliyet alanında profosere sordum oda aynen onayladı

az önce arkadaş yazmış işveren payını geçen sınav 720 diş etmış lar diye arkadaşım geçen sınavda belirtilmişti
işveren payları 720 de die burda belirtme yok

adamların yaptığı bu sınavda şu ben işin içine 18 gün grev atayım mayıs ayında ama haziranı sorayım balıklama
atlayanlar haziranda 12 gün çalışıldı yapsın hikaye bu

düşünmeye başladım ben acaba farklı bir sınavamı girdim

stajyer3428 ' Alıntı:
katki tipi gelir tablosunun içinde sabit dönem giderleri içinde güg'ün sabit kısmıda yer alır bu sadece dehanın gelir tablosu deyil türmob da bu şekilde çözüyor
. yanlış anlaşılmasın dehayı savunmak değil amacım ama ...

evet güg sabiti ben de gördüm bir kaç çözümde..peki işçiliğin sabit kısmı için bir fikri olan var mı?

Yurdakul Çaldağın kitabında Sadece Güg sabite dikkat çekmiş, yani Dimm ve Dis'in Sabit veya Değişken olmasının bi anlamı yok sanırım.

medcezir ' Alıntı:
ben efsane memsane bilmem
ama sorunun dorusu demin anlattığım şekil maliyet alanında profosere sordum oda aynen onayladı

az önce arkadaş yazmış işveren payını geçen sınav 720 diş etmış lar diye arkadaşım geçen sınavda belirtilmişti
işveren payları 720 de die burda belirtme yok

adamların yaptığı bu sınavda şu ben işin içine 18 gün grev atayım mayıs ayında ama haziranı sorayım balıklama
atlayanlar haziranda 12 gün çalışıldı yapsın hikaye bu

düşünmeye başladım ben acaba farklı bir sınavamı girdim

ben geçen sınavdak işçilik payı örnegini 2. soruda sabit değişken olmaz diyen arkadaş için dedim bu sınavda da direkt işçilikte değişkenlik oranı vermiş dedim vermisse öle yapılması gerekir dedi yoksa 1. soruda işveren payları elbetteki 730 olması gerekir :):)

arkadaşlar ben bu sınavda 2. sorudaki b şıkkında Normal Maliyet Yöntemine göre birim maliyeti 2010/1 dönem sorusuna göre çözdüm, Normal Maliyete göre birim maliyet 14,00tl çıktı bende , Ya tesmerdekiler yanlış biliyor yada dehadakiler :)

2010/1 döneme bakabilirmisiniz

arkadaşlar birinci soruda saşırtmalı bi durum var tekafi için 680 kullanılmaz gibi geliyor bana da ama dehanın 2. sorusuna bişey diyemem herkes hatta efsane hoca d. işçilik giderlerinin sabiti değişkeni olmaz demiş diyorsunuz ama olur

bu örneği yazdım bi daha yazayım ülkemizde asgari ücreti işveren vermek zorunda yani şiçi yan gelip yatsada asgari ücret verilir bu sabit giderdir

bunun yanında birde şu kadar parça üretirsen şu kadar prim veririm der buda değişken olur bu ücret sistemine göre değişir yani sabit de olabilir değişken de

burda soru emredicidir şu kadarı değişken şu kadarı sabit derse ona göre çözmek gerek bence dehanın ikinci sorusunda bi problem yok

birinci soruda ise dediğim gibi 680 atılıp atılmayacağı bi muamma sorularda cümle düşüklüğü var

hatta size şu kadarını söyleyim ikinci soruda adam sadece birim maliyetleri istiyo dikkat ederseniz ama hepimiz satılan mamulun maliyetini de hasapladık yanlış mıyım??