Ynt: Maliyet sınavına girenler....
murathanouz ' Alıntı:
ya arkadaşlar dün geceden beri uyku tutmuyor.islam çankayanın ktabına baktım.telafi çalışmasnındaki fazla ödenen ücret 680 e atılır diyor.netten araştırdım diğer kaynaklardada öyle.
2.sorudaki sabit ve değişken dig'ler için ise sanki içime doğmuş gibi sınavdan önce efsane hocaya bende sordum.bir işlem yapma topla dedi.bende ayrım yapmadan topladım.
tesmerin 2009/2 çözümü de dehanın çözümü gibi.kafam karıştı herhalde b ve c şıkları gitti.
1.sorunun 680 e atılması doğruysa, buna göre 680 hesabı hariç diğer kayıtlar doğruysa o sorudan kaç puan verirler sizce ....
murathanouz ' Alıntı:
cevabın için teşekkürler.
kursa gitmek bana çok faydalı oldu bu dönem ama bazı bilgiler maliyetçilerin arasında farklı oluyor işte.örnek bu iki soru.benim kursta 1.soru için 680 olmaz 2.soru içinde dig ler ayrılmaz deniliyordu.demekki yanlış cevapladık.dosyayıda yaktık.hayırlısı olsun.
Cevaplarınızı tam olarak bilmiyorum tabii, ama 1. soruda bir hatanız olsa bile, hatasız yaptığınız şeyleri düşünün. Brüt ücretin, işçi ve işveren sigorta paylarının, ödenecek vergi ve sigortaların hesaplamasını, normal ücretleri, hafta tatili ücretlerini, fazla mesailerin normal ve zamlı kısımlarını hesapladınız, özel sipariş ve iş yoğunluğu ile ilgili fazla mesaileri de doğru hesaplara attınız ve ödenecek vergi ve sosyal güvenlik kesintilerini de doğru yaptınız. Tahminlerim doğrudur, değil mi? Eğer herşeyi doğru ve tam yapmamızı bekleyeceklerse 100 almamız gerekiyor demektir. Mutlaka herkesin eksiği/hatası olacak, hiç kimseyi geçirmeyecekler mi yani?
Ben de itiraf edeyim, gayet sakin ve düzenli şekilde hesaplamaları yaptım ama vergi matrahını brüt ücret gibi aldım, halbuki bildiğim ve pratikte de yaptığım bir hesap. Bu kadar basit bir hata yaptığıma üzüldüm, ama sınav havasında oluyor işte. Kağıdımı düzenli yaptım, şıklara ayırdım, şu kadar günlük normal ücretlerin hesaplaması, şu kadarlık hafta tatili ücretlerinin hesaplaması, şu kadar günlük şu sebepli fazla mesai ücretlerinin hesaplaması diye... Diğer hesaplamarın da başına açıklamaları yazdım. Hatta ilk sayfanın sonuna, tahakkuk kaydının ve 2. sorunun cevabının arka sayfada olduğunu bile yazdım, doğru düzgün baktıklarından kuşkulandığım için. Geçen sınavda boş kağıtla 10 veya 15 puan alanlar olmuştu, tamam uyduruk puanlar , ama kağıda bakıldığından şüpheleniyor insan. Ben eksikler/hatalar da olsa 4 sayfa hesaplama yapıp 4 (dört) almıştım.
Uzattığıma bakmayın, ilk soruda herkesin bir veya iki hatası olabilir, 55 puanı tamamen silmezler diye düşünüyorum. 15 puan bile silseler 40 eder. Diğer soruda da belki her iki çözüme puan verebilirler, ki vermeseler bile en azından tam maliyet sorusundan puanınızı telafi edersiniz.
İnşallah geçersiniz, hepimiz atlatırız inşallah.