Maliyet sınavına girenler....

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SERENGÜL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Maliyet sınavına girenler....

1.economist ' Alıntı:
Arkadaşlar bitirme sınavının en zorlu dersi maliyet muhasebesi anlaşılan,yanılıyormuyuım??

dönemden döneme değişir bu durum iki sınavdır maliyet zor ondan öncesi finansal muhasebeydi

ya bırakalım makarayıda sorunun cevabı ne öğrenen varmıdır
bi çok kişi 680 kullanılmayacak dedi.ne iş kafam karıştı

arkadaşlar efsane hocada sitesinde yayınlamış cevapları ordan bakın birde

efsaneye göre geçtim ben işallah doğrudur.
ama eğer efsane hikayeyse kaldık

efsane hocanın açıklamalarına göre birim maliyetler 14 12 10 tl çıkıyor. yanıl mıyorum dimi arkadaşlar.

OSMAN_55 ' Alıntı:
efsane hocanın açıklamalarına göre birim maliyetler 14 12 10 tl çıkıyor. yanıl mıyorum dimi arkadaşlar.
efsane hocanın dediğine göre her iki hesaplamada doğru kabul ediliyormuş ve ikisinede puan veriyorlarmış, yani bence soruları boş bırakmadıysan ve 2 soruyuda çözdüysen bu dönem maliyet muhasebesi dersinden geçtin demektir.

çok şükür benim 1.sorumun çoğu doğru zaten. mesela 361 360 birebir tutuyor. brüt ücretler damga vergisi gelir vergisi hepsi tutuyor. tek sorun 720 ile 730 arasında bir rakamsal hata yaptım yevmiye de sadece. yani bence en az 35 40 gelir buradan. diğer sorunun da 14 12 10 iş te sonuçlar. hangisi doğru kabul olursa olsun yarı puan alacağız zaten. ben ce bu dönem bitecek allahın izniyle. TEK DERS zaten.

OSMAN_55 ' Alıntı:
çok şükür benim 1.sorumun çoğu doğru zaten. mesela 361 360 birebir tutuyor. brüt ücretler damga vergisi gelir vergisi hepsi tutuyor. tek sorun 720 ile 730 arasında bir rakamsal hata yaptım yevmiye de sadece. yani bence en az 35 40 gelir buradan. diğer sorunun da 14 12 10 iş te sonuçlar. hangisi doğru kabul olursa olsun yarı puan alacağız zaten. ben ce bu dönem bitecek allahın izniyle. TEK DERS zaten.

inşallah bu dönem maliyetten herkes geçer, çok fazla kalan var maliyetten, bu dönem temizlik yapacaklar diye tahmin ediyorum. Sende belgeyi almaya hazırlan ozaman :)

SerbestMüşavir ' Alıntı:
OSMAN_55 ' Alıntı:

inşallah bu dönem maliyetten herkes geçer, çok fazla kalan var maliyetten, bu dönem temizlik yapacaklar diye tahmin ediyorum. Sende belgeyi almaya hazırlan ozaman :)

tek ders ve 4.hakkım olduğu için maliyete çok çalıştım. hatta bir çok arkadaşı çalıştırdım. ve 4 favori sorudan 1 tanesi çıktı. ama yanlış mı doğru mu hala tartışılır.. inşallah bu döenem puanlama bol olur. hakeden herkes alır belgesini.

bendede ufak bir hata dışında 1soru tam ama hoca sonuca bakıp not verirse işimiz yaş
2.soru efsaneye göre doğru ama ne olur bilinmez efsane ne kadar doğru

şuda olabilir sorular kolaydı diye kıt puanda verebilirler zati böyle ortada kaldığım için yazıyorum bende
yoksa yazmam bendede tek ders

arkadaşlar bencede mantıklı olan 2.soruda her 2 yolada puan vermeleri..sonuçta bu sınavın bi kitabı yokki ordan çalışıp ona göre cevap yazalım..

2.soru tam efsane hocanın dediği gibi 14-12-10 olark buldum katkı payı gelir tablosunuda 7.000-tl buldum kar olarak.

1.soruda ise 720 doğru 730 ise benim hatam sonucu hafta sonu çalışma süresini 8 gün yerine hatayla 4 gün olarak hesapladım ve dolayısıyla bütün gidişat doğru ama hesaplama hatasından dolayı 730+360+361 sayılsal olarak hatalı çıkıyor.

muhasebe kayıtlarının yolu yine efsane hocanın dediği gibi.

burdan siz değerli arkadaşların puan yorumlarını alabilirmiyim? sizin fikirleriniz benim için çok önemli.

arkadaşlar benim görüşüm bu dönem puanlama bol yada normal olacak. yani geçen dönem ben en az gidişat vs 50 gelir derken 25 aldım. sanmam bu dönem böyle bir şey olsun. yok artık. geçmek için birebir soru mu yapılır. o zman 50 ile 100 arasında ki notlar nerede? inşallah ve inanıyorum bu dönem maliyet dersi bir çoğumuz için bitecek.

Efsane hoca sitesine bende baktım az önce
bir defa şunu belirteyim yanlıştır doğrusu budur dediği açıklamaları niye dayanarak yapmış
Burada aynı şekilde pekçok kişi aynı yorumları yapıyor zaten.
Bir kaynak belirtmesi daha uygun olur kanaatimce

Ben bile 2.sorunun hangi krirelere göre cevaplanma olasılığı olduğunu kaynaklarıyla
söyleyebiliyorum.(Nalan Akdoğan a göre Yurdakul Çalgağ a göre Turmobunin verdiği tms stoklar da geçen
kavramların yorumlanmasına göre hep farkılı olur gibi)
Daha Önceki yorumlara bakabilirsiniz

Kendisine saygısızlık yapmak isrtemem ama arkadaşımız sadece kafa karıştırıyor

Tekrar söylüyorum 2.sorunun cevabı yoruma açıktır.Olaya hangi profun gözüyle veya öğretisiyle
baktığına bağlıdır.

Bakalım Tesmer kimin gözüyle bakacak

BİLGE EĞİTİM de maliyet çözümlerini az önce yayınladı

Aynen Dehanın ki gibi arkadaşler

680 kullanılmış
2.soruda sabit değişken ayrımı yapılmış

Sınav biteli 3 gün oldu yeni yayınlıyor
demekki bir yerlerden bir araştırma yaptılar gibime geliyor yoksa neden 3 gün beklesinler

Son söz

tekrar tekrar söylüyorum
Zaten 2.sorunun sadece b şıkkı teredüt
değişken maliyet ve katkı tipi gelir tabosu yapılırken sabit değişken ayrımı yapılır gibime geliyor.

iyi akşamlar

yazılanları okuyorum sürekli ve sinirlerim bozuluyor.14-12-10 buldum direkt işçilikte sabit değişken ayrımına gitmedim.çünkü dersanede görmedim böle bi soru tip görmediğim şeyi nasıl cevap verebilirim ki yurdakul çaldağın kitabından soru çözdüm çalışırken böle bi soru tip yoktu.yani şimdi proflar 2 ye ayrıldıysa bi kısmı dimm ve dig lerinde sabit güg ayrımı olmaz deyip diyer bi kısmıda hayır efendim ayrım olur diyosa anlaşamıyosa ben neyapmam gerekirdi.bana maliyet dersi vermedilerki her yolu öğretmedilerki ben maliyette mastır yüksek lisans yapmadımki elimdeki verilerle çalıştım eğer benim çözümüm bi kısım profa göre doğru bi kısmına göre yanlışsa napayım.14.12.10 buldum zarar 23.000 gelir tablosunu düzenledim çıkışta bilgeye sordum ok dendi sonra bilge yayınladı o çözüme göre ben yanlışım dehaya görede yanlış.4.hak da uçtu bu derse daha nasıl çalışılır içinizde bilen var mı?allah aşkınıza

efsane hocanın çözümlerine baktım benimkinin aynısı sanırım tek yaptıklarıma doğru diyen bi hocamız hiç tereddüte düşmeden yayınlamış.helal olsun ne diyim bakalım onun dediği doğrular komisyon içinde doğru olacakmı