Maliyet sınavına girenler....

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SERENGÜL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Maliyet sınavına girenler....

üffffffffff ' Alıntı:
Bilimse o zaman 680 e ses çıkarmayacaksın
bilimse normal maliyet yöntemi hesaplamasına söz çıkarmayacaksın
çünkü netice de bu işlemler maliyet kitaplarında yer alıyor.Yazanlar da koca koca proflar yani bilim adamlaarı

Kaldıki bilimde mutlaka bir karşıt görüş vardır
Her zaman bu karşıt görüş uygulamanın teorinin eksiklerini gidermesine yöneliktir.
Bazen uygulama teoriyi bile çürütebilir.

slm siz sınava giren bir arkadaşımızmısınız merak ettim?

Evet Sınava Girdim.
Kendimi pek ifade edemiyorum herhalde

Önceki yorumlara bakarsanız soruların çok çeşitli cevaplı olabildğini
bunun doğru olmadığını defalarca belirttim:
soruların uygulama ile teori çatışması yarattığını uygulamadaki bizlerin
teorideki hocalarla aynı olamadığını belirttim.

ama yok muhasebe bir bilimdir ve teori neyse uygulamda odur
mantığı varsa ozaman 680 e veya normal maliyete itirazınız da olmamalıdır dedim.

Benim tabiki 680 ve diğer sorulara itirazım var.
uygulamada ve farklı kaynaklarda değişik sunulan anlatımlardan çalışan bizler
sınavlarda nasıl bir bütünlük sağlayacağız onu belirmek istedim.

ben bu yazdıklarınızdan dolayı sormadım sadece sınava giren birimisiniz o kısmını merak ettim o kadar

bian yazdıklarınızdan öğrenci değilmişsiniz gibi geldi tabi bu benim görüşüm.

Herkese merhaba;
İşçilik tahakkuk kaydından sonra 680 çalıştırılmak durumundadır ,çünkü geçmiş aydaki olağanüstü durumdan dolayı fazla çalışma gerçekleşmiştir,artı 2.soruda bir takım tartışmalar var bana görede dönem giderleri içinde direk işçilik ve dimm in sabit kısmınında değişken gelir tablosunda ayrı olarak göstermek gerekiyor ,bana göre eğer sabit ve değişken diye ayrıştırılabiliyorsa soruda gider kalemleri değişken gelir tablosunda ayrı gösterilmeli,,,,
Sınavda ben ne yaptım;
1.soruda 720 ve 730 un rakamı doğru fakat damga vergisini hesaplarken 0,066 diye yazdığım için ,335 ve 360ın rakamı yanlış çıkmış oldu,361 in rakamı doğru ,işveren kısmından dolayı 680 rakamıda hatalı
2.soruda cevap d...a,m....t,b...e sonuçları ile aynı ama hayırlısı diyorum
Umarım herkes umduğunu bulur,hatta umduğundan fazlasını:)

evet öğrenci değilim
aday meslek mensubuyum
sizde öğrenci değilsiniz aday meslek mensubusunuz.

öyle yada böyle mesleğim kıyısından köşesinden tutunmuş
ve tamamen o mesleğe sahip olmaya çalışan aday meslek mensubuyuz hepimiz.

İtirazlarımız zaten bu yüzden
bizler öğrenci değiliz.zaten bu mesleğin içinde varolan kişileriz
belirli kriterleri olan sınavı kazanmış stajınıı tamamlamış kişileriz.

bitirme sınavındaki kelime oyunlarına çok cevaplı sorulara itirazımız.
hangi meslekte böyle uzun bir staj dönemi ve böyle saçma bir sınav var anlamış değilim.

doktorluk mesleği bile bizim kadar uzun staj ve karmaşık sınav gerektirmiyor.

ok çokta önemli değil bian farklı düşündüm o kadar.söyledikleriniz doğru sonuçta bizden ne istediklerini bende çözmüş değilim geçen yıllarla karşılaştırdığımda bile bu kadar zorlama yok benimde 4.hakkım ben bizleri zorladığı kadar bizden öncekileri zorlamamaları soru tarzındaki hakkaniyetsizliklere çok üzülüyorum.istedikleri ne?önce Yusuf sürmenle finansal sonra maliyetle böle.soru çözüyosun 2009 temmuzda aynısı gelmiş tartışmalık olmuş iki çözüm yöntemi o zamanda ortaya çıkmış her iki yöntemde doğru kabul edilmiş böle bir sorun varsa neden tekrar soruyosun?bence herkese göre çözüm yolu tek felsefe dersinin sınavına girmoruzki her filozofa göre yorum yapalım.maliyet muhasebesi eğer sonuç tekliği yoksa herkese göre değişiyorsa muhasebede öle olsun kaldıralım tek düzen hesap planını demi ama bu nasıl iştir.ayrıca ben maliyet bölümünde ünüversite okumadım bu bölümde yüksek lisans doktora yapmadım.ben bana bu dersi öğreten hocalarımdan öğrendim elimdeki kaynaklardan öğrendim.eğer bu hocalarda ünüversitedeki prof.hocalarından nasıl öğrendiyse öle öğretiyolar.ben nerden bilim dimmm ve dig lerinde sabi-değişken ayrımını bir kısım prof.ayrılmalı diyo bir kısım prof ayrılmamalı diyo.ne bilim kafam çorba ya canımı sıktı bu iş zaten stres sadece başka bişe değil.insanların.insanların kafasını nasıl karıştırabilirim nasıl değişik sorar ters köşe yaparım amaç bu mu?

Arkadaşlar moralimizi bozmayalım, eninde sonunda alacağız bu belgeyi. ;)

yanlış tespit eninde sonunda alamıyoruz işte bu kadar sıkıntıdan sonra tek dersten dosya yaktım.

HANZADE ' Alıntı:
yanlış tespit eninde sonunda alamıyoruz işte bu kadar sıkıntıdan sonra tek dersten dosya yaktım.

sizin dosyanız yandımı yoksa maliyetten kötü beklediğiniz için mi böyle bir yorum yaptınız ?

neden yönetmelik çıktığında geriyi kapsamayacak mı ki

eğer yönetmelik yayınlanır ise, aday meslek mensupları hakkında her iki yönetmeliğin de lehe olan maddeleri uygulanır.

sayın hanzade size önerdiğim çözüm üzerinde durun bence ve hakkınızı sonuna dek arayın kesinlikle kazanacağınıza inanıyorum smmm den sm ye geçiş işi üzerinde durun kesinlikle bu işin peşiniğ bırakmayın adım gibi eminimki kazanacaksınız.... ben im sıunavım iyi gecti benim için ihtiyaç kalmadı gibi ama sizin için bu yolun peşini bırakmayın derim.... elimden gelen ne olursada yardımcı olmaya çalışırım...

EVET HANZADE BAKIN ERKİL45 ARKADAŞ TA ANAYASADAN GÜZEL BİR KANUNUNU DAN BAHSETMİŞ HER İKİ YÖNETMELİKTE DE BİZ ESKİ STAJYERLER İÇİN LEHTE OLANI KULLANMA HAKKINDAN BAHSETMİŞ LÜTFEN BUNUN ÜSTÜNDE DURUN VE HALLEDİN ŞU İŞİ...

Mesaj içeriğinde büyük harf kullanmayınız.