Maliyette hezimete uğrayanlar ve çözüm önerileri

Ynt: Maliyette hezimete uğrayanlar ve çözüm önerileri

arkadaşlar maliyet sınavında birimleri (dis,tl,kg..v.b.) kesin yazın,işlemleri açık olarak yapın,kağıdı mümkün olduğunca düzenli kullanın hoca bunları yapmayanları inanın geçirmiyor ayrıca ne biliyorsanız yazın geçemem deyip kağıdı boş vermeyin...

bende malesef maliyet zedeyim arkadaşlar..bu efsane hoca kim yaa..çok merak edıorum biri bana özelden açıklasın..kimin nesi,nerede ,hangi dershane de.adı mı efsane..:)

katamaran ' Alıntı:
bende malesef maliyet zedeyim arkadaşlar..bu efsane hoca kim yaa..çok merak edıorum biri bana özelden açıklasın..kimin nesi,nerede ,hangi dershane de.adı mı efsane..:)

Yüceay Kandoğmuş. Google'a "efsane hoca" yazarsanız web sitesi geliyor, orada iletişim bilgileri var.

Bu sınav zordu .Birikme oldu.Önümüzdeki sınav çok kolay olacak diyenlere inanıp ders çalışmayı ve soru çözmeyi bırakmayın.Finansal muhasebe'den son hakkında dosya yakanları unutmayın!

Bu sınavlarda odaların ve türmobun sınav sorularına doğrudan etkisi yok . Soruların içeriğinde 'YÖK ' de etkili...
smmm yeterlilik sınavları özel ymm sınavların'da olduğu gibi aynı gün %95 inin kazandığının açıklandığı sınavlar gibi de değil artık..

bu efsane hocanın kitabı yokmu piyasada arkadaşlar ona çalışalım

arkadaşlar staja başlama kursuna giden bir arkadaşım var onan sordurdum maliyet hocası evet maliyet komisyonuna yusuf sürmen geldi ve son soruyu o sordu demiş.

Yıkıldım arkadaşlar ben bu sınava en iyisi girmeyeyim en azından 3 dönem soru sorar bir döneminden kurtuluruzda insaflı hocaya denke geliriz sonra.

Allah hepimize kolaylık versin finansla gibi olcak sanırım on hakkı kalanlar çok iyi düşünmeli bu yusuf sürmenden geçmek imkansız gibi birşey en azından benim için.

Örnek verieyim aralık 2010 finansala ilk sınavımdı girdim 20 aldım sonraki sınavda gelir tablosu ve bilanço yapmadığım halde 69 geldi yani nerdeyese 34 yevmiye kaydının 32 sorusunu bildim yani fark işte bu kadar büyük.

üsttekii paragrafı --- maliyet hocasının ismini bine varmı---- başlılı topikte yazdım arkadaşlar.

kendi adıma bu sınava girmemeyi düşünüyorum 3.hakkım boşa gitmesin nasılsa geçemicem....

çözüm önerim kısa ve öz.imkanı olan arkadaşlarımız kamil büyükmirzanın kitabını almalarını öneririm..

atakansah ' Alıntı:
arkadaşlar staja başlama kursuna giden bir arkadaşım var onan sordurdum maliyet hocası evet maliyet komisyonuna yusuf sürmen geldi ve son soruyu o sordu demiş.

Yıkıldım arkadaşlar ben bu sınava en iyisi girmeyeyim en azından 3 dönem soru sorar bir döneminden kurtuluruzda insaflı hocaya denke geliriz sonra.

Allah hepimize kolaylık versin finansla gibi olcak sanırım on hakkı kalanlar çok iyi düşünmeli bu yusuf sürmenden geçmek imkansız gibi birşey en azından benim için.

Örnek verieyim aralık 2010 finansala ilk sınavımdı girdim 20 aldım sonraki sınavda gelir tablosu ve bilanço yapmadığım halde 69 geldi yani nerdeyese 34 yevmiye kaydının 32 sorusunu bildim yani fark işte bu kadar büyük.

üsttekii paragrafı --- maliyet hocasının ismini bine varmı---- başlılı topikte yazdım arkadaşlar.

kendi adıma bu sınava girmemeyi düşünüyorum 3.hakkım boşa gitmesin nasılsa geçemicem....

yok artık daha neler yusuf sürmen mi o finansal hoca değil miydi.

Arkadaşlar merhaba,

Maliyetten kalınca mecbur çalışmaya başladık gene...
19 Kasım 2006 maliyet sınavı sorusunda takıldığım bir yer var, ben sabit giderleri 8.000, değişken giderleri 12.000 olarak buluyorum, ancak soruda rakamları yerine koyunca normal maliyet toplam rakamı tutmuyor, elinde bu soru olmayanlar için verileri yazıcam, vakti olan arkadaşlar bakıp nasıl çözdüklerini yazarlarsa sevinirim,

tam maliyete göre üretim maliyeti 50.000
normal maliyete göre üretim mal. 48.400
değişken................................. 42.000
asal ....................................... 30.000
kapasite 100, 90 adet üretim yapılmıştır
değişken ve sabit giderler ne kadardı?

şimdiden teşekkürler

dostum normal maliyet yönteminde bir fark var üretim maliyeti fiili üretime göre değil kapasite oranına göre yapılır.

yani üretim maliyeti 100.000-tl ise birim fiyatı sorudaki gibi kapasite olan 100 adet olarak hesaplanır, 90 adet dikkate alınmayacaktır.

tam maliyete göre
d.i.m.m + d.i.g. + g.ü.g(değişken ve sabit)=50.000
değişken maliyet
d.i.m.i +d.i.g+g.ü.g+değişken=------------42.000
kırmızılar birbirini götürür
kalan sabit maliyet=8.000 dir

Arkadaşlar selam,

Ben Kamil Büyükmirza'nın kitabını aldım maliyet sınavına çalışmak için, ancak soruların cevapları yok, alıştırmaların yanlızca sonuçları verilmiş ancak çözüm yolunu göstermiyor, örneğin dağıtım tablosunu nasıl yapmışta o sonuca ulaşmış anlayamıyorum, bu kitaptaki soruların çözümlerine nasıl ulaşabilirim bir fikri olan varmı?

Yardımlarınız için teşekkürler...

dediğin kitap bende de var çözüm yolu için kitabın konularına bakman ve incelemen gerek,sade bir anlatımı yok ama soru çözümlerini gösteriyor.

yusuf sürmene ıse pas geçin derım...
temmuzda girmeyın,aralık ayında girin derım.en azından soru tıpıne bir bakarsınız?

Arakadaşlar selam,

Bir haftasonunu daha ders çalışarak geçiriyoruz, geçen dönem İstanbul SMMM odasının hazırlık kursuna gidenlerden maliyet dersinde dağıtılan soru kağıtlarına hala sahip olan varmı aranızda? Özellikle hocanın dışardan bir kitaptan seçtiği sorular vardı, kağıdın üzerinde b1, c1 falan yazıyordu, bu kağıt elinde olan varsa scan edip burada yayınlayabilirmi? Safha ve sipariş maliyeti soruları olduğu için arıyorum, elimde başka soru yok. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim....

kadayif2000 ' Alıntı:
Arakadaşlar selam,

Bir haftasonunu daha ders çalışarak geçiriyoruz, geçen dönem İstanbul SMMM odasının hazırlık kursuna gidenlerden maliyet dersinde dağıtılan soru kağıtlarına hala sahip olan varmı aranızda? Özellikle hocanın dışardan bir kitaptan seçtiği sorular vardı, kağıdın üzerinde b1, c1 falan yazıyordu, bu kağıt elinde olan varsa scan edip burada yayınlayabilirmi? Safha ve sipariş maliyeti soruları olduğu için arıyorum, elimde başka soru yok. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim....

Arkadaşlar İSMMMO kursuna gidenlerden elinde bu soru kağıdı olan yokmu? 1998 yılı maliyet soruları da olabilir tam hatırlayamıyorum... yardımlarınızı bekliyorum...