Malulen Emeklilik Hakkında..

aşkınbulduk

Tanınmış Üye
Üyelik
20 Ara 2008
Mesajlar
2,539
Konum
istanbul
bir çalışanın, malulen emekli olması için yardımcı olduk...emkli maaşı bağlandı...540-TL.

bu maaş normal mi ? daha fazla düşünüyordum... kişi işten de çıktı...bu emekli maaşıyla geçinmesi zor...tekrar çalışmaya başlarsa ne olur ?

çalışıp da normal emkliliğne hak kazanma durumu olurmu ? bu malulen emekli olma durumunu iptal edilme durumu varmı?

adam haklı olarak diyor ki ben bu maaş ile nasıl geçinirim ?​
 
Araştırmadan etmeden bu işe neden kalkışıyor o zaman.Malulen emeklilikte maaş çok düşük oluyor.Tekrar çalışmaya başlayabilir.SGDP olarak sigorta girişi yapılır.Hem işyerinden maaşını alır hem de emekli maaşını almaya devam eder.İptal etme gibi bir durum yok.
 
Emrah Beyde sanırım kendi eleştirisinin kurbanı olabilir (araştırmadan etmeden) lütfen kimseyi anlış yönlendirmeyelim kanun hükmü doğrultusunda malulen emekli olan sigortalıların SGDP’ye tabi çalışmalarında belirleyici olan üç ana unsur bulunmaktadır. Bunlardan ilki aylığın 5510 sayılı Kanun’un yürürlüğe girdiği 2008/Ekim ayı başından önce bağlanması ve aylığın bağlandığı sigortalılık niteliğidir. İkincisi aylığın 5510 sayılı Kanun’un yürürlüğe girdiği 1 Ekim 2008 tarihinden sonra bağlanmış olması, üçüncüsü ise sigortalılığın 5510 sayılı Kanunun yürürlük tarihi olan 2008/Ekim ayı başından sonra başlamasıdır.
5510 sayılı Kanun’un yürürlüğe girdiği 2008/Ekim ayı başından önce malullük aylığı bağlananların yeniden çalışmaya başlamaları halinde malullük aylığına esas sigortalılık türüne göre ya malullük aylığı kesilmekte ya da haklarında SGDP hükümleri uygulanmaktadır.
**4/a Kapsamında malullük aylığı alan sigortalının 4/a çalışmaya başlamaları halinde aylıkları kesilmektedir** diye biliyorum lütfen personeliniz araştırsın.
 

Benzer konular

Üst