personel maaş programı

Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyazzafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

İki haftadır sınav sonuç stresiiiiiiiiiiiiiiiiii. Ama anlaşılan yapacak bişey yok . Kanunda geçen sürede kimsenin umurunda değil bizim yaşadıklarımızda. Beklemekten başka çare yok.

ya saçmalıyorlar iyice bence baştan savıyorlar

cok basit aslinda ya doktorlar gibi pos cihazi kullanacaz veya bagli oldugumuz herya maktu nisbi aidat odedigimiz odalar bizim adimiza ucretleri toplayacaklar hesabimiza yatircaklar.hemde vergi ziyai onlenmis olur.aidar odemeyenin defterini hicbir muhasebeci tutamaz diye bırde kanun.gelir vergisine kanuna gore ucret alindigin zaman serbest meslek makbuzu kesilir kdv kanuna göre ucret alinsada alinmasada makbuz kesilmesi lazim.ilk once bu kanunu degistirsinler..

eskiden şöyle bir söylenti vardı; devlet daha az kişiye emekli maaşı ödemek için kuyruklarda bekletir, hani olur ya bir kaç kişi ölürde maaş ödemekten yırtarız diye. sizlerede aynı takdik uygulanıyor olmasın! Kazansın kazanmasın bir kaç kişiyi bertaraf edebilir miyiz diye.
-/-
Öneri -> Pazartesi sabah saat 9'a kadar hiç kimse buraya yazı yazmasın. Belki "noluyor bunlara üzerimize çullanmaya mı geliyorlar" diye düşünüp sonuçları açıklayıverirler.

Aslında hiç 60 gün sözü geçmese bu kadar gerilmezdik. Herkes 60.güne kadar sakin sakin bekledi. Aslında bu sürede uzun bir süre ama yapacak bişey olmadığı için bekliyoruz. Yani bence kanunda 75 - 80 gün deselerdi ona göre beklerdik. Herkes başının çaresine bakardı.

nane ' Alıntı:
eskiden şöyle bir söylenti vardı; devlet daha az kişiye emekli maaşı ödemek için kuyruklarda bekletir, hani olur ya bir kaç kişi ölürde maaş ödemekten yırtarız diye. sizlerede aynı takdik uygulanıyor olmasın! Kazansın kazanmasın bir kaç kişiyi bertaraf edebilir miyiz diye.
-/-
Öneri -> Pazartesi sabah saat 9'a kadar hiç kimse buraya yazı yazmasın. Belki "noluyor bunlara üzerimize çullanmaya mı geliyorlar" diye düşünüp sonuçları açıklayıverirler.

:)))))))) koptum

arkadaşlar.feryal orhon basık ın maliyet muhasebesi kitabı varmı..bilgisi olan..

Valla aslında Tesmer de çalışan arkadaşlarada üzülüyorum sadece ben günde 2 kez arıyorum. Bu kadar telefona cevap vermekte zor. Aslında hem kendileri hemde bizim için yapmaları gereken tek şey o meşhur sitede sonuçlar ..../..../.... tarihinde açıklanacaktır demek.

bitti umutlar ...ve kocaman bir hafta sonu bizi bekliyor herkese iyi akşamlar Allah cemi cümlemize sabırlarrr versin :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

Linde ' Alıntı:
Valla aslında Tesmer de çalışan arkadaşlarada üzülüyorum sadece ben günde 2 kez arıyorum. Bu kadar telefona cevap vermekte zor. Aslında hem kendileri hemde bizim için yapmaları gereken tek şey o meşhur sitede sonuçlar ..../..../.... tarihinde açıklanacaktır demek.

O kişiler bence bu konuda profesyonelce bi ders almışlardır. Çünkü ses tonları o kadar sakin ki anlayamıyorum valla

Maliyet Muhasebesi
Feryal Orhon Basık, İdil Kaya, Serhat Yanık
Nobel Yayın Dağıtım

Kitabı öneren Arkadaşım içeriği hakkında bilgin var mı? Araştırdım epey sitede satılmakta, 3 bilinmeyenli denklem var mı mesela bu kitapta... 474 sayfaymış baya kapsamlı gibi...
Yurdakul çaldağdan çalıştım ama ümitli değilim, bu seferde bu kitaptan çalışmayı planlıyorum...

3 lü matematiksel dağıtım anlatımı kapsamlı ve anlaşılır bir şekilde Prof.Dr.Kamil Büyükmirza Maliyet ve yönetim muhasebesi kitabında mevcut. bilginze.

29-90 Mart 2008 S.M.M.M.Yeterlilik sınav sonuçları halen açıklanmamış olup,2008/2 Dönem 19-20 Temmuz S.M.M.M.Yeterlilik Sınavlarına az bir süre kalmıştır.Kapsamı geniş olan sınav Müfredatında,Takdir edersiniz ki bu süre son tekrarlar için bile yeterli değildir.
Bu sınav süresinin uzatılmasını ister.Gereğini bilgilerinize sunarım.

BEN BÖYLE BİR MAİL GÖNDERDİM

yurdakul çaldağ ın maliyet kitabı bulmaca kitabı gibi zaten.neyin nerden geldiği belli değil.

gulsevdam ' Alıntı:
Maliyet Muhasebesi
Feryal Orhon Basık, İdil Kaya, Serhat Yanık
Nobel Yayın Dağıtım

Kitabı öneren Arkadaşım içeriği hakkında bilgin var mı? Araştırdım epey sitede satılmakta, 3 bilinmeyenli denklem var mı mesela bu kitapta... 474 sayfaymış baya kapsamlı gibi...
Yurdakul çaldağdan çalıştım ama ümitli değilim, bu seferde bu kitaptan çalışmayı planlıyorum...

3 bilinmeyenli var mı bilmiyorum ama kurstaki hocamız bu kitabı kullanıyordu. Ayrıca Feryal Hoca üniversitede maliyet hocamızdı ve süper bir hocadır. Serhat Yanıkta maliyet ve muhasebe derslerine geliyor tesmerin kursunda. Muhasebe dersimize gelmişti o da gayet iyi bir hoca.

blackmoneyin dedigi gibi kamil büyükmirza maliyet konusunda üstadlardan biridir.f.orhan basik kitabi çozumlü maliyet sorulari var basitten zora dogru ayrımda her konuda cozulmus sorular mevcut yar.docent serhat yanıkda tesmerde finansal muhasebe ve maliyet konularinda ders vermektedir.

evden bakip yazarim hosuma giden anlatimi basit birkac kitap daha olabilir pazartesi size bildiririm.kitaplarda genelde ornekler ltd.şti veya a.ş olarak dikkate alınıp bir ornekte cevaplari verildigi icin anlamasi zor oluyor ondan cogu hocanin kitabini kendime yararli gormedim cunku neyi nerden buldugunu anliyamadim.

vergiden geçmek için maddenin tamamınımı ezberlemeliyiz ek fıkralarla birlikte yoksa maddenin özü yeterlimidir sizce

maddeyi tam ezberleyip yazarsan tam puan alirsin okuyan kiside sole bir yorum ulasabilir bu ogrenci bu konuda bilgi sahibi ve konuya hakim 45 alacaksan 50ye tamamliyabilir. sorudan ozunu yazarsan veya ima edersen puan kiriyorlar