personel maaş programı

Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyazzafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

abi bir kaç sayfa önce yazılanlar neydi öyle yani kağıtları 1 ay içinde okuyup kalan sürelerde yani şu sıralar ince ayar mı yapıyorlar vay halimize bunların yapacağı ayara başlıyayım abii yaaaaa
böyle bir sistem yok
bu sınavın tamamen test yapılması lazım
klasik olursa adamlar bildikleri gibi ayar yapar bunlar

testte yapamazlarmı arkadaşım yeterki dayın olsun ankarada

Olurmu canımmm mesleğin önemi dolayısıyla klasik olmalı....!

bu gün 69 un içindeyiz
yarın zaten olmaz 70
pazartesi açıklanırsa 71
salı olursa 72
çarşamba olursa rekor yapıyolar gene

ne ayari yapiliyor ole sey olur mu.yigilma olan dersler sona birakiliyordur mesela maliyet vergi denetim digerlerinin okunması kısa surede bıtıyordur.ole ayar filan cekildigine ınanmıyorum.kimse ismini karalamak ıstemez heleki saygın proflar bu yontemlerle ilgisi olmaz.

dayım yok ama ankarada ankaradan abim geldi olmazmı.

bencede rekor kırılır gıbıme gelıyor

bariss ' Alıntı:
ne ayari yapiliyor ole sey olur mu.yigilma olan dersler sona birakiliyordur mesela maliyet vergi denetim digerlerinin okunması kısa surede bıtıyordur.ole ayar filan cekildigine ınanmıyorum.kimse ismini karalamak ıstemez heleki saygın proflar bu yontemlerle ilgisi olmaz.

dayım yok ama ankarada ankaradan abim geldi olmazmı.

bencede rekor kırılır gıbıme gelıyor

arkadaş 1 ay önceden vergi sonucumu öğrendim diyor :) ne yiğılması , ne saygınlığı ne prof u ne doçenti ?

hosbulmus:) mac ne olur bu gece.

kım dıyor onu her solenene ınansak evden dısarı cıkmamamız lazım.gecip gecmedıgını ogrenen notunuda ogrenir dikkat edersen kımse kesın bır bılgı veremıyor hep arkadasım veya ymm ogrenmıs fazla birsey sorma dıyor bana kesın bır bılgı verın sınavların iptalı ıle ılgılı muracaatda bulunalım:)

Bencede bu sınavları osym nin yapması gerekiyor
Yine torpil işler belki ama
Asıl önemlisi biz kendi sınavımızı değerlendirebiliriz.
Cevap anahtarı belli doğru yanlış belli
Bu şekilde kağıtlarımızı kim okuyor neye göre değerlendiriyor muallak
Hiç ama hiç güvenmiyorum bu sisteme
Zaten istedikleri gibi oynayabilmek için sistem bu şekilde bence
Her şey tamamen onların elinde

bariss ' Alıntı:
hosbulmus:) mac ne olur bu gece.

kım dıyor onu her solenene ınansak evden dısarı cıkmamamız lazım.gecip gecmedıgını ogrenen notunuda ogrenir dikkat edersen kımse kesın bır bılgı veremıyor hep arkadasım veya ymm ogrenmıs fazla birsey sorma dıyor bana kesın bır bılgı verın sınavların iptalı ıle ılgılı muracaatda bulunalım:)

sen torpil yapsan yada öğrensen çıkıp burda dermisin ? ben demem. ateş olmayan yerden duman çıkmaz. avutmayın insanları. asın kesin biçin demiyoruz. adil sistem, adil seçim, adam gibi insanlar vs vs. 100 sendir söyleniyor 100 tane adam çıkmamış bunlara engel olacak. birileri yoktur kardeşim öle bişey deyip kapatmış. işini bilen almış yürümüş. aynı terane ...

bu meslek ıcın gecerli degil her meslekde buna benzer dedıkodular veya gercekler yuzustu yasanıyor.aslında herkes haykırsada belge sahıbı olununca unutuluyor kendını bır anda carkın ıcınde buluyorsun.sınav seffaf olsun herkesın cevap kagıtları acıklansın ısteyen kagıdını gorebılsın.

bariss ' Alıntı:
bu meslek ıcın gecerli degil her meslekde buna benzer dedıkodular veya gercekler yuzustu yasanıyor.aslında herkes haykırsada belge sahıbı olununca unutuluyor kendını bır anda carkın ıcınde buluyorsun.sınav seffaf olsun herkesın cevap kagıtları acıklansın ısteyen kagıdını gorebılsın.

son iki mesajını oku, dediklerinin arasında tezatlık var. yoksa benmi yanılıyorum? :)

hayır yok sadece dedikoduda kalıyor belge yok sadece agızdan agıza dolanıyor.bende yapilmis olabilecigini dusunuyorum ama sakiyet etsem ispatla deseler dıyebilecegim bır sey yok.

bariss ' Alıntı:
hayır yok sadece dedikoduda kalıyor belge yok sadece agızdan agıza dolanıyor.bende yapilmis olabilecigini dusunuyorum ama sakiyet etsem ispatla deseler dıyebilecegim bır sey yok.
bak şu iki mesajda SANA AİT kıymetli hocam:

"ne ayari yapiliyor ole sey olur mu.yigilma olan dersler sona birakiliyordur mesela maliyet vergi denetim digerlerinin okunması kısa surede bıtıyordur.ole ayar filan cekildigine ınanmıyorum.kimse ismini karalamak ıstemez heleki saygın proflar bu yontemlerle ilgisi olmaz."

"bu meslek ıcın gecerli degil her meslekde buna benzer dedıkodular veya gercekler yuzustu yasanıyor.aslında herkes haykırsada belge sahıbı olununca unutuluyor kendını bır anda carkın ıcınde buluyorsun.sınav seffaf olsun herkesın cevap kagıtları acıklansın ısteyen kagıdını gorebılsın."

uzatmak istemiyorum, yanlış anlama, ikimizde aynı kulvardayız, emeklerimizin karşılığını alalım istiyoruz. Tesmere güvenmiyorum. kurumların yaptıgı sınavlarda bu dedikodular oluyor, ateş olmayan yerdende duman çıkmaz. Acı olan şeyi az önce başka bir arkadaş dillendirdi, ben çalışıp sınava giriyorum denklik vermiyorlar üniversite okuyorum smmm oluyorum sm lere kanunla smmm olma hakkı veriliyor. nasıl verilecegi belli degil, sınav deniliyor. nasıl bir sınav :) tesmerin yaptıgı sınavlamı smmm olacaklar :) şimdi burda bana kimse adaletten söz etmesin. az önce sayıyordun işte bilmem nerde şu tanıdıgım var bilmem mebusan tanıdıgım ben bile öğrenemedim ! bakan tanımak oda başkanı tanımak sınav sonucu öğreneme yetkisi vermemeli. aslında boşa konusuyorum. duvara karşı ! konusşmak gibi benim yaptıgım. ama olsun, belki bigun yeni nesil bu meslekte birlik olur ve bu yaşananlara bir dur der, adam tanımaktan çok kendi kabileyetleri ile zekası ile bişeyler yapmayı tercih eder.

arkadaşlar "ayar" yapıldığı doğru bizzat kendim şahidim, ancak bana yapılan ayar iyi yönde idi. Şöyle ki;
Kasım 2007 döneminde 3 dersten (Muhasebe Denetimi, Vergi Mevz.ve Uyg., Meslek Hukuku) sınava girdim. Sınavdan sonra cevaplarımı kontrol ettim, vergiden 50-60 arası bir not, bekliyordum. Denetim ve Meslek hukukundan ise kesinlikle geçmeyi beklemiyordum çünkü cevaplarım 50 yapmıyordu. Hatta sınavdan 2 hafta sonra meslek ve denetim çalışmaya başlamıştım.
5 Martta sınav sonuçları açıklandığında şok oldum. Çünkü Vergiden 60 Almışım (alabileceğim en yüksek notu). Meslekten 50 almışım. İşin "ayar" yönü ise, Muhasebe denetiminden aldığım not. Çünkü taş çatlasa kağıdım 50 yi zor yakalardı ve 50 alsam genel not toplamım 480 i tutmayacaktı. 480 olması için Meslek hukukunda "54" almam lazımdı...Ve ben de meslekten 54 almışım.
ayar yapıldığına inandım. Bence 3,4,5. sınav haklarını kullananların kaldıkları sınavlardaki başarı grafiğine bakıp, bi yükselme varsa, sınav kağıdı da uygunsa bi "ayar" çekip not yükseltebiliyorlar.

Platanus Orientalis ' Alıntı:
arkadaşlar "ayar" yapıldığı doğru bizzat kendim şahidim, ancak bana yapılan ayar iyi yönde idi. Şöyle ki;
Kasım 2007 döneminde 3 dersten (Muhasebe Denetimi, Vergi Mevz.ve Uyg., Meslek Hukuku) sınava girdim. Sınavdan sonra cevaplarımı kontrol ettim, vergiden 50-60 arası bir not, bekliyordum. Denetim ve Meslek hukukundan ise kesinlikle geçmeyi beklemiyordum çünkü cevaplarım 50 yapmıyordu. Hatta sınavdan 2 hafta sonra meslek ve denetim çalışmaya başlamıştım.
5 Martta sınav sonuçları açıklandığında şok oldum. Çünkü Vergiden 60 Almışım (alabileceğim en yüksek notu). Meslekten 50 almışım. İşin "ayar" yönü ise, Muhasebe denetiminden aldığım not. Çünkü taş çatlasa kağıdım 50 yi zor yakalardı ve 50 alsam genel not toplamım 480 i tutmayacaktı. 480 olması için Meslek hukukunda "54" almam lazımdı...Ve ben de meslekten 54 almışım.
ayar yapıldığına inandım. Bence 3,4,5. sınav haklarını kullananların kaldıkları sınavlardaki başarı grafiğine bakıp, bi yükselme varsa, sınav kağıdı da uygunsa bi "ayar" çekip not yükseltebiliyorlar.

arkadşaım senin kine ayar denmez.. seninkine emeğin karşılığı denir.

bu ayar bize neden yapılmıyor ??? ??? martta denetim vergiden girdim,kasım ayında vergiden en az 70 gelmesi gerekirken 33 le kaldım,ha aklınızdan geçebilir bişeyi eksik yazmışsındır yok ama eksik yazmadım,ben hakettiğimi alamadım itiraz ettim malum sonuç şu an inanın yaptığım halde vergiyi halen korkuyorum;
ben de ayar istiyorummmmm o zaman !!!!
yok yok ayara gerek yok hakettiğimi versinler yeter

ne hale geldik simdi de ince ayarlar başlamış