personel maaş programı

Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyazzafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

ben onu kelimesi kelimesine yazdımmm

myrose58 ' Alıntı:
ben onu kelimesi kelimesine yazdımmm

Cevabıda öyle istiyorlarmış zaten. 2 paragrafmı vardı kanunda yanlış mı hatırlıyorum. Yoksa ilk paragrafımı yazdın? Ben ilk paragrafı yazdım. Kaç puan alırım?

Emsal bedel de 5 madde vardı.Paragraf falan yok..Korkutma bizi ;D

Kanun Ad KATMA DEĞER VERGİSİ KANUNU
Madde No 27
Kapsam
1. Bedeli bulunmayan veya bilinmeyen işlemler ile bedelin mal, menfaat, hizmet gibi paradan başka değerler olması halinde matrah işlemin mahiyetine göre emsal bedeli veya emsal ücretidir.
2. Bedelin emsal bedeline veya emsal ücretine göre açık bir şekilde düşük olduğu ve bu düşüklüğün mükellefçe haklı bir sebeple açıklanamadığı hallerde de, matrah olarak emsal bedeli veya emsal ücreti esas alınır.

3. Emsal bedeli ve emsal ücreti Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre tespit olunur.

4. Katma değer vergisi uygulaması bakımından emsal bedelin tayininde genel idare giderleri ve genel giderlerden mamule düşen hissenin bedele katılması mecburidir.

5. Serbest meslek faaliyetleri için ilgili meslek teşekküllerince tespit edilmiş bir tarife varsa, hizmetin bedeli, bu tarifede gösterilen ücretten düşük olamaz.

icinar ' Alıntı:
Emsal bedel de 5 madde vardı.Paragraf falan yok..Korkutma bizi ;D

Kanun Ad KATMA DEĞER VERGİSİ KANUNU
Madde No 27
Kapsam
1. Bedeli bulunmayan veya bilinmeyen işlemler ile bedelin mal, menfaat, hizmet gibi paradan başka değerler olması halinde matrah işlemin mahiyetine göre emsal bedeli veya emsal ücretidir.
2. Bedelin emsal bedeline veya emsal ücretine göre açık bir şekilde düşük olduğu ve bu düşüklüğün mükellefçe haklı bir sebeple açıklanamadığı hallerde de, matrah olarak emsal bedeli veya emsal ücreti esas alınır.

3. Emsal bedeli ve emsal ücreti Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre tespit olunur.

4. Katma değer vergisi uygulaması bakımından emsal bedelin tayininde genel idare giderleri ve genel giderlerden mamule düşen hissenin bedele katılması mecburidir.

5. Serbest meslek faaliyetleri için ilgili meslek teşekküllerince tespit edilmiş bir tarife varsa, hizmetin bedeli, bu tarifede gösterilen ücretten düşük olamaz.

:)) O sorum güme gitti o zaman. 1.maddeyi yazdım bide 5.maddeyi. Tek paragraf halinde:)

pazartesi açıklanması dileğiyle iyi tatiller

aslımsmmm ' Alıntı:
arkadaşlar ben kimse ile dalga geçmedin. sonuçlar pazartesi açıklanacak. ben notlarım yükseltildi demedim ben öğrendim dedim. kaynak sormayın vetesmere haksızlıkta yapmayın kimseye para ve ya başka şekilde belge veriilmiyor. inanın tek dersi kalanlar ve son hakkı olanlar için herşey yapılıyor. p.tesi tüm emek eden kardeşlerimin smmm olması dileğiyle saygılar hepinize (bu arada bende gece gündüz ders çalışan ve ayrıca işyerinde çalışan bir insanım uykusuz geçen ders çalıştığım gecelerin sayısını unuttum byee herkese

Arkadaşım kaç gündür forum da o kadar şeyler oldu ki herkes çok gerildi hali ile Özellikle dalga geçmek için gelen yeni üyelerden dolayı sana şüphe ile bakıldı Sonucunu öğrenmiş olabilirsin ama insanlar bundan emin olmak istedi sen bize nasıl ne şekilde öğrendiğin konusunda bir bilgi verebilirsen dorumdaki herkesi rahatlatmış olacaksın Bu arada hayırlı olsun

Herkese tekrar merhaba.

Sonkalenin sözlerine katılıyorum. AslımSMMM hayırlı olsun bu arada.

aslımsmmm ' Alıntı:
arkadaşım sence sınav kağıtları aynı anda mı okunuyor. yani örneğin 100 kişi sınava girdiyse 100*7=700 kağıdın aynı anda 1 saniye içinde okunma ihtimali varmı yok. eğer kağıdın okunduysa ve tanıdık varsa öğrenirsin bunu demek istiyorum. ama şunu bilin puan konusunda torpil yok sadece son hakkı ve son dersi olanlara biraz not veriliyor. bu arada ben p.tesi açıklanacak diye billiyorum başka bişeyde bilmiyorum

Pazartesi açıklanacak diye biliyorum demişsin aslım bu bilgiyi nerden öğrendiğini sorsam?

bu forumdaki notları tesmere ileteceğim.. bakalım sonuc ne olacak.? alomaliye herkesin IP numarasını bilmiyomu? biliyor.. oradan ortaya çıkar kimin olduğu. bizde kimin önceden bilgi verdiğini öğreniriz. hakkımızda böylece yedirmemiş oluruz. ben niye 2 gün fazla ders çalışma hakkımı yedireyim ki? madem çarşamba perşemebeden biliniyo bizede söylenmeli.. vey akimseye söylenmemeli. koca cuamrtesi pazar gidiyo böylece.. veya 2 gün 2 gece.

Ben buraya bilgi veren arkadaşı suçlamıyprum.. ayrıca kimseyi suçlamıyorum.. sadece böyle bişey varsa hakkımı sonuna kadar savunurum. onu söylemek istedim. :)

blackmoney ' Alıntı:
bu forumdaki notları tesmere ileteceğim.. bakalım sonuc ne olacak.? alomaliye herkesin IP numarasını bilmiyomu? biliyor.. oradan ortaya çıkar kimin olduğu. bizde kimin önceden bilgi verdiğini öğreniriz. hakkımızda böylece yedirmemiş oluruz. ben niye 2 gün fazla ders çalışa hakkımı yedireyim ki?

Yazılanların silinebildiğini biliyorsun değil mi? :)

forumda yazılanları kaydettiğimi biliyorsun değil mi? :)

blackmoney ' Alıntı:

Bunu çok iyi bilgisayar kulllanabilen biri yapabilir. Yani yazılmamış şeyleri çok güzel yazılmış gibi yapabilirsin:)) Sana hakkını arama demiyorum ama pc cambazı o kadar çok ki

gülümse1907 ' Alıntı:
blackmoney ' Alıntı:

Bunu çok iyi bilgisayar kulllanabilen biri yapabilir. Yani yazılmamış şeyleri çok güzel yazılmış gibi yapabilirsin:)) Sana hakkını arama demiyorum ama pc cambazı o kadar çok ki

sagol.. ben düzgün bir vatandaş oalrak word ve prinscreen sayedinde de ekranı kaydediyorum okadar.

gülümse1907 ' Alıntı:
blackmoney ' Alıntı:

Yani seni yalanlayabilirler öyle bişey yok kendisi yapmış diye.