myrose58 ' Alıntı:ben onu kelimesi kelimesine yazdımmm
icinar ' Alıntı:Emsal bedel de 5 madde vardı.Paragraf falan yok..Korkutma bizi ;D
Kanun Ad KATMA DEĞER VERGİSİ KANUNU
Madde No 27
Kapsam
1. Bedeli bulunmayan veya bilinmeyen işlemler ile bedelin mal, menfaat, hizmet gibi paradan başka değerler olması halinde matrah işlemin mahiyetine göre emsal bedeli veya emsal ücretidir.
2. Bedelin emsal bedeline veya emsal ücretine göre açık bir şekilde düşük olduğu ve bu düşüklüğün mükellefçe haklı bir sebeple açıklanamadığı hallerde de, matrah olarak emsal bedeli veya emsal ücreti esas alınır.
3. Emsal bedeli ve emsal ücreti Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre tespit olunur.
4. Katma değer vergisi uygulaması bakımından emsal bedelin tayininde genel idare giderleri ve genel giderlerden mamule düşen hissenin bedele katılması mecburidir.
5. Serbest meslek faaliyetleri için ilgili meslek teşekküllerince tespit edilmiş bir tarife varsa, hizmetin bedeli, bu tarifede gösterilen ücretten düşük olamaz.
myrose58 ' Alıntı:ben hepsini yazdımmm![]()
aslımsmmm ' Alıntı:arkadaşlar ben kimse ile dalga geçmedin. sonuçlar pazartesi açıklanacak. ben notlarım yükseltildi demedim ben öğrendim dedim. kaynak sormayın vetesmere haksızlıkta yapmayın kimseye para ve ya başka şekilde belge veriilmiyor. inanın tek dersi kalanlar ve son hakkı olanlar için herşey yapılıyor. p.tesi tüm emek eden kardeşlerimin smmm olması dileğiyle saygılar hepinize (bu arada bende gece gündüz ders çalışan ve ayrıca işyerinde çalışan bir insanım uykusuz geçen ders çalıştığım gecelerin sayısını unuttum byee herkese
aslımsmmm ' Alıntı:arkadaşım sence sınav kağıtları aynı anda mı okunuyor. yani örneğin 100 kişi sınava girdiyse 100*7=700 kağıdın aynı anda 1 saniye içinde okunma ihtimali varmı yok. eğer kağıdın okunduysa ve tanıdık varsa öğrenirsin bunu demek istiyorum. ama şunu bilin puan konusunda torpil yok sadece son hakkı ve son dersi olanlara biraz not veriliyor. bu arada ben p.tesi açıklanacak diye billiyorum başka bişeyde bilmiyorum
blackmoney ' Alıntı:bu forumdaki notları tesmere ileteceğim.. bakalım sonuc ne olacak.? alomaliye herkesin IP numarasını bilmiyomu? biliyor.. oradan ortaya çıkar kimin olduğu. bizde kimin önceden bilgi verdiğini öğreniriz. hakkımızda böylece yedirmemiş oluruz. ben niye 2 gün fazla ders çalışa hakkımı yedireyim ki?
blackmoney ' Alıntı:forumda yazılanları kaydettiğimi biliyorsun değil mi?![]()
gülümse1907 ' Alıntı:blackmoney ' Alıntı:forumda yazılanları kaydettiğimi biliyorsun değil mi?![]()
Bunu çok iyi bilgisayar kulllanabilen biri yapabilir. Yani yazılmamış şeyleri çok güzel yazılmış gibi yapabilirsin) Sana hakkını arama demiyorum ama pc cambazı o kadar çok ki
gülümse1907 ' Alıntı:blackmoney ' Alıntı:forumda yazılanları kaydettiğimi biliyorsun değil mi?![]()
Bunu çok iyi bilgisayar kulllanabilen biri yapabilir. Yani yazılmamış şeyleri çok güzel yazılmış gibi yapabilirsin) Sana hakkını arama demiyorum ama pc cambazı o kadar çok ki