personel maaş programı

Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyazzafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

maliyet sınavından önce kursların hocaları oralardaydı,sınavdan sonra kimse yoktu ortalıkta gerisini siz düşünün

staskiran ' Alıntı:
hoşbulduk..
tüm yazılanları okudum sınavla ilgili. gerçekten içler acısı. bunca insanın emeğinin karşılığının keyfi, hasbel kader verilmiş puanlar olması üzücü.
benim de ilk girişimdi, işin açığı çok güvenmişim kendime. hele meslek hukuku ve genel hukuk'tan büyük bir hayal kırıklığı yaşadım.
sınav komisyonundan,hele birlikten gelen 3 soru gerçekten sürpriz.
şimdiye kadar çıkan son7 yılın sorularını hep çözmüştüm ,ama sınavda sorulan hiç bir soru eski yıllarda sorulmamıştı, eğer yanlışım yoksa.
bu da düşündürücü bundan sonrası için.
aynen katılıyorum benimde ilk girişimdi geçen yılların sorularına çalıştım ve ters köşe oldummm
Zatende ruhsatı alsamda gerisi dahamı kolay olcak sanki diye düşünüp duruyorum

bu formda herşeyi paylaşmak güzelde.acaba sonuç olarak ne kadar etki yapabiliyoruz,önemli olan o.eğer amaç terapi ise o zaman mesele yok.

Merhaba arkadaşlar, hepimize Allah sabır versin. Kazım Yılmaz'ın Türk Vergi Hukuku kitabının 2008 baskısı çıkmış. Almayı düşünüyorum da tavsiye eder misiniz? Son sınavda sorulan soruların cevapları bu kitapta ya da eski basımında var mıydı? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Herkese kolay gelsin..

YETER-lilik ' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar, hepimize Allah sabır versin. Kazım Yılmaz'ın Türk Vergi Hukuku kitabının 2008 baskısı çıkmış. Almayı düşünüyorum da tavsiye eder misiniz? Son sınavda sorulan soruların cevapları bu kitapta ya da eski basımında var mıydı? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Herkese kolay gelsin..

yeni kitabını bilmiyorum ama eski kitabına dayanarak yazıyorum
son sınavdaki 4 sorunu 4 dünün cevabıda yok haberin olsun büyük ihtimalle yenide de yoktur.

selam;
benden kasım sınavının soru değerinin 50/50 olduğu mailini istemişsiniz arkadaşlar ama ben gerekli olmayacağını düşündüğüm için sonuçların açıklanmasından sonra sildim maili ama OGÜN GÜNEŞ arkadaşımızda da aynı mail vardı siteye koymuştu hatta ve hatırladığım winter ve faik diye bir arkadaşa da gelmişti .

Bizde o zaman bayağı bir mail ve dilekçe trafiği olduğu için ve sakladım ama sonrasında lazım olmaz diye sildim. Ama o günlerde burada yazışan arkadaşlar bilirler maili . Yeni arkadaşlardan biri ya sen girdin tecrübelisin bi fikir ver dese soru değeri yazmadığı zaman 50/50 diyemem biz öyle bilirdik bu son sınavdan sonra inanın ben kimseye şöyle şöyle diye fikir verip bir şey diyemiyorum çünkü yalancı çıkıyor insan

tesmer den gül hanım kasım sorularının 40 a 60 olduğunu mail attı.50/50 olduğuna dair veya tesmerden gelen mail varsa bana atabilir mi? mail adresim [email protected]

ogün arkadaşımızda varmış herhalde sitede yayınlanmış

sayın ogün güneş

25 Kasım 2007 yapılan maliyet muhasebesi sınavının soruları eşitdeğerdedir. ( 50, 50)

bilgilerinizi rica ederiz.

Gül SAKMAK
Öğrenci İşleri Şefi

TESMER
Dikmen Cad. No:562 Dikmen/Ankara 06460
444 60 60 (312) 475 53 00 (pbx)
Fax: (312) 475 53 14 |
[email protected]

mail adresinize gönderdim

ŞEKER ' Alıntı:
analizde bazan rakamlara bazan hesap isimlerine puan veriyorlar ..........kar yada zarar pek sorun olmuyor istedikleri birkaç hesap ları bilmek önemli..........

finansal muhasebde hesap adı azma gerekliliğini anlayabilmiş değilim
zaten hesap kodları ve hesap adları listesi sınava girenlere veriliyor :)
salt kodları yazdım süre ancak yetti

çok teşekkür ederim ogün bey

gül hanıma bu puanlamayla ilgili verdiği çelişkili mailleri gönderdim.bana kasıım sorularının 40-60 mailini attı 2 gün önce,fakat ogün güneş e 25.12.2007 de 50-50 olduğuna dair mesaj atmış.bunun nasıl olduğunu açıklamasını istedim bakalım ne yazacak.yoksa gerekli yerlere gerekli müracatı yapacam.bilgilerinize......arkadaşlar

Gül hanımın göndermiş olduğu maillerin kurumu ne derece bağlayacağı hususu ile ilgili olarak;
40-60 oranını söylerken gül hanım hangi mail adresinden sorunuzu yönelttiniz?
Başbakanlık aracılığı ile sorun bakalım sonrada bilgi edinme kanunu okuyun, ben başbakanlık aracılığı ile bilgi istemiştim, yani benim talebim resmii.

kendi mail adresimden gönderdim maili,sonuç ne olursa olsun sonuçta tek bir sonuç söylemesi gerekmiyormu.yani mail cevabını doğru almak için ne gerekiyor.

ogün,burada durum tabi daha vahim sana gelen mail başbakanlık kanalı ile resmi yani o mail yanlış deme şansı yok kimsenin

Günaydın arkadaşlar bilgi edinme ile iki gün önce puan durumunu istedim .Cevap gelirmi ne zaman gelir bilmiyorum .

Ogun güneşe gelen maili ve sonradan emretaha arkaşamızıa gelen maili alalım herkes gül hanıma mail atsın bu ne demek diye .Adamına göre mi puanlama yapılıyor

boş konuşuyoruz arkadaşlar bizimki tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış hikayesi. stajyerleri tınlayan bile yok. bizim yapacağımız ya çok çok fazla çalışacaz.yada gerçekse söylenenler parayı verip öyle alacaz.

valla arkadaşlar ben attım gece 00.00 da mail sabah gelince hemen görsün diye bakalım ne cevap gelecek.böyle iş mi olur.eğer kasım daki sınav 50/50 ise mart sınavı da 50/50 olması lazım.

bide şu avr arkadaşlar bu 40/60 maili sırf bana gelmedi.bütün mail çeken arkadaşlara geldi sitede yayınladılar.onlarda lütfen mail atsın gül hanıma teşekkürler.

Dün ki hürriyet gazatesinde hak böyle aranır başlıklı haberi gördünüzmü arkadaşlar .... ;D ;D ;D ;D ;D

arkdaşlar ben yeni üye oldum sınav hakkında burda yapılan yorumlar fikir birliği gerçekten çok güzel.sınavlarla alakalı değil ama hepimiz meslektaş olduğumuz ve çalşma hayatımızda benimle aynı tecrübeleri paylaşan arkdaşlarımızın olduğunu düşünerek bir konuda danışmak istiyorum bilgisi olan arkdaşlar bana yardımcı olursa çok sevinirim.
y.dışından alınan hizmet karşılığı stopaj kesintisine tabiymiş ve muhtasarda beyan edilmesi gerekiyormuş.fakat ben kurumlar vergisinde stopaj oranlarında açık olaraka servis bedeli hizmet bedeli olarak göremedim.hizmet ve servis bedelleri stopaj kesintisine tabimi tabi ise hangi maddeye göre.birde 2 nolu kdv beyanıyla beyan etmek gerekiyormu.
bu arada y.dışı firmasının kanuni veya iş merkezi türkiyede değil.sadece servis ve hizmet verip türkiyede bir kazanç elde ediyor.bilen arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.