personel maaş programı

Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyazzafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

feratin kasım sınavı ile bu sınavda fark yok arkadaşım bence soru taktiği açısından karşılaştırıyorum içerik olarak değil yani .orada da ilk soru basit gibi görünen ama aslında zaman alan bir soruydu ki normale göre yapanlar için normali seçme kısmı zordu.
2 soru ters köşe soruydu . Kağıdı çevirince şahesen dedimki aaa normal maliyet oleeeyyyy aaaa bi baktım soruya ne diyor bu yahu düşün düşün acaba o mu bumu tekrar kelime kelime oku tekrar düşün tekrar kelime kelime oku allahtan teoriğin yanına TL yazmışlarda (ister hata ister bilerek)kullanmadım onu yoksa kullanırdım hatta hataya bile tl hatalıdır tamam ama sorunun çözümüne katkısı yoktur deyip çıktılar işin içinden.
2 . soru safha hemde 7/b lisi matematikselin 3 lüsü gibi.

gelelim marta ilk soru smm konusu ilk bakışta hepiniz oleeeyyy çektiniz çünkü hepiniz zehir gibisiniz aslında ama son sınav saati yorgun beyin yine bir oyun mu var acaba düşünceleri içinde iade konusunda tereddüt oldu kimi düştü kimi düşmedi (teorik mi normal mi gibi)
aslında tarz aynı tarz hiç fark yok tek fark

40/60 olması ozaman bile demiştik 50/50 dediklerinde şaşırdık birinci soru karmaşaık tamam ama 2. sorunun çözülmesi de sınavın yarısından fazla bir zaman alıyor eşit olması şaşırtıcı 50/50 bile şaka gibi gelmişti.

Arkadaşlar bu meslek camiasının tepesindeki ve bizim üstatlarımız şunu düşünüyor;
-"Bu mesleği yapacaksan asgari şunu,şunu... bileceksin"
-ki haklılar
ama mevcut meslek mensuplarından .....com.tr nasıl yazılır bilmeyen var.
İSMMMO'nun sitesinde internet tv var , soru-cevap bölümünde , detaylı bilgi almak isteyenlare mail adresimi veriyorum dedi, uzman, katılımcı meslek mensubu: com tere nasıl yazılıyor hocam diyor.
Önce hala bu mesleği yapan, SMM tablosu nedir bilmeyen kişileri temizlesinler.
Yenileri almamak için uğraşıyorlar.

ikincisi;

şunuda düşünüyorlar Bu meslekte kaç kişi var, örneğin 1000 SMMM, kaç mükellef 10.000 kişi
10.000/1000=10TL/kişi ( maliyet muhasebesi)
mart 2008 de de 1000 kişi daha belge alırsa
10.000/2000=5YTL/kişi

saygılar..

tek kelime ile doğru stres derken birçok olaydan uzaklaşmışız........ yaptıklarımızdan değil yapamadıklarımızdan pişman olalım......iiy düşünelim iyi olsun...........pozitif enerji lütfen..........

akın seninki kasımda daha konuşamıyordu yeni konuşmaya başlamış. benim ki konuşuyordu okulda ne oluyo oğlum sana diyen ğretmenine öğretmenim annem eve gelmiyor ben annemi sadece hafta sonu görüyorum demiş öğretmende beni aramıştı bende ona benim gündüz işte çıkıştada kursa gittiğimi gece 11-12 geldiğimi oğlumun uyuduğu için beni görmediğini gece 2-3 lere kadarda ders çalıştığım için biraz daha fazla uyuyayım diye babaannesinin geldiğini ve okula babannesi yolladığı için sabahta beni görmediğinden eve gelmiyorum sandığını anlatana kadar içim yanmıştı.Konuştuğunu büyüdüğünü şahit olup görememek bir dert birde konuştukları şeyleri duymak daha acı.

çocuklu smmm adayları ben de sizler gibi sınav zamanları gerçekten oğulcuğumla fazla ilgilenememiştim . Salona girmesi yasak kitaplarımı kalemlerimi ellemesi yasak. çocuk da normal olarak anneler okula gider ders çalışır ,babalar çalışmaz ben de erkeğim o zaman ben de okula gitmiycem okula kızlar gider diye düz mantık kuruyor. güleyim mi ağlayayıım mı şaşırdım . ama temmuzdaki sınava da mecbur gireceğiz bakalım tabağımıza ne koyarlarsa yiyeceğiz artık ??? yani önümüzdeki maçlara bakma zamanı geldi .

herkes güzel söylüyorda. biz geleceğimiz herşeyimizi bu işe bağladık. bu işin uzmanı olduğumuz da bu belge ile tescillenecek.yani şimdi maliyetten 40 alırsak ve büyük ihtimallae kalırsak kim verecek gelecek sınada garantiyi hemde maliyetten? şimdi böyle bir şansa yaklamışız ve ne yaparlarsa hakkımızda sesimiz çıkmayacak. arkdaşlar bence hemen telefon ve faks yağmuruna tutmamız lazım tesmeri. baskı yapmazsak bu iş olmaz. geçende büyük bir baskı ile 50/50 yaptılar.arkdaşlar bir site yapın oradan tesmere e-mail yolula mesaj yollayalım. hadi arkadaşlar gözgöre göre hakkımız yenmesin. herkeste gevşeklik hissediyorum.polyannacılık oymayıyoruz burda. ailemizin çocuğumuz geleceği bu....

çocuklu arkadaşlar ne güzel ........ben terkedildim .......çıkalım mı hayır ders çalışmam lazım .......yemeğe gidelim hayır denetimle çıkıyorum..........bunu yapalım hayır soru çözmem lazım........maliyet olarak hem terkedildim hemde maliyetten kalacam.........

emeğimin karşılığını alamamak çok kötü gerçekten içim acıyor. ya aramızda kelemi güzel olan güzel cümlelerle derdimizi yazıya dökebilecek kendine güvenen bi arkadaş varsa gerçekten tesmere kasımdan beri yaşadığımız süreci anlatabilecek şekilde bir metin oluşturup altına da isimlerimiz yazıp göndersek diyorum. Böyle forumda birbirimizle konuşup dertleşmenin bi anlamı yok sadece yalnız olmadığımızı anlayıp biraz rahatlıyoruz o kadar. yani resmen karanlıkta göz kırpıyoruz ve tesmerin haberi yok. ne bileyim ben pek kendimi iyi bulmam bu tarz organizasonlarda :-[ ama böyle bir girişim yapan varsa altına katılanlar şeklinde ismimi yazarım :(

YAZEE teşekkür ederim arkadaşım,

Bence emretaha nın çektiği mailin cevabını bekleyin derim. Orda güzel bir nokta yakalandı. o dönem soru değerine 50/50 demelerine rağmen şimdi hayır o dönemde 40/60 tı deniyor ama 50/50 olduğunu biz uydurmadık kendileri belirtti şimdi yan çiziyorlar bence bu noktadan hareketle sınavlarda yapılan hatalarıda katarak başbakanlığın sitesine açıklayıcı bir mail atarak bilgi isteme zinciri kurulmalı hatta bu soru değerleri için dava yoluna gidileceği ima edilmeli benim naçizane görüşüm sınav sonuçlanmadan sıcağı sıcağına olmalı ki şahsi itiraz veya kendi aldığınız notunuza değil sisteme dava açmış olucaksınız .

Ayrıca burda forumda kendi kendimize olduğumuza da sanmıyorum.Bir şekilde buradan haberleri var.

çağhan ' Alıntı:
emeğimin karşılığını alamamak çok kötü gerçekten içim acıyor. ya aramızda kelemi güzel olan güzel cümlelerle derdimizi yazıya dökebilecek kendine güvenen bi arkadaş varsa gerçekten tesmere kasımdan beri yaşadığımız süreci anlatabilecek şekilde bir metin oluşturup altına da isimlerimiz yazıp göndersek diyorum. Böyle forumda birbirimizle konuşup dertleşmenin bi anlamı yok sadece yalnız olmadığımızı anlayıp biraz rahatlıyoruz o kadar. yani resmen karanlıkta göz kırpıyoruz ve tesmerin haberi yok. ne bileyim ben pek kendimi iyi bulmam bu tarz organizasonlarda :-[ ama böyle bir girişim yapan varsa altına katılanlar şeklinde ismimi yazarım :(
Bu iyi bir teklif........
Kendine güvenen arkadaşlar bir metin yazıp burada yayınlasınlar

BELGEYİ ALMAK ÇÖZÜM MÜ?

Belgeyi alan arkadaşlara şunu sormak istiyorum belgeyi aldıktan sonra hayatlarında neler değişti.İş açısından maddi açıdan.Manevi açıdan.İş başvurularında daha mı güzel koşullarla karşılaştılar yoksa mali müşavir bu yakında büro açıp gider gibi bir durum mu sözkonusu.Benim tek dersim var oda meslek hukuku.Çalıştığım iş yeri ymm olsam bile birşey vermeyi düşünmüyor.Cevap verirseniz sevinirim.

Ben belgeyi almadım ama bence en önemli artısı kendini tanımlayabilmek

Birisi sorduğu zaman ne iş yapıyorsun diye muhsebeciyim demiyorsun bu yeter

Tarık_Cafer ' Alıntı:
Belgeyi alan arkadaşlara şunu sormak istiyorum belgeyi aldıktan sonra hayatlarında neler değişti.İş açısından maddi açıdan.Manevi açıdan.İş başvurularında daha mı güzel koşullarla karşılaştılar yoksa mali müşavir bu yakında büro açıp gider gibi bir durum mu sözkonusu.Benim tek dersim var oda meslek hukuku.Çalıştığım iş yeri ymm olsam bile birşey vermeyi düşünmüyor.Cevap verirseniz sevinirim.
Çalışanlar açısından yorum yapamam.Bürocu geldik bürocu gitçez galiba....
Ancak, büroculuk açısından manevi hazzı çok fazla ve mutluluk verici.....
Maddi açıdan da sıkıntılı { Büroyu açmak,demirbaşa yatırım, oda ücreti,yeni mükellef bulamama vsvs}
Ben MM'yim dediğiniz anda bakışlar ve "söylediğinize verilen değer" çok farklılaşıyor...
Çektiklerinize değermi ??? : İşte O SİZE göre farklılaşır..........
Bana göre : Değer.......... (Tabi bu haksızlıklara karşı gelmiyorum anlamını taşımıyor)
Kolay gelsin

hadi arkadaşlar zaman geçiriyoruz bir an önce bu işin davalık olması gerektiğini söylemeliyiz. sesimizi duyurmalyız. ne demek 40/60 olmaz öyle bir şey...

alın arkadaşlar koskoca tesmerin öğrenci işleri şefinin verdiği cevap aynen böyle

sayın başar bey

Komisyon hocası ile görüşerek tekrar teyit ettim puanlama 40/60 dır.

aşağıdaki mail sehven gönderilmiştir.

bilgilerinizi rica ederiz.

Gül SAKMAK
Öğrenci İşleri Şefi

TESMER
Dikmen Cad. No:562 Dikmen/Ankara 06460
444 60 60 (312) 475 53 00 (pbx)
Fax: (312) 475 53 14 |
[email protected]

akin94k.t.m.l. ' Alıntı:
Arkadaşlar bu belgeyi almak benim için gerçekten çok önemli özellikle bu dönem almam gerekiyor.

Bu aralar mart ayı,nisan ayı defter tastik yok sınav ders derken farkettim ki 2,5 yaşındaki oğlum şu anda büyük bir adam gibi konuşuyor ama ben bu geçiş dönemine sahit olamamışım,Bunun gibi daha çok şey var hayatımızda ama bu tarz şeyler yüzünden ihmal ediyoruz.

Bu belge olayı veya herhangi başka bir şey artık benim için ailem den daha önemli olmayacak alırım alamam o çokta önemli değil artık benim için.Bunlar bir iki gündür aklımda şekillenmeye başladığından beri kendimi daha rahatlamış hissetmeye başladığımı farkettim oğluma trencilik oynarken sınav sonucu veya kurumlar vergileri umrumda olmuyor.

Sizede tavsiyem bırakın artık sonuc hepimiz için hayırlısı neyse o olsun.Şu iki ay ondan sonraki süreç hepsini daha sağlıklı daha stressiz geçirelim.Ailemizle,sevgilimizle,arkadaşlarımızla daha çok ilgilenelim.Havalar ısınıyor tadını çıkaralım.

Olay budur.

Temmuz'da en az 5 dersten sınava gireceğini tahmin eden biri olarak söylüyorum bunu arkadaşlar. Lütfen hiçbirşeyin kendinizden ve sevdiklerinizden önemli olmadığını unutmayın..

1-sıkıntılar aynı değişmiyor sadece artık smmm adayıyım deyip sınav sistem hakkında açıklama yapmadan tek nefeste Mali müşavirim diyorsunuz.
2-Maliye teşkilatından Biri ile görüşeğiniz zaman mesela vergi dairesi müdürü vs vs sekreterlerine kim dedikleri zaman üzerine basabasa SMMM ...... arıyor dersiniz diye söylüyorsunuz
3- ekonomi ve kanunlar hakkında karşınızda bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlarla konuşurken yanlış bilgiye itiraz ettiğinizde karşılığında ne iş yapıyorsunuz dendiğinde SMMM yim dediğiniz de konuşma başlığı tabii siz daha iyi bilirisinizde şekline dönüyor. ;D
4-Çevremizden neriman teyzeler eksik olmuyor :P
5-müşavirsiniz ya hukuki konularda bile size soru sorabilirler.
6-Müsteşarla müşaviri karıştıran polisler başbakanın geçmesi için tarfiğe kapalı yola girmenize ve salına salına gitmenize izin veriyor tabi aracınızın kendisinin ve camlarının siyah olması ve resmi araca benzemesi şartıyla. (başıma geldi bizzat bende çaktırmadım)
7-Eşiniz aynı meslektense ve o belge almaya cesaret edemiyorken siz almışsanız size daha farklı yaklaşıyor ve her fırsatta tebrik ediyor kendinizi bir nebze iyi hissediyorsunuz.

Başkada bir şey değişmedi şimdilik.

emretahaaaaaaa, anlamadım kasım sınavı için mi 50/50 cevabı mı sehvenmiş.

buna darıcadaki maymunlar bile bi tarafları ile güler be hayatta bana 2. sorudan 16 puan vermiş olamazlar.ayrıca başbakanlık kanalı ile isteenen bir bilgi nasıl olurda birden fazla kişiye sehven yanlış gider.

Bu iş sehven mehven olmaz arkadaşlar bu tam bir dava konusu ve kuyruklarından yakaladınız bu sefer ve fazla hareket şansları kalmadı bu konuda bir şey yapmanız lazım bu sizin için büyük bir şans ve bunu değerlendirin bence sehven hataları yetti artık bunların biz sehven hata yaptığımızda usulsüzlükten tutunda vergi ziyaına kadar cezaları dayıyorlar ama emek ziyaını kim ödiyecek...

evet erin ne yapacağız şimdi.kim ne öneriyor.arkadaşlar

40/60 50/50 sitresine yeni çözüm

Arkadaşlar 1.soruyu doğru yapan arkadaşların bir bölümü soru değeri 40 puan olsa dahi geçecek.Bir bölümü ise kalacaktır.İlk sorunun puan değeri 50 olsa dahi yine bir bölüm geçecek bir bölümü ise kalacaktır.Siz ilk soruya takılmayın önemli olan geçmeyi garanti altına alabilmeniz için ikinci soru için neler yaptınız.Soruyu soran 2. sorunun zorluk derecesini sizden benden daha iyi biliyor.Soruyu soran ilk sorununda ne kadar kek olduğunu sizden benden daha iyi biliyor.Bunun için tekrar ediyorum İLK SORUYU DOĞRU YAPIP İKİNCİ SORU İLE UĞRAŞAN ARKADAŞLAR PUANLAMA 40 DA OLSA GEÇECEK 50 DE OLSA GEÇECEK.İKİNCİ SORUYU BOŞ BIRAKAN ARKADAŞLAR PUANLAMA 50 DAHİ OLSA KALACAKTIR.İşte yazın kenara.Bazı istisnalar olabilir.Siz hala 40 60 nın peşindesiniz.Bırakın 40 50 60 ı.Ne yaptınız önemli olan o....