Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyazzafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

kazanan herkezi tebrik ederimm saat 13,30 da inş bizde beklediğimiz sonuçları almış oluruz

Merhaba Arkadaşlar

Az önce sınav sonuçlarımı oda yönetimindeki arkadaşım aracılığı ile öğrendim. Fikir vermesi açısından mümkün olduğunca detaylı bilgi vermeye çalışacağım
Mart/2008 ilk sınavım. 4/7 vermişim
Aldığım notlar
1- Finansal muhasebe ? 70
Yevmiye kayıtlarını eksiksiz ve doğru yaptım. Kebirlere mümkün olduğunca doğru geçtim. Süres sıkıntısı yaşadığım için T bilanço ve T gelir tablosu hazırladım kebirlerdeki rakamları direk geçtim kontrol yapamadım Yazımda hızlı yazdığüım için çok kötüydü
2- Finansal Tablolar Analizi ? 50
Yanlış soruyu hiç yapmadım diğerlerini eksiksiz yaptım diyemem doğru yaptım ama çok fazla açıklama yoktu
3- Vergi - 52
1,soruyu eksiksiz yaptım (Koll.şti. ) 2. Soru (yoklama) yoklamanın maksadını doğru yaptım yoklamaya yetkililer yanlıştı 3. soru yanlış yaptım(bende inanamadım yaptığıma :?) 4. soru emsal bedeli doğru yaptım

4- Hukuk ? 65
Analık Sigortası tam yaptım, Hakkın kazanılması tam ama telaşa kapılıp fazlasını yazdım Koll. Şti tanımı tam yaptım Dava türlerini yarım

Geldik esas konuya

5- Maliyet ? 25
1. soruyu doğru yapıyodum kendiminde inanamadığı bir hata yaptım iade 30 yerine 20 düşmüşüm
2. soruya tablo çizerek basit dağıttım (kağıda not yazdım Çok istedim ama matematiksel dağıtmak mükün olmadı diye)
6- Denetim ? 30
Pek bişey yapamadım

7- Meslek ? 30
Boşverin uzun hikaye

Sonuç olarak sınavdan sonra yaptığım değerlendirme de 4 geçtim 3 bıraktım diye bekliyodum Beklentim bire bir gerçekleşti Derslerde ise genelde beklediğim notlar gelmiş Vergiyi ve Hukuğu biraz daha fazla bekliyodum onun dışında normal Maliyet te 1. soruyu tam yapsa idim bir umut diyecektim. Ama o konuda fikir veremediğim için üzgünüm

Umarım sizin için aydınlatıcı olur arkadaşlar

Kocaeli türkiyenin vergi yükünü taşıyan il ama smmm de galiba sınıfta kalacak

milangos aradın mı??????

istdan olan arkadaslar ruhsat toreninde alo maliye diye pankart tasısınlar.:)

istanbul odasını arayan arkadaşlar numara ve nereye bağlandığınızı yazarsanız sevinirim

Ayrıca kağıda not yazma konusunda bir tavsiyem olacak Tek ders harici selam kelam yazmayın arkadaşlar Daha çok negatif etkisi olabileceğine inanıyorum :)

dede66 315 84 00 yönetimi tıkladım yahya arıkanı bağlar mısınız dedim şehir dışındaymış stajer el kitabında sınavda sorumlu olduğumuz konularda etik yönetmeliği yazmıyor diye (yazarı yahya arıkan ya) sorucaktım sonra özel kalem müdürüne bağladılar ''emine kalem'' dedimki aramadınız dedim müşavir olduk diye, nelerle uğraşıyorum bak dedim adın ne dedi söyledim olmuşsun dedi şaka mı dedim seni tanımam etmem ne şaka yapıcam dedi işte böyle durum

arkadaşlar arandım tayyar bey aradı almışım darısı herkesin başına..maliyetten korkum avrdı 1isoru tamdı 2.cide saçmaladım ama geçmişim çok şükür

ben aramadan onlar aradı kazandım arkadaşlar
artık smmm dede 66

vergide de 1.ve 4 tamdı diğerlerini yarım yazdım hukukta iyi geçmişti zaten verdik nihayet

sonkale bilgilendirdiğin için teşekkür ederim.. DÜnden bu yana kazananlar sadece kazandım deyip geçtiler.. Doğru dürüst açıklama yapan yok hepkısa kısa cümleler.. SAğolasın...

benim de maliyet 1 doğru 2 yanlış ama sonuna kadar gitmiştim yani muhtemelen 50 50ydi maliyet

sonkale verdiğin bilgiler için çok sağoll umarım bundan sonraki sınavda diğerlerini de verip belgeye hak kazanırsın. başarılar...
:)

artık bitti kazandım .Belgeyi almaya hak akazndım yaşasın :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

saol nihat ben iyice umudu kesmistim dünden aranmayınca

ARKADAŞLAR KAZANANLARI TEBRİK EDİYOR MESLEK HAYATLARINIZDA BAŞARILAR DİLİYORUM.
BENDE KAZANAMAYNLARIN İÇİNDEYİM AMA KAÇ DERSDEN GEÇTİM ÇOK MERAK EDİYORUM

herkezi tebrik ederim bu sonuçlar tesmerin sayfasına ne zaman düsecek bizim odadan ögrenme şansımız yok cünkü