Ynt: Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...
Merhaba Arkadaşlar
Az önce sınav sonuçlarımı oda yönetimindeki arkadaşım aracılığı ile öğrendim. Fikir vermesi açısından mümkün olduğunca detaylı bilgi vermeye çalışacağım
Mart/2008 ilk sınavım. 4/7 vermişim
Aldığım notlar
1- Finansal muhasebe ? 70
Yevmiye kayıtlarını eksiksiz ve doğru yaptım. Kebirlere mümkün olduğunca doğru geçtim. Süres sıkıntısı yaşadığım için T bilanço ve T gelir tablosu hazırladım kebirlerdeki rakamları direk geçtim kontrol yapamadım Yazımda hızlı yazdığüım için çok kötüydü
2- Finansal Tablolar Analizi ? 50
Yanlış soruyu hiç yapmadım diğerlerini eksiksiz yaptım diyemem doğru yaptım ama çok fazla açıklama yoktu
3- Vergi - 52
1,soruyu eksiksiz yaptım (Koll.şti. ) 2. Soru (yoklama) yoklamanın maksadını doğru yaptım yoklamaya yetkililer yanlıştı 3. soru yanlış yaptım(bende inanamadım yaptığıma :?) 4. soru emsal bedeli doğru yaptım
4- Hukuk ? 65
Analık Sigortası tam yaptım, Hakkın kazanılması tam ama telaşa kapılıp fazlasını yazdım Koll. Şti tanımı tam yaptım Dava türlerini yarım
Geldik esas konuya
5- Maliyet ? 25
1. soruyu doğru yapıyodum kendiminde inanamadığı bir hata yaptım iade 30 yerine 20 düşmüşüm
2. soruya tablo çizerek basit dağıttım (kağıda not yazdım Çok istedim ama matematiksel dağıtmak mükün olmadı diye)
6- Denetim ? 30
Pek bişey yapamadım
7- Meslek ? 30
Boşverin uzun hikaye
Sonuç olarak sınavdan sonra yaptığım değerlendirme de 4 geçtim 3 bıraktım diye bekliyodum Beklentim bire bir gerçekleşti Derslerde ise genelde beklediğim notlar gelmiş Vergiyi ve Hukuğu biraz daha fazla bekliyodum onun dışında normal Maliyet te 1. soruyu tam yapsa idim bir umut diyecektim. Ama o konuda fikir veremediğim için üzgünüm
Umarım sizin için aydınlatıcı olur arkadaşlar